Kredi Kartı Nasıl İptal Edilir? – 2023 Kredi Kartını Kapatma

Kredi Kartı Nasıl İptal Edilir? – 2023 Kredi Kartını Kapatma

Kredi kartları hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri hâline gelmiştir. Banka kartlarına temassız özelliği gelmesi ile beraber kredi kartlarına yönelim daha da artmıştır. Elbette ki sıklıkla kullandığımız kredi kartlarımızın yanı sıra henüz hiç dokunmadığımız kredi kartlarımız da bulunmaktadır. Bunları iptal ettirmek isteyebiliriz. Peki, kredi kartı nasıl iptal edilir?

Kredi kartı almak çok kolay olsa da iptal ettirmek oldukça zordur. Çünkü bankalar sizleri bu süreçte oldukça uğraştırıyor. Bankaların iptal etmemek için sarf ettiği çabanın üç katını iptal ettirmek için sarf etmeniz gerekebilir. Müşteri kaybetmek istemeyen bankalara karşı kredi kartı nasıl iptal edilir insanlar merak ediyor. Bu yazımızı kredi kartımı nasıl kapatırım diye düşünenler mutlaka inceleyin!

Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Kredi kartını kapatma isteğinizin pek çok sebebi olabilir. Kartın çalınmış olabilir, kartınızı kaybetmiş olabilirsiniz, kartınızı artık kullanmıyor olabilir veya dolandırıcılıktan şüpheleniyor olabilirsiniz. Bu tarz durumlarda kredi kartınızı kapattırmak istemeniz oldukça doğaldır.

Peki, kredi kartı nasıl iptal edilir? Kredi kartınızı iptal ettirmek için en kolay yol bankanızın müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlatmaktır. Müşteri temsilciniz güvenlik için size birkaç soru sorduktan sonra talep ettiğiniz işlemi tamamlamaktadır. Bu sayede kartınız artık tamamen kullanıma kapanmış olur. Bu işlemi bankanızdan veya mobil bankacılık uygulaması üzerinden de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Mobil Bankacılıktan Kredi Kartı Kapatma Nasıl Yapılır?

Kartınızı kapattırmak için mobil bankacılık uygulamasını kullanmak istiyorsanız öncelikle bankanıza ait mobil bankacılık uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra kredi kartı kapatma sekmesini açmanız ve sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde doldurarak kapatmak için onay vermeniz gerekmektedir.

Kredi Kartı Nasıl İptal Edilir?

kredi kartı nasıl iptal edilir
Kredi Kartı Nasıl İptal Edilir?

Kredi kartını tamamen kapattırmak istemeyenler kredi kartı iptali yöntemini tercih edebilirler. Kredi kartını iptal ettirmek isteyen kişiler kredi kartı iptali nasıl yapılır diye merak etmektedirler. Kartını iptal ettirmek isteyenler de kartını kapattırmak isteyenler ile benzer adımları takip edebilirler.

Kredi kartı iptal etme durumlarında en çok tercih edilen yöntem müşteri hizmetlerini aramaktır. Bunun yanında bankanızın şubesine giderek de kredi kartınız için iptal etme başvurusunda bulunabilirsiniz. İptal etmek için izlemeniz gereken adımları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  1. Banka şubesine gitmek
  2. Banka görevlisine kartı neden iptal ettirmek istediğiniz ile ile ilgili bilgi vermek
  3. Kredi kartınızda borç bulunuyorsa öncelikle bu borcu ödemek
  4. Kart iptal sürecini takip etmek (Maksimum 7 gün içerisinde kart iptali gerçekleştirilmektedir.)
  5. Bankanız 7 gün içerisinde kartınızı iptal etmediyse BDDK’ye başvurabilirsiniz.

İş Bankası Kredi Kartı İptali Nasıl Yapılır?

kredi kartı nasıl iptal edilir
İş Bankası Kredi Kartı İptali Nasıl Yapılır?

Kredi kartınızı İş Bankası’ndan aldıysanız ve bunu iptal ettirmek istiyorsanız bu durumu bankaya bildirmeniz gerekmektedir. Kredi kartınız çalındıysa veya kaybolduysa müşteri hizmetlerini arayarak kartınızı bu nedenden dolayı iptal ettirmek istediğinizi söyleyebilirsiniz. Kartınız hemen kapatılacak ve kurye ile yeni bir kart adresinize gönderilecektir.

Kartınızı tamamen kapattırmak istiyorsanız bu durumu müşteri hizmetlerine açıkça söylemiz gerekmektedir. Müşteri hizmetlerinden kart iptali yapmak için 0850 724 0 724‘ü arayabilir ve kartınızın iptali için başvurabilirsiniz.

İş Bankası kredi kartınızı şubeden iptal ettirmek istiyorsanız İş Bankası şubesine giderek bizzat başvuruda bulunabilirsiniz. Banka personellerinin size vermiş olduğu kredi kartı iptal başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra kartınızın iptali gerçekleşecektir.

