Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı 07.09.2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı! İlan detaylarına göre Orta Doğu Teknik Üniversitesi 12 akademisyen alımı gerçekleştiriyor. Resmi Gazete’deki duyuruda şu ifadelere yer verilmiştir:

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı Detayları

Orta Doğu Teknik Üniversitesi yayınladığı akademik personel ilanında ”Adayların; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik ile Üniversitemiz “Öğretim Üyesi Yükseltme ve Atama Kriterleri”nde belirtilen minimum kriterleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesindeki şartları sağlamaları gerekmektedir.”  ifadelerine yer vermiştir.

  • İlan Başlama Tarihi: 07.09.2022
  • Son Başvuru Tarihi: 21.09.2022
  • Kadro Sayısı: 12
  • Şehir: Ankara
  • Başvuru Şekli: Posta

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı Kadro Detayları

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı Kadro Detayları aşağıdadır:

İktisat BölümüProfesörÇevre Ekonomisi ( Mikroiktisat )
İktisat BölümüDoçentDeneysel İktisat ( Mikroiktisat )
Gıda Mühendisliği BölümüProfesörGıda Mikrobiyolojisi ve Gıda Biyoteknolojisi
Bilgisayar Mühendisliği
Bölümü
ProfesörCanlandırma/Animasyon
Bilgisayar Mühendisliği
Bölümü
ProfesörBilgi Sistemleri
Maden Mühendisliği
Bölümü
DoçentKaya Mühendisliği Yapılarında Delme ve Patlatma, Maden Tasarımı, İşletme ve Ekonomisi, Madencilik Yöntemleri ve
Maden Sistem Analizi
Makina Mühendisliği
Bölümü
DoçentRobotik, Kontrol Teorisi ve Uygulamaları
Metalurji ve Malzeme
Mühendisliği Bölümü
DoçentNanomalzemeler ve Seramik Malzemeler
Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim DalıDoçentİngiliz Dili Eğitimi
Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi
Anabilim Dalı
DoçentOkul Öncesi Eğitimi (Temel Eğitim)
Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve
Öğretim Anabilim Dalı
DoçentEğitim Programları ve Öğretim (Eğitim
Bilimleri)
Siber Güvenlik Anabilim
Dalı
DoçentBilgi Güvenliği ve Kriptoloji, Kriptanaliz

Resmi Gazete’deki duyuruya göre farklı bölümler ve farklı kadrolar da mevcuttur. Daha detaylı bilgiye Orta Doğu Teknik Üniversitesi duyuru sayfasından ulaşabilirsiniz.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı Genel Şartlar

  • Üniversitemizde İngilizce eğitim yapıldığından; adayların, eğitim, araştırma yapacak ve yaptıracak düzeyde İngilizce bilmeleri gerekli olup, Üniversitemizde ilk kez öğretim üyesi olarak görev alacak adayların (daha önce aşağıda belirtilen koşulları sağlamış olanlar hariç) aşağıda yer alan koşulları da sağlamaları gerekmektedir:
    • Doktor Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesör adaylarının: Yabancı Dil Sınavı (YDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS), Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS), veya Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavından en az 85 puan veya eşdeğerliği kabul edilen uluslararası sınavlardan karşılığı olan puana sahip olmaları ve bunu belgelendirmeleri gerekmektedir. İngilizce sınavlarının sonuçlarının geçerlilik süresi üç yıldır. Üç yıldan kısa süre geçerliliği olan merkezi sınav belgeleri hakkında ise belgede belirtilen geçerlilik süresi esas alınacaktır. Bu sınavların dışındaki sınav sonuçları kabul edilmez.
    • İstenilen asgari İngilizce sınav puanına sahip olan Doktor Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesör adayları Üniversitemizde İngilizce mülakata alınırlar.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı İstenen Belgeler

Profesör ve Doçent adaylarının Rektörlük Makamına hitaben, Doktor Öğretim Üyesi
adaylarının ilgili Fakülte Dekanlığına / Enstitü Müdürlüğüne hitaben;

  • Başvurulacak bölümü ve alanı belirten dilekçe ekinde Profesör adayları 6 takım, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi adayları 4 takım olmak üzere, salt okunur CD’lere ve taşınabilir belleklere yüklenmiş olarak (Profesör adayları dilekçelerinde başlıca araştırma eserlerini belirteceklerdir.)
  • Bilimsel çalışmalarını, atıflarını ve yayınlarını
  • Öğretim üyesi başvuru bilgi formunu (https://pdb.metu.edu.tr/ogretim-uyesikadrolarina-basvuru-sirasinda-kullanilacak-bilgi-formlari adresinden alınabilir.)
  • Özgeçmiş ve yayın listelerini
  • Diploma örneklerini (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik)
  • Dil belgesini
  • Ayrıca bir şeffaf dosya içinde; özgeçmiş ve yayın listelerini, diploma örneklerini (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik), dil belgesini, öğretim üyesi başvuru bilgi formunu (https://pdb.metu.edu.tr/ogretim-uyesi-kadrolarina-basvuru-sirasinda-kullanilacak-bilgi-formlari adresinden alınabilir.)
  • ODTÜ Evrak ve Arşiv Müdürlüğüne (Rektörlük binası kat: -1), Profesör ve Doçent adayları için Rektörlük Makamı’na, Doktor Öğretim Üyesi adayları için ilgili Fakülteye/Enstitüye gönderilmek üzere teslim etmeleri veya posta ile göndermeleri gerekmektedir.

En Güncel Akademik Personel İlanlarını Nasıl Takip Edebilirim?

Her gün Resmi Gazete’de yayımlanan akademik personel alımı ilanlarını sitemizde yer alan Akademik İlanlar başlığımız altında sizler için paylaşıyoruz.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir