2023-2024 Anaokulu Fiyatları – GÜNCEL ANASINIFI ÜCRETLERİ

Artık günümüzde anaokulları olmazsa olmaz bir eğitim başlangıcı olarak görülüyor. Bu nedenle birçok ebeveyn çocuklarına ve kendilerine en uygun olabilecek anaokullarını ve fiyatlarını araştırıyor. Sizlere güncel anaokulu fiyatlarını aktaracağım.

Çocukları temel becerilerini geliştirebileceği, sosyal etkileşimler kazanabileceği ve öğrenmeye olan ilgisini artırabileceği ideal bir başlangıç noktası olan anaokulları için fiyatları sıraladık. Anaokulu ücretleri birçok faktöre bağlı olarak değişiyor. Bu nedenle fiyat aralıkları da farklı.

İşte tüm detaylarıyla devlet ve özel anaokulu fiyatları…

Anaokulu Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

anaokulu ücretlerini etkileyen faktörler
anaokulu ücretlerini etkileyen faktörler

Anaokulu ücretlerine detaylarıyla bakmadan önce fiyatların birçok faktöre bağlı olarak değiştiğinin farkında olmalısınız. Okulları ve fiyatlarını da bu faktörlere göre değerlendirmek gerekiyor. Anaokulu fiyatlarını etkileyen temel faktörler şu şekildedir:

  1. Şehir ve konum: Anaokullarının bulunduğu şehir ve bölge genellikle fiyatların belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Büyük şehirlerdeki anaokulları genellikle daha yüksek fiyatlarla hizmet verirken, küçük şehirdeki okulların fiyatları daha düşüktür.
  2. Hizmetlerin Kapsamı: Anaokullarının sunduğu hizmetlerin kapsamı da fiyatları etkileyen bir faktördür. Öğle yemeği, servis imkanı, sağlık hizmetleri, çocuk bakımı gibi ekstra hizmetleri içeren daha kapsamlı bir okulun ücreti fazla olacaktır.
  3. Eğitim Programı: Kapsamlı ve özel bir müfredat sunan okullar genellikle daha yüksek fiyatlarla hizmet verir.
  4. Okulun İmkanları ve Kalitesi: Okulun sahip olduğu imkanlar ve sunulan kalite de fiyatları etkileyen bir faktördür. Örneğin, modern ve iyi donanımlı sınıflar, oyun alanları, kütüphane, laboratuvar gibi imkanlara sahip olan okullar genellikle daha yüksek fiyatlarla hizmet verir.
  5. Öğrenci-Öğretmen Oranı: Anaokullarında öğrenci-öğretmen oranı önemli bir faktördür. Daha düşük öğrenci oranına sahip olan okullar, daha fazla bireysel eğitim sunduğu için yüksek fiyatlı olacaktır.

Özel Anaokulu Fiyatları 2023 – 2024

Özel Anaokulu Fiyatları
Özel Anaokulu Fiyatları

Özel anaokulu fiyatları 2023 – 2024 yılı için birçok okulda belirlendi. Fiyatlar geçen yıl eğitim öğretim yılına göre yüksek. Özel anaokulu fiyatları şöyle:

  • Bahçeşehir Koleji Florya Kampüsü Anasınıfı fiyatı: 84.500 TL
  • Biltes Koleji Göktürk Kampüsü Anasınıfı Fiyatı: 99.250 TL
  • Terakki Vakfı Anasınıfı Fiyatları: 130.000 TL
  • Bilfen Anaokulu Fiyatı: 150.030 TL
  • Fide Okulları Anasınıfı: 160.000 TL
  • FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü: 165.000 TL
  • TED Koleji Anasınıfı Fiyatı: 193.000 TL
  • BJK Kabataş Vakfı Anaokulu Ücreti: 210.000 TL
  • Enka Okulları Anasınıfı Fiyatları: 279.186 TL

Fiyatlara yol ve yemek gibi diğer giderler dahil değildir. Tüm giderler dahil olduğunda özel okullardaki anaokulu ücretlerinin 100 bin TL‘nin yukarısında olduğunu söylemek mümkün.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz: Kreş Fiyatları

Devlet Anaokulu Fiyatları

Devlet Anaokulu Fiyatları
Devlet Anaokulu Fiyatları

Özeldeki anasınıfı fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı olarak birçok ebeveyn devlet anaokulu ücretlerini de araştırıyor. Şöyle ki devlet anaokulu fiyatları için bir fiyatlandırma söz konusu değildir ve ücretsizdir. Genellikle öğrenci velilerinden cüzi bir miktarda kayıt ücreti alınıyordu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu konuyla ilgili güncel bir bilgi paylaştı ve “2023-2024 eğitim öğretim yılında bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz.” dedi. Herhangi bir mazeretle okul öncesi eğitimden kesinlikle ek ücret alınmayacak. 

Güncel olarak 2023 – 2024 anasınıfı fiyatları hakkında bilgiler bu şekilde. Siz konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Aşağı yorum bırakmayı unutmayın!

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar
  • Pınar serpim - 12.08.2023

    Buna rağmen İzmir Yeşilova Halil Atilla ilköğretim okulundaki yetkililer ücret olmadan çocukları kayıt etmiyor 20 gün önce yengem yigenimi anasinifina yazdırmak için gitti fakat yengeme birtane iban vermişler ve kayıt için form vermişler formu doldurup bankadan da1500TL değerinde dekont alıp götürmesini istemisler . Milli eğitim bakanını aradım sordum herhangi bir şekilde kayıt ücreti alınıyor mu diye alınmadığını söylediler 1500 TL istediklerini söyleyince bağış olarak istiyorlar içinden geliyorsa gönlünden geliyorsa verebiliyormuşsun onun dışında herhangi bir zorunluluğu olmadığını söylediler aradan 20 gün geçti yengem dün tekrar gitmiş yengemden 3.000 TL istemişler yengem bağış yapmayacağını söylemiş o paranın bağış olarak değil okuldaki öğretmenlerin ihtiyaçları ve deterjan falan alındığını söylemişler yengem durumunun olmadığını söyleyince parayı yatırmazsanız çocuğu kayıt etmeyeceğiz deyip göndermişler milli eğitim bakanlığının genel olarak okulları daha sık denetim altına almaları gerekiyor bence ve ben bu konu ile ilgili cimer’e şikayetimde bulundum