Kredi kartınızı internet üzerinden iptal ettirmek istiyorsanız öncelikle “İş Bankası Mobil Bankacılık” uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra kartlarım sayfasında yer alan kart iptali kısmından kredi kartı iptalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Kiralık Kasa Fiyatları

Garanti Bankası Kredi Kartı İptali Nasıl Yapılır?

kredi kartı nasıl iptal edilir
Garanti Bankası Kredi Kartı İptali Nasıl Yapılır?

Garanti BBVA kredi kartınızın iptalini üç şekilde yapabilirsiniz;

Müşteri hizmetlerini aramak:

  • Bunlardan birincisi müşteri hizmetlerini aramaktır. Garanti BBVA kredi kartınızı müşteri hizmetleri aracılığıyla iptal ettirmek istiyorsanız öncelikle 444 0 333‘ü aramanız gerekmektedir.
  • Müşteri hizmetlerini aradıktan sonra karşınıza çıkan sesli yanıt sistemine “kredi kartımı iptal etmek istiyorum” şeklinde talebinizi iletebilirsiniz. T.C. kimlik numaranızı, kredi kartı numaranızı ve kart şifrenizi tuşladıktan sonra Garanti BBVA mobil üzerinden gelen bildirimi onaylamanız gerekmektedir. Daha sonrasında müşteri hizmetlerine bağlanarak kredi kartı iptal işleminizi başlatabilirsiniz.

Banka şubesine gitmek:

  • Garanti BBVA kredi kartınızın iptal işlemini şubede yaptırmak istiyorsanız öncelikle en yakında bulunan Garanti şubesine gitmeniz gerekmektedir. Banka personeline kredi kartınızı iptal etmek istediğinizi söyleyerek kredi kartı iptal formunu doldurabilirsiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra kredi kartınız iptal edilecektir.

Mobil uygulama üzerinden iptal etmek:

  • Garanti BBVA kredi kartınızı internet aracılığı ile iptal etmek istiyorsanız öncelikle Garanti mobil bankacılık uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra menüde bulunan “Hesap ve Kart” kısmına tıklayın. Açılan sekmede “Kartlar” kısmına tıklayarak kredi kartınızı seçin. Sayfanın alt kısmında “Kart Ayarları” butonuna, ardından da “Kart İptal” seçeneğine tıklayarak kredi kartınızı iptal edebilirsiniz.

Garanti BBVA kredi kartı nasıl iptal edilir öğrenmek için videoyu izleyebilirsiniz;

Yapı Kredi Kredi Kartı Kapatma Nasıl Yapılır?

kredi kartı nasıl iptal edilir
Kredi kartı nasıl iptal edilir?

Kredi kartı nasıl iptal edilir yazımızda sırada Yapı Kredi bulunuyor. Yapı Kredi kredi kartınızın iptalini üç şekilde yapmanız mümkündür.

Müşteri hizmetlerini aramak:

  • Bunlardan birincisi müşteri hizmetlerini aramaktır. Yapı kredi kredi kartınızı müşteri hizmetleri aracılığıyla iptal ettirmek istiyorsanız öncelikle 0850 222 0444‘ü aramanız gerekmektedir.
  • Müşteri hizmetlerini aradıktan sonra karşınıza çıkan sesli yanıt sistemine “kredi kartımı iptal etmek istiyorum” şeklinde talebinizi iletebilir, daha sonrasında da müşteri hizmetlerine bağlanarak kredi kartı iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Şubeye gitmek:

  • Yapı Kredi kredi kartınızın iptal işlemini şubede yaptırmak istiyorsanız öncelikle en yakında bulunan Yapı Kredi şubesine gitmeniz gerekmektedir. Banka personeline kredi kartınızı kapattırmak istediğinizi söyleyerek kredi kartı iptal formunu doldurabilir ve iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Mobil uygulamadan iptal etmek:

  • Yapı Kredi kredi kartınızı internet aracılığı ile iptal etmek istiyorsanız öncelikle Yapı Kredi mobil bankacılık uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra sol tarafta menüde yer alan “Kartlarım” kısmına tıklayınız. Açılan sekmede “Kredi Kartlarım” kısmına tıklayarak kredi kartınızı seçin. Sayfanın alt kısmında “Diğer İşlemler” butonuna, ardından da “Kart Kapama” seçeneğine tıklayarak kredi kartınızı kapatabilirsiniz.

Yapı Kredi kredi kartı nasıl iptal edilir artık biliyorsunuz. 🙂

Öneri yazısı: Bankacı Maaşları

Akbank Kredi Kartı Kapatma Nasıl Yapılır?

kredi kartı nasıl iptal edilir
Akbank Kredi Kartı Kapatma Nasıl Yapılır?

