Reflor Fiyatları 2023 – Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

İshal sorunu yaşayanların başvurdukları ilk ilaçlardan biri olan Reflor fiyatları ne kadar oldu? Bu yazımızda, 2023 güncel Reflor 250 mg fiyat ve Reflor şase fiyatları bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Reflor nedir ve nasıl kullanılır gibi en çok sorulan soruları da sizler için cevaplandırdık. İlacın yan etkilerini ve muadil fiyatlarını da sizlerle paylaştık. Yazımızın sonunda Reflor ilaca dair en sık sorulan soruları cevaplandırdık. İyi okumalar.

Reflor Nedir?

Reflor, reçetesiz satılabilen ve ishalin önlenmesinde ve tedavi edilmesinde kullanılan bir ilaçtır. İlacın etken maddesi olan Liyofilize Saccharomyces boulardii, 250 mg mayaya eşdeğerdir. Bu etken madde sayesinde bağırsaktaki patojenler etkisiz hale gelir.

Reflor yardımcı maddeleri ise şunlardır; Magnezyum stearat, Laktoz monohidrat ve Kapsül no: 0 beyaz jelatin kapsül (Jelatin, Titanyum dioksit)

Reflor, piyasada kapsül ve şase olmak üzere 2 ayrı form ile satılmaktadır. İlacı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza ya da eczacınıza danışmanızı tavsiye ederiz.

Reflor Fiyatları 2023

reflor fiyatları
reflor fiyatları

Reflor, hem kapsül hem de saşe olmak üzere iki farklı şekilde satılır. Bir kapsülde ya da şasede toplamda 10 ya da 20 adet bulunur. Bu durumda ilacın fiyatları da değişmektedir.

2023 güncel Reflor kapsül fiyat ve Reflor toz fiyatları şu şekildedir;

  • Reflor 250 mg 10 kapsül fiyatı: 162,17 TL
  • Reflor 250 mg 20 kapsül fiyatı: 312,09 TL
  • Reflor 250 mg LIYOFILIZE Toz İçeren 10 saşe fiyatı: 147,47 TL
  • Reflor 250 mg LIYOFILIZE Toz İçeren 20 saşe fiyatı: 241,60 TL

Yara, sivilce ve hamilelik sonrası oluşan çatlak izlerinin görünümünü azaltmada etkili Contratubex Krem Fiyatları‘nı öğrenmek için line tıklayabilirsiniz.

Reflor Ne İşe Yarar?

reflor ne için kullanılır
reflor ne için kullanılır – reflor fiyatları

2023 güncel Reflor fiyatlarını sizlerle paylaştık. Şimdi, Reflor kullanımına dair merak edilenleri cevaplandıracağız.

Reflor, etken maddesi Liyofilize Saccharomyces boulardii olan ishalin önlenmesinde ve tedavi edilmesinde kullanılan bir ilaçtır. İlaç, sindirim sistemi rahatsızlıklarını önler ve tedavi eder. Bunların yanı sıra, seyahate bağlı turist ishalinin önlenmesinde ve tedavi edilmesinde de Reflor kullanılır.

Reflor, bağırsak sağlığını korur ve inflamasyonu azaltarak bağırsaklardaki rahatsızlıkları hafifletir. Yararlı baterilerin yeniden çoğalmasına yardımcı olur.

Reflor Nasıl Kullanılır?

Reflor, yemek saatleri dışında ağızdan alınır. Çok sıcak, soğuk, alkollü ya da yiyecekler ile birlikte alınmamalıdır. Reflor kullanımı en doğru şekilde aşağıdaki gibidir;

  • Yetişkinler günde 1 ya da 2 kapsül kullanabilir.
  • Çocuklar günde 1 kapsül kullanabilir.
  • 6 yaşından küçük çocuklar kapsül kullanırken zorlanır. Bu nedenle şase kullanılmalıdır.
  • Reflor ilacın yaşlılar için özel bir kullanımı yoktur.

Not: Reflor’u gün içerisinde almanız gerekenden fazla kullandıysanız doktorunuza ya da eczacınıza danışmalısınız. Reflor kullanmayı unuttuğunuz takdirde çift doz almayınız.

En etkili antibiyotik ilaçlardan bir tanesi olan Augmentin Şurup Fiyatını ve ilaca dair merak edilenleri linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Reflor Yan Etkileri Nelerdir?

reflor fiyatları
reflor fiyatları

Reflor fiyatları yazımıza ilacın yan etkilerini inceleyerek devam ediyoruz. Her ilaçta olduğu gibi Reflor da içerisinde, kişilerin hassasiyet duyabileceği maddeler içermektedir. Bu nedenle kullanımdan sonra yan etkilere rastlanabilir.

Reflor ilacın yan etkileri şunlardır;

  • Deri döküntüsü
  • Kurdeşen
  • Kaşıntı
  • Yüz, boyun ve dudaklarda şişlik
  • Nefes almada zorlanma
  • Yutkunurken güçlük çekme
  • Midede rahatsızlık
  • Barsaklarda gaz
  • Mantar oluşumu
  • Ateş

Not: Reflor kullanırken yukarıda belirtilen yan etkilerden herhangi birini hissettiğiniz zaman hekiminize ya da eczacınıza görünmeniz gerekir.

Sindirim sisteminde sorun yaşayanların okuması gereken bir yazı: Gaviscon Şurup Ne İşe Yarar?

Reflor Muadili ve Fiyatları

Piyasada satılan Reflor ilacının muadillerini ve güncel fiyatlarını sizler için araştırdık. Doktor kontrolünde, ishal problemini çözebilmek için aşağıdaki ilaçları da kullanabilirsiniz;

Muadil İlaç2023 Güncel Fiyatı
DIYACURE 250 mg 10 kapsül162,17 TL
DIYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe162,17 TL
Reflor muadilleri

Reflor fiyatları yazımızı burada sonlandırıyoruz. İlacın ve muadillerinin fiyatları güncel olup fiyatlar değiştiğinde yazımız da güncellenecektir. Aşağıda, ilaca dair en sık sorulan soruları cevaplandırdık. Sizler de sorularınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. 🙂

Sıkça Sorulan Sorular

Reflor toz kaç saatte bir alınır?

Yetişkinler günde 1 ya da 2 saşe Reflor alabilmektedir.

Reflor çocuklar için uygun mu?

Reflor çocuklar için doktor kontrolünde kullanılabilir. Çocuklar günde 1 kapsül; 6 yaşından küçük çocuklar kapsül içemeyeceği için şase kullanabilir.

Reflor mide bulantısına iyi gelir mi?

Reflor ishalinin hızlı bir şekilde geçmesini sağlasa da uzun süreli ishal ve mide bulantıları için doktora görünmeniz gerekir.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir