Belçika Asgari Ücret 2023 – ÇOK Yüksek Yaşam Standartları!

2023 yılının gündeminde Belçika asgari ücret var! Neden mi? Çünkü Belçika Avrupa’da en yüksek asgari ücret ödeyen ülkelerden bir tanesi. Üstelik haftada sadece 4 gün çalışarak!

Belçika’da yaşam konusunda yaptığınız araştırmalar sizi doğru adrese getirdi. Bu içerikte sadece Belçika asgari ücret 2023 bilgisi yok. Neler mi var? Belçika meslek maaşları ve hatta çalışma saatleri var. Başka? Belçika’da yaşam giderleri de var.

Kısacası Belçika’da asgari ücret ne kadar sorusuna yanıt bulacağınız bu içerik, size Belçika yolculuğunuzda rehberlik edecek. Hatta bir de sürprizim var size: Belçika iş ilanları bu içerikte sizi bekliyor! Hazırlanın, Belçika’ya doğru yola çıkıyoruz!

Belçika Asgari Ücret Ne Kadar?

belçika asgari ücret
Belçika asgari ücret 2023 kaç euro?

Belçika asgari ücret bilgisine geçmeden önce Belçika para birimi ile başlayalım. Belçika da bir Avrupa Birliği ülkesi olarak Euro kullanan ülkelerden biri. Belçika meslek maaşları euro üzerinden ödeniyor. 

2023 yılında yaşanan %6,2 oranındaki artışla birlikte Belçika asgari ücret tam 1,955 EUR.

Bu rakam hiç fena değil değil mi? Peki, Belçika’da saatlik ücret ve yıllık asgari ücret ne kadar? Bakalım…

  • Belçika saatlik ücret 12,86 EUR.
  • Belçika asgari ücret yıllık 23,460 EUR.

Belçika’da Asgari Ücretle Çalışan Sayısı

belçika asgari ücret

Belçika asgari ücret rakamı oldukça yüksek. Ancak size çok daha iyi bir haberim var. Belçika’da asgari ücretle çalışan sayısı oldukça düşük. Hatta Avrupa’da asgari ücretle çalışan sayısı en düşük olan ülke Belçika. 

Belçika’da asgari ücretle çalışan oranı yalnızca %0,9. Yani Belçika’da çalışmak genellikle asgari ücretin üzerinde gelir elde etmek anlamına geliyor. Bu bilgi sizi heyecanlandırdı ise şimdi gelin Belçika’da meslek maaşlarına göz atalım.

Sonra ise Belçika’da iş bulmak için yapmanız gerekenler ile devam edeceğiz. Biraz aşağıda Belçika iş ilan siteleri sizi bekliyor!

Avrupa’da en yüksek asgari ücrete sahip bir diğer ülkeyi tanımaya var mısınız? Lüksemburg Asgari Ücret yazımızı okumanızı öneririz.

Belçika’da Meslek Maaşları

Belçika’da en yüksek maaş alan meslekler arasında doktorlar, avukatlar, mühendisler, yöneticiler, finans uzmanları, bilgi teknolojileri uzmanları ve satış yöneticileri yer almaktadır.

Belçika’da meslek maaşları ortalamasına baktığımızda bu ülkedeki aylık ortalama maaşların 3,670 EUR bandında olduğunu görüyoruz.

Şimdi bakalım, Belçika’da hangi meslek ne kadar kazandırıyor ve maaşlar nasıl?

Belçika’da en yüksek maaş kazandıran işler:

  • Finans Müdürü (12.200 EUR)
  • Finans Müdürü (11.600 EUR)
  • Yatırım danışmanı (11.100 EUR)
  • Risk Yönetimi Direktörü (10.000 EUR)
  • İktisatçı (9.780 EUR)
  • Vergi Direktörü (9.690 EUR)
  • Denetim Direktörü (9.610 EUR)
  • Yatırım Fonu Yöneticisi (9.350 EUR)
  • Muhasebe Müdürü (8.930 EUR)
  • Denetim Müdürü (8.760 EUR)
  • Doktor: (12.000 EUR)

Belçika’da ortalama maaş kazandıran işler:

  • Belçika’da öğretmen maaşları: 3,909 Euro (Yaklaşık)
  • Belçika’da garson maaşları: 2,890 Euro (Yaklaşık)
  • Belçika’da yazılım uzmanı maaşları: 7,100 Euro (Yaklaşık)
  • Belçika’da mimar maaşları: 7,230 Euro (Yaklaşık)
  • Belçika’da mühendis maaşları: 5,254 Euro (Yaklaşık)
  • Belçika inşaat işçi maaşları: 3,485 Euro (Yaklaşık)

Belçika asgari ücret rakamı üzerinde kazandıran bu işlerden birine sahip olmanız çok da zor değil. Nasıl mı? Elbette sizinle aşağıda paylaşacağım Belçika iş ilanları sitelerine göz atarak.

Bu içeriği de mutlaka okuyun: Norveç Asgari Ücret

Belçika’da Çalışmak – Nasıl İş Bulunur? Belçika İş İlan Siteleri Neler?

belçika asgari ücret

Belçika’da iş bulmak, çalışmak ve yaşamak için elbette bu ülkenin ilanlarının yayınlandığı doğru adreslere ihtiyacınız var. Bu bilgi bizden kaçar mı? Asla kaçmaz.

Şimdi sizinle Belçika’nın en iyi iş bulma sitelerini paylaşıyorum. Aşağıdaki sitelerden şehir, çalışmak istediğiniz pozisyon gibi bilgileri sisteme girerek detaylı arama yapabilirsiniz. 

