En Ucuz iPhone Hangi Ülkede Satılıyor?

Ülkemizdeki telefon vergilerinin yüksek olmasından kaynaklı olarak insanlar en ucuz iPhone hangi ülkede satılıyor, araştırıyor. Birçok ülkede iPhone fiyatları Türkiye’ye nazaran daha uygun fiyata satılıyor. Durum böyle olunca insanlar yurt dışından telefon almayı daha mantıklı buluyor.

Türkiye’ye telefon getirip IMEI kaydı yaptırarak kullanan birçok insan var… Sizler için iPhone en ucuz hangi ülkede, ülkelerde satılıyor? Araştırdım. iPhone 14 pro max en ucuz hangi ülkede daha fazla detay öğrenmek için okumaya başlayın!

iPhone En Ucuz Hangi Ülkede?

En Ucuz iPhone Hangi Ülkede
En Ucuz iPhone Hangi Ülkede satılıyor

Avrupa’da ya da komşu ülkelerde çok daha ucuza iPhone satıldığını biliyorsunuzdur. Türkiye’de telefonlara uygulanan vergiler oldukça yüksektir. Özellikle son yıllarda yapılan vergi artışları, telefon fiyatlarını daha da yükseltmiştir.

Ayrıca Türk Lirası’nın diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi, ithal edilen telefonların fiyatlarının artmasına da neden oldu.

Bu nedenle iPhone en ucuz hangi ülkede satılıyor merak ediyor olabilirsiniz. Iphone fiyatları ülkelerden ülkeye ciddi farklılıklar gösteriyor. Peki, en ucuz hangi ülkede satılıyor dersiniz? Liste şöyle:

  1. Amerika Birleşik Devletleri
  2. Almanya
  3. Japonya
  4. Hong Kong
  5. Güney Kore
  6. Avustralya
  7. Dubai/Birleşik Arap Emirlikleri
  8. Çin
  9. Singapur
  10. Tayvan
  11. Birleşik Krallık
  12. Malezya
  13. Kanada
  14. Fransa
  15. Lüksemburg
  16. İrlanda
  17. İsviçre
  18. Avusturya
  19. İspanya
  20. Yeni Zelanda

En ucuz iPhone hangi ülkede satılıyor? Sorusunun cevabı işte bu 20 ülke diyebiliriz. Peki buralardan gidip iPhone almak mantıklı mı? Hesaplamasını aşağıda yaptım!

En Ucuza iPhone Almak (ÖRNEK ANLATIM)

Amerika üzerinden size hemen örnek vereyim. Ülkemizde Apple resmi sitesinde iphone 14 pro max 512 GB seçeneği 44.899,00 TL’ye satılıyor.

iphone 14 pro max türkiye
iphone 14 pro max türkiye

Amerika’daki Apple sitesinde ise iphone 14 pro max 512 GB seçeneği 1.199 dolar…

iphone 14 pro max abd
iphone 14 pro max abd

Yani bugün ki kur ile birlikte 23.324 TL. Bu da Arada 21.575 TL fark var demek oluyor…

Elbette Amerika’ya gitmek, orada konaklamak, uçak bileti, vize derken fiyat elbette Türkiye’deki fiyatı geçecektir. Ancak bir imkanınız olursa ya da getirtebilirseniz Amerika’dan iphone almak çok ucuz olacaktır. Konuyla alakalı şu video ilginizi çekebilir.

En Ucuz iPhone Hangi Ülkede Vizesiz

En Ucuz iPhone Hangi Ülkede Vizesiz
En Ucuz iPhone Hangi Ülkede Vizesiz

En ucuz iphone nerede? Sorusunun cevabı için verdiğim cevaplardaki ülkelere gitmek masraflı olabilir. Özellikle vizeyle bu ülkelere girebiliyor olmanız ayrı bir sorundur. O nedenle en ucuz iphone hangi ülkede vizesiz için yanıtlar vereceğim.

  • Bulgaristan
  • Gürcistan
  • Kıbrıs
  • Azerbaycan

Bu ülkeler hem Türkiye’ye yakın olduğu için hem de vizesiz olduğu için ucuza iphone almak isteyenlerin tercih ettiği ülkelerden… Sizler için şu yazıları ayriyeten hazırlamıştık:

Hemen öğrenebilirsiniz: Gürcistan iPhone Fiyatları

Avrupa’da En Ucuz iPhone Hangi Ülkede?

Avrupa'da En Ucuz iPhone Hangi Ülkede?
Avrupa’da En Ucuz iPhone Hangi Ülkede?

Türkiye’deki vatandaşlar için Avrupa’da en ucuz iphone hangi ülkede sorusunun yanıtı Bulgaristan’dır. Türkiye’nin komşunu olan Bulgaristan’a vizesiz olarak gidebilir ve daha uygun fiyata iPhone alabilirsiniz.

Bulgaristan iPhone Fiyatları ne kadar? Öğrenmek için sizlere ayrıca hazırladığım yazıyı okuyabilirsiniz. Modellerine göre Bulgaristan’daki iPhone fiyatlarını listeledim.

IMEI Kaydetme

iphone hangi ülkede ucuz artık biliyorsunuz. Fakat bunun yanında bilinmesi gereken bir durum söz konusu. Muhtemelen biliyorsunuzdur, yurt dışından alınan telefonları Türkiye’ye getirdiğinizde IMEI kaydını yaptırmanız gerekiyor.

Bunun içinde belli bir ücret ödemeniz lazım. Yani Bulgaristan’dan Türkiye’ye nazaran daha ucuza aldığınızda Türkiye’ye getirip IMEI kaydetmelisiniz. IMEI kayıt ücreti ise 6.091 TL‘dir. O nedenle hesabınıza bu ücreti de katmayı unutmayın.

Sıkça Sorulan Sorular

en ucuz iphone nerede
en ucuz iphone nerede

iphone’un ucuz olduğu ülkeler hakkında artık bilgi sahibisiniz. Konuyu araştıranların en sık sorduğu soruları da bir araya getirip, yanıtladım.

Iphone 14 pro max en ucuz hangi ülkede?

iPhone 14 pro max en ucuz olarak İsviçre, ABD, Güney Kore ülkelerinde bulunuyor. Türkiye’ye en yakın ülkelerde ise en ucuz iPhone 14 pro max Bulgaristan, Gürcistan ve Kıbrıs’ta bulunuyor.

Dubai iPhone 14 Pro Max ne kadar?

Dubai’de iPhone 14 Pro Max fiyatı 6799 Bulgar Levası’dır. Bu da 36.015 TL’ye denk gelmektedir.

iPhone 14 Almanya’da Ne Kadar?

iPhone 14 Almanya fiyatı 992 dolardır. Bu da 19.295 TL’ye denk gelmektedir. Bu fiyat iPhone 14 128 GB için geçerlidir.

En ucuz iPhone hangi ülkede satılıyor? Öğrendiniz. Merak ettiğiniz ve aklınıza takılan soru varsa lütfen aşağı yorum bırakmaktan çekinmeyin. 🙂

-->