Hollanda İş İlanları 2023 – Hollanda’da Çalışma Rehberi!

Türkiye’den yurt dışına yerleşmek isteyenlerin araştırdığı ilk ülkelerin başında Hollanda geliyor. Çoğu Avrupa ülkesi gibi vatandaşlarına pek çok hak sunması, refah seviyesinin ve eğitim kalitesinin yüksek olması gibi çeşitli nedenlerden dolayı insanlar Hollanda’ya yerleşmeyi tercih ediyor. Bunlara ek olarak, Hollanda’da çok fazla işçi açığının bulunması ve ülkenin yurt dışından işçi kabul etmesi gibi nedenler de ülkeyi çalışmak için cazip kılıyor. Bu nedenle, Hollanda iş ilanlarını bulabilmenize yardımcı olacağız. Bunun yanı sıra Hollanda’da yaşamaya ve çalışmaya dair aklınızdaki soru işaretlerini gidereceğiz.

Hollanda’da en çok hangi meslekten insana ihtiyaç duyulduğuna ve Hollanda’da çalışmaya başlamak için hangi yolları izlemeniz gerektiğine de yazımızın içerisinde değindik. Hollanda iş ilanları sitelerini ve çok daha fazlasını incelemeye başlayabiliriz.

Hollanda İş İmkanları

Hollanda, iş imkanları bakımından oldukça zengin bir yer. Ülkede her çalışanın sadece kendi görevini yapması ve başka işlerle uğraşmak zorunda olmaması oldukça güzel. Ancak bu durum beraberinde de işçi açığını getirmiş durumda. Bu nedenle Hollanda, yurt dışından gelecek iş gücüne ihtiyaç duyuyor.

Hollanda’da başta sağlık, turizm, hizmet, bilişim, eğitim ve teknoloji sektörlerin olmak üzere farklı alanlarda iş ilanlarına rastlamanız oldukça yüksek. Ülkede çalışmak için gerekli şartları sağlamış kişiler, Hollanda iş ilanları siteleri üzerinden ya da direkt olarak çalışmak istedikleri firmalara başvuruda bulunarak yurt dışında yaşama serüvenlerine başlayabilirler.

Hollanda iş ilanlarına geçmeden önce ücretsiz cv hazırlama sitesi yazımıza göz atın. Kendinize Avrupa için uygun bir özgeçmiş hazırlayarak işe kabul edilme şansınızı artırın!

Hollanda İş İlanları

hollanda iş ilanları
Hollanda iş ilanları

Hollanda’da iş bulabileceğiniz ve yurt dışından başvuranların da kabul gördüğü Hollanda iş ilanları sitelerini sizlere teker teker tanıtacağız.

Hollanda İş İlanları SitesiSite Özelliği
YoungcapitalAmsterdam, Rotterdam, Utrect ve Groningen gibi Hollanda’nın en gözde şehirlerinde iş araması yapabilirsiniz. Yalnızca Almanca ya da Fransızca bilenler değil; İngilizce, İsveççe, Danimarkaca ve farklı diğer dilleri bilenler de bu web sitesinden iş ilanlarına ulaşabilir.
GlassdoorYalnızca Hollanda’da değil, dünyanın dört bir yanından yayımlanmış iş ilanlarına Glassdoor sayesinde ulaşabilirsiniz.
UnducthablesBu web sitesinde Hollanda’da çalışmak istediğiniz alanı, dili ve lokasyonu seçtikten sonra tek yapmanız gereken iş ilanlarına göz atmak vebaşvuruda bulunmak.
IamexpatHollanda’da iş bulmanıza yarayacak en önemli sitelerden bir tanesi de I am Expat. Bu web sitesini ziyaret ederek hem Hollanda’da yaşamaya dair ihtiyacınız olan bilgilere ulaşabilir hem de iş ilanlarını inceleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğitim ve konaklama seçeneklerine de göz atabilirsiniz.
LinkedlnYurt dışında iş arayan herkesin mutlaka bir Linkedln hesabı olmalı. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca iş insanını bir araya getiren Linkedln sizlere Hollanda kapılarını da aralayabilir. Öncelikle eksiksiz bir şekilde ve İngilizce dilinde kendinize bir profil oluşturun. Bu sayede sayfanızı ziyaret eden işverenler, geçmiş tecrübeleriniz ve başarılarınız konusunda daha geniş bilgi sahibi olabilir. Ardından, istediğiniz ülkede istediğiniz pozisyon için başvuruda bulunabilirsiniz.
MonsterboardHollanda, İrlanda, Fransa, Kanada, Amerika ya da Birleşik Krallık’ta iş arayan kişilerin en sık ziyaret ettiği web siteleriden bir tanesi.
TogetherabroadTogetherabroad sitesini ziyaret ederek çalışmak istediğiniz bölgeyi ve dili seçerek Hollanda’da iş arayışınızı başlatabilirsiniz.
AndworkHollanda iş ilanları siteleri arasında Andwork de sıklıkla tercih ediliyor.
Hollanda iş ilanları

Hollanda’da iş ararken öncelikli olarak şu şehirlere bakmanızı tavsiye ederiz: Amsterdam, Rotterdam, Utrect, Groningen, Lahey ve Eindhoven. En öncelikle Amsterdam, Hollanda’nın başkenti olduğu için pek çok farklı sektörden yüzlerce iş ilanı bulabilirsiniz. Amsterdam dışında kalan şehirler de gelişmiş şehirler arasındadır. Bu nedenle Türkiye’den Hollanda’ya gidenler bu şehirlerden birini de sıklıkla tercih etmektedir.

