TC ile PTT Yardım Parası Sorgulama Ekranı 2024-GÜNCEL

Devlet tarafından vatandaşa ödenene çeşitli sosyal yardım ödemeleri PTT tarafından vatandaşlara yatırılıyor. Durum böyleyken PTT yardım parası sorgulama ekranı da sıklıkla araştırılıyor. Sizlere tüm aşamalarıyla birlikte PTT adına yatan para sorgulama için ne yapmanız gerektiğinden bahsedeceğim.

PTT yarım parası sorgulama ekranından ya da telefon numarasından iletişime geçerek paranızın yatıp yatmadığını anında öğrenebilirsiniz. 2024 TC ile sosyal yardımlaşma sorgulaması yapmak için adımları atlamadan okuyunuz.

PTT Yardım Parası Nedir?

PTT yardım parası nedir
tc ile ptt yardım parası sorgulama

TC kimlik no ile yardım parası sorgulama adımlarına gelmeden önce PTT yardım parasından sizlere kısaca bahsetmek istiyorum. Devletin çeşitli ihtiyaç sahiplerine birden fazla yaptığı para yardımları bulunuyor. Bunlara genel olarak sosyal yardım ödemeleri deniyor.

PTT yardım parası; gelir durumu düşük vatandaşların e-devlet üzerinden başvuru yaparak aldıkları yardıma denmektedir. Belirli bir değerlendirme sürecinden geçtikten sonra, aylık yardım için uygun olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar aylık olarak desteklenirler.

Öneri yazısı: Çocuk Parası

PTT Yardım Parasını Kimler Alabilir?

TC ile PTT Yardım Parası Sorgulama Ekranı

TC ile PTT Yardım Parası Sorgulama
TC ile PTT Yardım Parası Sorgulama

PTT yardım parası için uygun aday olduğunuz takdirde hesabınıza para yatırılıyor ve bu para PTT’den çekiliyor. Bundan önce paranın yatıp yatmadığını öğrenmek için sorgulama yapmak gerekiyor.

İnternet üzerinden TC kimlik numaranız ve e-devlet aracılığıyla “ptt adıma yatan para sorgulama” işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Nasıl mı? İşte PTT yardım parası sorgulama adımları:

  • 1. ADIM: E- Devlet sistemine T.C. kimlik no ve şifreniz ile giriş yapın.
ptt para yardımı
ptt para yardımı
  • 2. ADIM: Sisteme başarı ile giriş yaptıktan sonra arama kısmına ”PTT Genel Müdürlüğü” yazın ve beliren ”PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma” seçeneğine tıklayın.
ptt yardım parası sorgulama ekranı
ptt yardım parası sorgulama ekranı
  • 3. ADIM: Beliren ekranda yardım parası ödemesi alıp almayacağınızı kontrol edin.
tc ile ptt yardım parası sorgulama
T.C. ile ptt yardım parası sorgulama ekranı

TC ile ptt yardım parası sorgulama ekranına ulaşmak bu kadar basit. Bana ödenecek herhangi bir tutar olmadığı için arama ekranı bu şekilde görünüyor. Ödemeniz olduğu takdirde ekran farklı görünecektir.

Telefondan internetinizle nasıl sorgulama yapacağınızı adım adım izlemek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

PTT Yardım Parası Sorgulama Telefon Numarası

İnternetten TC kimlik no ile yardım parası sorgulama işlemi bu şekilde kolayca gerçekleştirilebiliyor. Ancak bununla uğraşmak istemiyorsanız, PTT yardım parası sorgulama telefon numarasını arayarak da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bunun için PTT çağrı merkezini aramanız gerekiyor. 444 1 788 numarasını arayarak “PTT adıma yatan para sorgulama yapmak istiyorum” diyebilirsiniz. Bu şekilde de sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

81 ilden her vatandaşın faydalanabileceği bir proje: PTT 700 TL Yardım Başvurusu

Diğer Sorgulama Yöntemi

PTT’den para sorgulama olarak diğer bir yöntem de şubeye giderek TC kimlik numaranızı vererek sorgulama yapmanızdır. Gişe görevlilerine sosyal yardım parası sorgulama yapmak istiyorum dediğinizde sizden TC no isteyeceklerdir. Numaranızı vererek kolayca PTT yardım paranızın yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz.

Sosyal Yardım Parası Sorgulama Yaparken Dikkat!

tc ile para sorgulama
tc ile para sorgulama – ptt yardım parası sorgulama ekranı

Sosyal yardım parası sorgulama işlemi için yukarıdaki ekranı kontrol etmek oldukça önemlidir. Çünkü gerçekleştirilen ödemeler, ödemenizi PTT şubesinden alana kadar bu ekranda görüntülenir. Eğer son ödeme tarihi geçtiyse ve ödemenizi almadıysanız, ilgili kuruma iade edilir.

Bu nedenle, sorgulama sonucunda bekleyen ödemeniz varsa, en kısa zamanda PTT şubesine giderek T.C. kimlik numaranızı vererek paranızı almanız önemlidir.

PTT yardım parası sorgulama ekranı yazısını burada sonlandırıyoruz. Eklemek gerekir ki; eğer yardım ödemeniz EFT yoluyla başka bir banka hesabınıza aktarıldıysa da yine bu ekrandan görüntüleyebilirsiniz. Bu ödeme, 6 ay boyunca ekrandan görüntülenebilir. EFT işlemi hafta içi 16:45’e kadar yapılmışsa aynı gün hesabınıza geçer, sonraki saatlerde yapılmışsa ertesi gün hesabınıza düşer. EFT işlemi hafta sonu ya da resmi tatillerde gerçekleştirilmişse, ertesi gün hesabınıza düşecektir.

Sıkça Sorulan Sorular

Aile destek ödemeleri ne kadar?

Aile Destek Programı kapsamında ödenecek tutar, gelir durumuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. En fazla 12 ay süreyle yapılan bu ödemeler 850 TL ile 1.250 TL arasında değişmektedir.

Geçerli devlet destekleri nelerdir?

Elektrik Tüketim Desteği, Doğalgaz Tüketim Desteği, Doğum Yardımı, Engelli Aylığı, Kronik Hastalara Elektrik Tüketim Desteği, Vefat Yardımı, İşe Yönlendirme Yardımı, Yaşlı Aylığı, Öksüz ve Yetim Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımları devam eden destekler arasındadır.

Yorumlar
  • Mehmet akkaya - 19.12.2023

    Benim işim yok evimyok 3cocuk var tablet alacak param yok evimyok

  • Mehmet akkaya - 19.12.2023

    Benim işim yok evimyok 3cocuk var tablet alacak param yok evimyok Allah razı si için bir tablet alın

-->