Belçika iş ilan siteleriİlan sitesi içeriği
StepStone BelgiumBelçika’da en büyük ve en popüler iş arama sitelerinden biridir. Geniş bir iş ilanı yelpazesi sunar ve iş arayanlar için birçok farklı sektörde iş ilanı bulunur.
Indeed BelgiumBelçika’nın en büyük iş arama motorlarından biridir ve kullanıcıların birçok farklı kariyer sitesindeki iş ilanlarına erişimini sağlar.
 Monster Belgium Belçika’da en büyük iş arama sitelerinden biridir ve birçok farklı sektörde iş ilanları sunar. Ayrıca, kullanıcılarına özgeçmiş hazırlama ve kariyer ipuçları gibi ek kaynaklar sağlar.
 Jobat.be 
Belçika’da iş ilanları, kariyer makaleleri ve işveren profilleri sunan bir iş arama sitesidir.
VDABFlaman Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir kamu istihdam hizmetidir. Kariyer geliştirme, işletme ve diğer ilgili konularda kaynaklar sağlar ve iş arayanlar için yerel ve uluslararası iş ilanları sunar.
Belçika iş ilanları

Unutmayın bu siteler üzerinden Belçika asgari ücret rakamının çok üzerinde getiri sağlayan işlere ulaşabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için: Belçika İş İlanları

Belçika Çalışma Saatleri ve Belçika Çalışma Şartları

Belçika asgari ücret bilgisini öğrendik. Bu ülkede hangi meslek ne kadar kazanıyor ona da göz attık. Peki, bu yüksek gelirleri elde etmek için Belçika’da günde ve haftada kaç saat çalışmak gerekiyor. Belçika’da çalışma şartları nasıl?

  • Belçika Çalışma Saatleri: Belçika’da haftalık çalışma saatleri genellikle 38 saat ile sınırlıdır. Ancak, bazı sektörlerde, örneğin sağlık sektöründe veya işletme yönetiminde çalışanlar için bu saatler 40 saate kadar çıkabilir. Ayrıca, işverenler işçilere haftalık iki gün izin vermek zorundadır. Çalışanlar isterlerse bu çalışma sürelerini 4 günde tamamlayabilirler.
  • Belçika Ücret ve Vergiler: Belçika’da işverenler, işçilerine aylık olarak ücret ödemek zorundadır. İşçilerin alacakları ücret, çalıştıkları saat sayısına, sektöre ve pozisyona göre değişir. Ayrıca, işverenler çalışanlarının sağlık sigortasını ve vergilerini de ödemek zorundadır.
  • Belçika’da İzinler: Belçika’da işçiler, yılda en az 20 iş günü ücretli izin hakkına sahiptir. Bazı sektörlerde, çalışanlar daha fazla izin hakkına sahip olabilirler. İşçiler ayrıca, hasta veya bakıma muhtaç aile üyelerine bakmak için izin alabilirler.
  • Belçika’da Çalışma Ortamı: Belçika’da işverenler, işçilerin sağlığı ve güvenliği için gerekli tüm önlemleri almak zorundadır. İşçiler ayrıca, işyerinde herhangi bir şekilde ayrımcılığa veya tacize maruz kalmamalıdır.

Bu bilgiler, Belçika’daki çalışma saatleri ve şartlarına ilişkin genel bir bakıştır. Ancak, Belçika’da iş kanunları bazı durumlarda değişebilir, bu nedenle işçilerin çalışma hakları ve sorumlulukları hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir iş avukatı veya yetkili bir iş kurumu ile iletişime geçebilirsiniz.

Öneri yazısı: Malta Asgari Ücret

Belçika’da Yaşam Giderleri Nasıl?

belçika asgari ücret

Belçika asgari ücret bilgisini ve meslek maaşlarını bilmek kadar önemli bir başka detay daha var. Bu detay elbette Belçika’da yaşam maliyeti! Acaba Belçika’da yaşam pahalı mı yoksa ucuz mu?

Gider kalemleriOrtalama tutar
Konut (1 yatak odası, şehir merkezi)€808
Kamu hizmetleri (Elektrik, gaz, su, internet, çöp)€238
Aylık toplu taşıma kartı€49
Spor salonu€28
Market masrafları€250
Hobiler ve sosyal yaşam250 €
Belçika’da yaşam – Yaşam maliyetleri nasıl?

Belçika asgari ücret oldukça yüksek ancak bu ülkede yaşam masrafları da pek düşük sayılmaz. Yukarıda bahsettiğimiz rakamların hem şehre hem de kişiye göre değişiklik gösterebileceğini hatırlatalım!

Belçika Asgari Ücret ve Yaşam Giderleri Dengeli mi?

Bu içerikte sizinle Belçika’da asgari ücret ne kadar sorusunun yanıtını tüm detaylarıyla paylaştım. Ayrıca Belçika’da farklı mesleklerin ne kadar kazandığını açıkladım.

Size özel olarak hazırladığım Belçika iş ilan siteleriyle ise Belçika’da iş bulmak için ihtiyacınız olan o web sitelerine ulaşmanızı hedefledim. Peki, siz Belçika asgari ücret 2023 güncel rakamlarını nasıl buldunuz? Sizce Belçika’da asgari ücret ile geçinilir mi?

Aşağıdaki yorumlar bölümünden bize yazın. Belçika hakkında farklı sorularınız varsa onları da yorumlarda yanıtlamaktan mutluluk duyarız!

-->