Akbank kredi kartınızın iptalini üç şekilde yapmanız mümkündür;

  • Birincisi, müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Akbank kredi kartınızı müşteri hizmetleri aracılığıyla iptal ettirmek istiyorsanız öncelikle 444 2 525‘i aramanız gerekmektedir. Müşteri hizmetleri temsilcisine bağlandıktan sonra kartınızı iptal ettirmek istediğinizi karşı tarafa söyleyebilirsiniz.
  • İkincisi, banka şubesine başvurabilirsiniz. Akbank kredi kartınızın iptal işlemini şubede yaptırmak istiyorsanız öncelikle en yakında bulunan Akbank şubesine gitmeniz gerekmektedir. Banka personeline kredi kartınızı kapattırmak istediğinizi söyleyerek kredi kartı iptal formunu doldurabilir ve iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Üçüncüsü, Akbank mobil uygulamaya giriş yapabilirsiniz. Akbank kredi kartınızı internet aracılığı ile iptal etmek istiyorsanız öncelikle Akbank mobil bankacılık uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda “Tümü” kısmına tıklayınız. Açılan sekmede “Kartlarım” kısmına tıklayarak kredi kartınızın yanında bulunan üç noktaya tıklayınız. Sayfanın alt kısmında “Kart Ayarları” butonuna, ardından da “Kart İptali” seçeneğine tıklayarak kredi kartınızı kapatabilirsiniz.

Akbank kredi kartı nasıl iptal edilir merak edenlerin 3 farklı seçeneği bulunuyor. Kendiniz için en uygun yolu seçip uygulayabilirsiniz.

Denizbank Kredi Kartı Kapatma Nasıl Yapılır?

kredi kartı nasıl iptal edilir
Denizbank Kredi Kartı Kapatma Nasıl Yapılır? – Kredi kartı nasıl iptal edilir?

Denizbank kredi kartınızın iptalini üç şekilde yapmanız mümkündür.

Müşteri hizmetlerini aramak:

  • Bunlardan birincisi müşteri hizmetlerini aramaktır. Denizbank kredi kartınızı müşteri hizmetleri aracılığıyla iptal ettirmek istiyorsanız 0850 222 0800‘ı arayabilir ve kart iptal başvurunuzu yapabilirsiniz.

Şubeye gitmek:

  • Denizbank kredi kartınızın iptal işlemini şubede yaptırmak istiyorsanız öncelikle en yakında bulunan Denizbank şubesine gitmeniz gerekmektedir. Banka personeline kredi kartınızı kapattırmak istediğinizi söyleyerek kredi kartı iptal formunu doldurabilir ve iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Mobil uygulamadan iptal etmek:

  • Denizbank kredi kartınızı internet aracılığı ile iptal etmek istiyorsanız öncelikle Denizbank mobil bankacılık uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra sayfanın altında yer alan “İşlemler” kısmına tıklayınız. Açılan sekmede “Kart İşlemleri” ardından “Kart Ayarları” kısmına tıklayınız. Açılan sayfa yer alan “Geçici Kapat/Aç” kısmından kredi kartınızı geçici olarak kapatabilirsiniz.

Denizbank kredi kartı nasıl iptal edilir öğrenmiş bulunuyorsunuz. 🙂

Halkbank Kredi Kartı Kapatma Nasıl Yapılır?

kredi kartı nasıl iptal edilir
Halkbank Kredi Kartı Kapatma Nasıl Yapılır?

Halkbank kredi kartınızın iptalini iki şekilde yapmanız mümkündür. Bunlardan birincisi müşteri hizmetlerini aramaktır. Halkbank kredi kartınızı müşteri hizmetleri aracılığıyla iptal ettirmek istiyorsanız 0850 222 0400‘ı arayabilir ve kart iptal başvurunuzu yapabilirsiniz.

Halkbank kredi kartı nasıl iptal edilir merak edenler için ikinci bir seçenek ise direkt olarak banka şubesine gitmektir. Halkbank kredi kartınızın iptal işlemini şubede yaptırmak istiyorsanız öncelikle en yakında bulunan Halkbank şubesine gitmeniz gerekmektedir. Banka personeline kredi kartınızı kapattırmak istediğinizi söyleyerek kredi kartı iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi kartı nasıl iptal edilir yazımızı burada sonlandırıyoruz. Aşağıda, konuya dair sıkça sorulan soruları cevaplandırdık 🙂

Kredi Kartı İptal Etme İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Eve Gelen Kredi Kartı Nasıl İptal Edilir?

Eve gelen kredi kartınızı iptal etmek için bankanızın müşteri hizmetlerini arayabilir veya direkt banka şubenize gidip iptal başvurusunda bulunabilirsiniz.

Banka Kartı Nasıl İptal Edilir?

Banka kartınızı iptal etmek istiyorsanız üç seçeneğiniz bulunmaktadır. Birincisi bankanızın müşteri hizmetlerini aramak, ikincisi banka şubesine gitmek, üçüncüsü ile mobil bankacılık üzerinden iptal işlemini gerçekleştirmektir.

Kredi Kartı Başvuru İptali Nasıl Yapılır?

Kredi kartı başvuru iptalinizi bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak veya banka şubenize direkt giderek gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


İçindekiler