Augmentin Şurup Fiyat 2023 – ES 600 42.9MG 100ML Süspansiyon

Sıklıkla doktorlar tarafından verilen antibiyotik şurubundan birisi olan Augmentin için fiyatlar ne kadar oldu? Araştırılıyor. Yaşanan zamlardan sonra ilaçlar da bir hayli arttı. Peki, Augmentin antibiyotik şurup kaç TL? Güncel fiyatları sizlerle paylaştım.

Augmentin şurup fiyatı mg gibi farklılıklara göre değişebilmekte. Augmentin 500 mg fiyat, 600 mg fiyat gibi detaylara değineceğim. Bunlar dışında ilaç hakkında diğer bilinmesi gereken bilgileri de aktaracağım. İşte 2023 Augmentin fiyatları ve detayları…

Augmentin Şurup Fiyatı

augmentin şurup fiyat
augmentin şurup fiyat

KDV dahil Augmentin şurup fiyatı 212.84 TL‘ye satılmaktadır. Augmentin Es 600 42.9 mg 100 ml süspansiyon fiyatı güncel olarak eczanelerde 212.84 TL‘ye satılmaktadır.

Augmentin şurup fiyatı eczaneler arasında ve miligrama göre değişebilir. Ayrıca, özel sağlık sigortası kapsamında ya da devlet destekli sağlık hizmetlerinden yararlanan kişiler için fiyatlar farklılık gösterebilir.

Bir önceki yazı: Dolven Şurup Fiyat

Augmentin Şurup Ne İşe Yarar?

Augmentin Şurup Ne İşe Yarar?
Augmentin Şurup Ne İşe Yarar?

Augmentin şurup fiyatlarından sonra gelelim Augmentin şurup nedir? Sorusuna…. Augmentin şurup, bir antibiyotik ilaçtır ve amoksisilin ve klavulanik asit adlı iki aktif bileşeni içerir. Amoksisilin, bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir penisilin türevidir. Augmentin şurup;

  • Solunum yolu enfeksiyonları,
  • idrar yolu enfeksiyonları,
  • cilt enfeksiyonları,
  • diş enfeksiyonları gibi çeşitli enfeksiyonların tedavisinde sıklıkla kullanılır.

İlacın etkili olabilmesi için doğru dozaj ve tedavi süresine uyulması önemlidir.

Augmentin Şurup Kaç Yaş içindir?

Augmentin şurup, özellikle 12 yaş altı çocuklarda tedavi edilmesi gereken bakteriyel enfeksiyonlar için süspansiyon yani sıvı formunda kullanılmaktadır. Doktor ilacı verirken çocuğun yaşına, kilosuna ve enfeksiyonun şiddetine göre dozaj ayarlamasını belirtecektir

Augmentin Şurup Yan Etkileri

Augmentin Şurup Yan Etkileri
Augmentin Şurup Yan Etkileri

Augmentin şurup fiyatı hakkında bilgi sahibisiniz. Diğer bilmeniz gereken önemli bir konu ise ilacın yan etkileridir. Her hasta için bu yan etkiler olacaktır diye bir durum söz konusu değildir. Ancak bunları bilmenizde yarar var. Augmentin şurup yan etkileri şöyle:

  • Mide bulantısı, kusma
  • Karın ağrısı
  • Baş ağrısı

Daha az yaygın olarak karşılaşılan yan etkiler ise şunlardır:

  • Ajerjik belirtiler (Kurdeşen, yüz, dudak, boğaz, dil şişmesi, nefes almada güçlük)
  • Halüsinasyon görme
  • Morarma, kanama

Ciddi yan etkilerle karşılaşıldığı taktirde mutlaka doktorunuza görünmeniz gerektiğini unutmayın.

Bir diğer antibiyotik olarak Cipro fiyatı sizler için araştırdık!

Augmentin Şurup Nasıl Hazırlanır?

Augmentin şurubun nasıl hazırlanacağı çok önemlidir. Zira şurup toz halinde, şeffaf bir cam şişede size verilmiş oluyor. İlacı sulandırdığınızda 100 ml şurubu elde etmeniz gerek. Tedavide şurubun kesinlikle doğru şekilde hazırlanmış olması gerek. Augmentin ES 600 hazırlanışının videosunu sizler için aşağıya bırakıyorum:

Augmentin Şurup Nasıl Kullanılır?

Augmentin Şurup Nasıl Kullanılır?
Augmentin Şurup Nasıl Kullanılır?

Augmentin’in hazırlanışından sonra gelelim nasıl kullanılacağına. Kutunun içinden 5 ml’lik kaşık çıkacaktır. Bu kaşığa şurubu dökerek ağır yoluyla hastaya verilmelidir.

Augmentin şurup genellikle günde 2-3 kez alınır ve dozaj, çocuğun yaşı, vücut ağırlığı ve enfeksiyonun ciddiyetine bağlı olarak değişebilir. Dozajı belirlemek için doktorunuz size yardımcı olacaktır.

Augmentin şurup, aç veya tok karnına alınabilir, ancak genel olarak yemeklerden önce veya sonra alınması önerilir. Şurup, ölçülü bir şırınga ya da ölçülü bir kaşık yardımıyla doğru dozajda alınmalıdır.

Doktorunuzun size önereceği kullanım şeklini dikkate almalısınız.

DİKKAT: Augmentin doktorumuzun söylediği tarife göre içirilip en geç on gün sonra da atılmalıdır. O nedenle bitmeyen Augmentin şurubu saklayıp, sonrasında tekrar kullanmayı lütfen düşünmeyin!

Augmentin şurup fiyatı ve diğer bilinmesi gereken önemli bilgiler bu şekildeydi. Sorunuz varsa, aşağıda yorumlarda buluşalım!

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir