En İyi 10 Staj İlanları Sitesi-Yurtiçi, Yurt Dışı Staj!

Herkese merhaba! Bu yazımızda, staj arama derdinde olanları kurtarmayı hedefliyoruz. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında staj yapabilmek için başvurabileceğiniz siteler hangileri? Hangi ilan sitesinden en çok verimi alabilirsiniz? Birazdan bahsedeceğimiz en iyi staj ilanları siteleri sayesinde bilgisayar başında saatlerce ilan aramanıza gerek kalmayacak.

Hem üniversite hayatı hem de sonrası için staj yapmanın önemi tartışılmaz. Mezun olmadan mesleğiniz hakkında derin bilgi ve tecrübe sahibi olabilmenizi sağlayan stajlar sayesinde meslek hayatınızda çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Şimdi hazırsanız, staj fırsatı bulabileceğiniz ilan sayfalarını incelemeye başlayalım.

1- GoAbroad

staj ilanları
staj ilanları – GoAbroad

Lise, iş, staj, gönüllülük ve dil eğitimi gibi pek çok alanda hizmet veren GoAbroad sayesinde yurt dışında staj yapabileceğiniz pek çok yere ulaşabilirsiniz. Amerika, İngiltere, İsviçre, Güney Afrika, Yeni Zelanda, İtalya, Almanya, Malezya, Rusya… Bu sitede, dünyanın dört bir yanından alanınıza dair staj programları bulabilirsiniz. İletişim, Finans, Sağlık, İnsan Kaynakları, Eğitim, Hukuk ve daha pek çok farklı alanda staj ilanlarına erişebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak, GoAbroad içerisinde Türkiye’deki bazı eğitim programlarına da ulaşmak mümkün.

2- WayUp

Amerika merkezli bir staj bulma sitesi ve uygulaması olan WayUp sayesinde üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar kolaylıkla staj bulabiliyor. Staj dışında Amerika’da bulunan giriş seviyesi iş ilanlarına da bu platform sayesinde ulaşabilirsiniz. Los Angeles, New York, San Francisco, Austin, Denver ya da Boston fark etmez. Staj yapacak ya da yeni işe başlayacaklara Amerika’nın kapıları WayUp sayesinde açılıyor.

L’Oreal, TransUnion, FOX, T-Mobile, Unilever, American Express, Cisco ve Johnson&Johnson gibi dünyaya ismini duyurmuş şirketlerde staj yapma imkanını kaçırmayın.

İlginizi çekebilecek bir yazı: Amerika İş İmkanları

3- Toptalent

Türkiye’nin ve dünyanın en iyi şirketlerinin açmış olduğu staj programlarına Toptalent sayesinde ulaşabiliyorsunuz. Bilgisayar mühendisliği, iç mimarlık, bilgisayar programcılığı staj ilanları ve çok daha fazlasını arıyorsanız adresiniz burası demektir. Yetenek programlarına, etkinliklere ya da sertifika programlarına katılabilir ve daha mezun olmadan iş dünyasına kendinizi hazırlayabilirsiniz. Toptalent sayesinde alabileceğiniz online eğitim konularından bazılarını sizler için derledik;

  • Dijital Pazarlama
  • İngilizce
  • Teknoloji ve Yazılım
  • İnsan Kaynakları
  • Mühendislik

4- InternQueen

staj ilanları
staj ilanları

Yurt dışı staj arayışında olanlar için faydalı bir diğer site daha. InternQueen, adından da anlaşılacağı üzere Staj Kraliçesi, kendisine kariyer yolu çizmek isteyenlerin elinden tutmayı başarıyor. Sayfada staj programları ve mezuniyet sonrası kariyer planlaması için pek çok faydalı içeriğe ulaşabilirsiniz. Spesifik mülakat sorularına nasıl profesyonel cevaplar verebileceğinizi ya da staj maili gönderirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini InternQueen sayesinde öğrenebilirsiniz.

5- LinkedIn

Listemize Türkiye’nin ve dünyanın en büyük profesyonel sosyal iş ağını katmasaydık olmazdı. LinkedIn’i ülkemizde duymamış olan yoktur ancak, herkes bu platformu etkili bir şekilde kullanamamaktadır. LinkedIn sayesinde dünyanın dört bir yanında bulunan iş insanları, diğer iş insanları ile kolaylıkla iletişime geçebilmektedir. Bunun yanı sıra LinkedIn, en büyük ve en güvenilir iş ilanı bulma sitelerinden biridir. Full-time, part-time iş ya da staj ilanlarını kolaylıkla inceleyebilir ve hazırladığınız en iyi CV ile bu ilanlara kolayca başvuru yapabilirsiniz!