Hollanda Asgari Ücret

Hollanda asgari ücret, çalışan kişinin yaşına bağlı olarak değişmektedir. Buna ek olarak her sene asgari ücrete Ocak ve Temmuz aylarında zam gelmektedir. Henüz Haziran ayına yeni girmiş olsak da Temmuz 2023 zammı da şimdiden belirlenmiş durumda. Aşağıdaki listede Temmuz ayına kadar ve Temmuz’dan itibaren Hollanda asgari ücreti inceleyebilirsiniz;

Çalışan YaşıTemmuz 2023’e KadarTemmuz 2023 İtibari İle
21 yaş ve üzeri€ 1.934,40€ 1.995,00
20 yaş€ 1.547,50€ 1.596,00
19 yaş€ 1.160,65€ 1.197,00
18 yaş€ 967,20€ 997,50
17 yaş€ 764,10€ 788,05
16 yaş€ 667,35€ 688,30
15 yaş€ 580,30€ 598,50
Hollanda asgari ücret

Detaylı bilgi için: Hollanda Asgari Ücret

Hollanda’da Aranan Meslekler ve Maaşları

Hollanda iş ilanları sitelerini ziyaret ettiğinize göre ülkede en çok iş bulabilme imkanına sahip mesleklere bir göz atalım;

  • Mühendisler
  • Teknikerler
  • İş geliştirme uzmanları
  • Yazılımcılar
  • Sağlık çalışanları
  • Ofis personelleri
  • Depo ve nakliye görevlileri
  • Tır şoförleri
  • Tesisatçılar
  • Eğitimciler
  • Hizmet sektörü çalışanları
  • Turizmciler

Hollanda’da iş bulabilme olasılığı en yüksek olan meslekleri yazdık. Şunu da belirtmek gerekir ki çoğu Avrupa ülkesi gibi Hollanda da maaşları brüt olarak açıklamaktadır. Aşağıdaki listeden, farklı meslek çalışanlarının aylık ortalama brüt kazançlarını inceleyebilirsiniz;

MeslekYıllık Kazanç
Doktor€10,400
Avukat€9,500
Psikolog€8,500
İnsan Kaynakları Müdürü€7,300
Yazılımcı€7,000
Muhasebeci€5,600
Pazarlama Sorumlusu€5,500
İçerik Pazarlama Uzmanı€5,100
Hemşire€4,000
Öğretmen€4,000
Mühendis€4,200
Web Tasarımcı€3,800
Elektrikçi€2,700
Kuaför€2,500
Depo çalışanı€2,400
Tır şoförü€2,600
Kasiyer€2,400
Hollanda çalışan maaşları – Hollanda iş ilanları

Hollanda %30 Vergi İndirimi Nedir?

hollanda iş ilanları
Hollanda iş ilanları

Hollanda, yaşam ve çalışma hayatını dengede tutan politikaları sayesinde Avrupa’da iş fırsatlarını yakalamak isteyenlerin en gözde noktalarından bir tanesi. Bunlara ek olarak, Türkiye’den Hollanda’ya oturma ve çalışma izni almış kişiler 5 yıl boyunca %30 vergi muafiyetinden yararlanabiliyor! Yani, Hollanda’da aldığınız maaştan %30 daha az vergi kesiliyor. Bu da, ülkede geçireceğiniz ilk yılları maddi sıkıntılar çekmeden atlatmanızı sağlıyor.

Bu vergi indiriminden faydalanmak için şu şartları yerine getirmiş olmanız gerekiyor;

  1. Expat, (nitelikli göçmen) olmanız
  2. Hollanda oturum ve çalışma izni almanız
  3. İş sözleşmenizin, siz Hollanda’ya gelmeden önce imzalanmış olması
  4. Belirli bir konuda uzman olmanız, işinizi yapacak kişilerin Hollanda’da çok zor bulunuyor olması
  5. 30 yaşından küçükler için yıllık maaşın vergiden muaf ödeneğin en az €31,891; 30 yaş üstü kişilerin yıllık maaşının en az €41,954 olması

Hollanda Çalışma Koşulları

Hollanda’da yapılan sözleşmeler sayesinde iş-yaşam dengesi çalışanlar için sağlanabiliyor. Bu sayede insanlar iş yerinde daha verimli ve rahat çalışabiliyor. İş saatleri dışında kendilerine vakit ayırabildikleri için de daha konforlu yaşayabiliyor.

Hollanda çalışma koşullarını genel hatları ile inceleyebilirsiniz;

  • Hollanda Çalışma Saatleri Yasası’na göre haftalık çalışma saati 36-40 saat arasında değişmektedir.
  • Kimi iş yerleri haftada 5, kimileri ise haftada 4 gün çalışır.
  • Yıllık izin günü 20 gün ile 30 gün arasındadır.
  • Çalışanlar tatile çıkmadan %8 oranında tatil ödeneği talep edebilir.
  • Çalışanların aldığı minimum ücret yaşa göre değişmektedir.
  • Yeni Yıl, Kutsal Cuma, Paskalya, 5 Mayıs Kurtuluş Günü, İsa’nın Göğe Yükseliş Günü, Whitsun, Noel resmi tatiller arasındadır.
  • Doğum yapacak kişi 4 hafta öncesinden izne ayrılır; doğumdan sonra ise 6 hafta izinli sayılır.
  • Yüksek kaliteli iş koşullarından kaynaklı üst düzey iş tatmini sağlanabilmektedir.
  • Eşit Muamele Yasası’na göre dil, din, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, siyasi görüş ayrımı yapmadan tüm vatandaşlara eşit davranılır. Her birey eşit şartlarda çalışır.

Yurt dışından Hollanda’ya giden bir kişi ile Hollanda vatandaşının çalışma şartları birbiri ile aynıdır. Bu konuda hükümet bir ayrım yapmamaktadır.

Öneri yazısı: Finlandiya İş İlanları

Hollanda’da Yaşam

hollanda iş ilanları
Hollanda iş ilanları

Hollanda iş ilanları yazımızın sonuna yaklaşırken ülkede yaşamaya dair birkaç bilgi paylaşacağız. Hollanda, yaşam standartları son derece yüksek ve bu nedenle insanların yaşamak istediği bir ülkedir. Batı Avrupa’da bulunan ve yaklaşık 18 milyon nüfusa sahip bu ülkede insanlar birbirlerine karşı anlayışlı ve güler yüzlüdür. Hayatın sakin ve huzurlu geçmesi de hem genç nüfus hem de yaşlı nüfus için son derece önemlidir.

Hollanda’da çalışmayı düşünenlerin akıllarındaki bir diğer soru ise ülkedeki aylık giderlerin ortalama ne kadar olduğudur. Aşağıda, Hollanda aylık kira, fatura, market ve ulaşım giderlerini inceleyebilirsiniz.

Hollanda Kira Fiyatları

  • Şehir merkezinde 1+1 ev: €1,200
  • Şehir merkezinden uzakta 1+1 ev: €950
  • Şehir merkezinde 3+1 ev: 1,800
  • Şehir merkezinden uzakta 3+1 ev: €1,500
  • 85 metre kare bir apartman dairesinin aylık fatura giderleri: €215,00

Hollanda Market Fiyatları

  • 1 litre süt: €1.06
  • 500 gram ekmek: €1.81
  • 1 kg peynir: €11.00
  • 1 kg pirinç: 1.90
  • 1 kg muz: €1.35
  • 12’li yumurta: €2.40
  • 1 kg elma: €2.55
  • 1 kg domates: €2.50
  • 1 kg soğan: 0.90
  • 1 kg patates: 1.10

Hollanda Ulaşım Giderleri

  • Tek yön toplu taşıma: 3.40
  • Abonman kart: 83.00
  • Kilometre başına taksi: 2.40
  • 1 litre benzin: 2.04

Hollanda’ya Çalışmak İçin Nasıl Gidilir?

Türkler’in Hollanda’da çalışabilmeleri için öncelikle ülkede iş bulup işveren tarafından kabul edilmeleri gerekmektedir. Çalışılacak firma ile iş sözleşmesi imzalandıktan sonra Türk vatandaşları, Holanda çalışma vizesi için başvuruda bulunmalıdır. Bu süreçte gerekli evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekir.

Çalışma izni için başvuruda bulunacakların aynı zamanda geçici oturum izni için de başvuruda bulunması gerekir. Oturum izni başvurusu çalışan tarafından değil, işveren tarafından Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesine yapılmalıdır. Geçici oturum ve çalışma izni onaylanan kişiler Hollanda’da yasal olarak çalışmaya başlayabilir.

Hollanda’nın resmi dili Flemenkçe olsa da ülkede İngilizce, Almanca ve Fransızca konuşan çok sayıda insan vardır. Bu nedenle yalnızca Flemenkçe dilinde değil, farklı dillerde de kendinize iş bulabilirsiniz. Özellikle İngilizce seviyenizin B2 ya da üzerinde olması büyük avantaj sağlamaktadır.

Hollanda iş ilanları yazımızı burada sonlandırıyoruz. Yukarıda sizler için listelediğimiz siteleri ziyaret ederek Hollanda’da bulunan iş imkanlarına göz atabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz. 🙂

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar
  • Mehmet Sait yapıcıoğlu - 19.06.2023

    Merhaba ben İzmir’de yaşıyorum forklift operatörü olarak çalışan biriyim 12 yıllık deneyim var iş arıyorum yurtdışında