Amazon, Apple, Nike, Huawei ve aklınıza gelebilecek büyük-küçük bütün şirketlerin staj ve iş ilanlarına bu platform üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yabancı dilini geliştirmek isteyenler için bir yazımız var: İngiltere Dil Okulu

6- Internship.com

Ücretsiz yetenek programları, yaz stajı, uzaktan staj, pazarlama stajı, mühendislik stajı, kariyer tavsiyeleri ve çok daha fazlası… Amerika’nın pek çok şehrinde size staj yapmanızı sağlayabilecek bu platformu keşfetmenizin zamanı geldi de geçiyor.

2019 yılında kurulan Internship, işveren, öğrenci ve stajyerleri tek bir platformda toplayan dünyanın en büyük oluşumlarından bir tanesi. Burada, sayısız pek çok alanda staj imkanı bulabilir ve Amerika’da kendinizi geliştirmeye ve iş dünyasına hazırlanmaya başlayabilirsiniz.

7- Internmatch

Internmatch, 2016 yılında Avustralya’da açılan ve işveren ile işçiyi buluşturan en büyük platformlardan bir tanesi. Şirketin genel merkezi Melborun’da olmasına rağmen her yıl dünyanın dört bir yanından öğrenciye ulaşıyor. Avustralya dışında Birleşik Krallık,Kanada, Amerika ve Afrika’da gençlere staj imkanı sağlıyor. Türkiye dışında bir yerde çalışıp para kazanmak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir site.

8- Gooverseas

staj ilanları
staj ilanları

ABD Kaliforniya merkezli Gooverseas, 15,000’den fazla program seçeneğiyle karşınızda. Gooverseas, yurt dış eğitim, çalışma ve yurt dışı gönüllülük programları sayesinde her yıl binlerce kişiyi aradıkları şirketler ile buluşturuyor. Online staj seçeneği dahil olmak üzere Çin, Almanya, İngiltere, İspanya, Brezilya ve onlarca farklı ülkede çalışma imkanı sunuyor. İstediğiniz ülkede dilediğiniz alanda staj araması yapabilir ve karşınıza çıkan şirketlerin çalışan yorumlarını inceleyebilirsiniz.

Yurt Dışı Eğitim Bursları yazımızın sizler için faydalı olacağını umuyoruz!

9- Glassdoor

Glassdoor da adı sıklıkla duyulan yurt dışı iş arama sitelerinden bir tanesi. 600,000’den fazla şirketin değerlendirmesine bu site üzerinden ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra 30,000’den fazla staj programı ve yüzbinlerce iş ilanı da sizleri beklemekte.

Glassdoor’un dünya çapında bu kadar sevilen bir site olmasının en büyük nedeni, çalışanlara yapacakları ödemeleri iş tanımlarında belirtmeleri. Yani, alacağınız ücreti ödemek için beş farklı mülakata girmenize gerek yok! Dilerseniz staj yapmak için yurt dışına taşınabilir, dilerseniz de online staj avantajından faydalanabilirsiniz.

10- Goodwall

Staj ilanları yazımızın son sırasında Goodwall var. Dünyanın her yerinden lise ve üniversite öğrencilerini ve yeni mezunları fikir paylaştırma amacıyla bir araya getiren Goodwall sitesinin staj imkanı sunduğunu da biliyor muydunuz? Başka sitelerde bulamayacağınız binlerce staj ilanını bu siteden inceleyebilirsiniz. İnternet sitesinin yanı sıra Goodwall uygulamasını IOS ve Android telefonlarda kullanabilirsiniz!

Staj ilanları için işinize en çok yarayacak ve size zaman kazandıracak uygulamaları bir araya topladık. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında staj arıyorsanız her bir siteyi tek tek ziyaret edebilirsiniz! Bildiğiniz ve faydasını gördüğünüz başka staj siteleri varsa yorum kısmında lütfen bizlerle paylaşın! 🙂

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar
  • beril - 08.05.2023

    Harika!

  • Deniz - 08.05.2023

    Youthall ve Kariyer.net de çok iyi!