Urocare 3 gr Nedir? Ne Zaman Kullanılır/Güncel Fiyat

Bu yazımızda Urocare 3 gr saşe ne işe yarar ve nasıl kullanılır detaylı bir şekilde açıkladık. Fosfomisin içeren Urocare antibiyotik grubundan bir ilaçtır. İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır. Bunun yanı sıra ilacın yan etkileri nelerdir ve 2023 güncel fiyatı ne kadar araştırdık.

Urocare hakkında merak ettiğiniz nedir, nasıl kullanılır ve güncel fiyat bilgisi detaylarının hepsi yazımızda.

Urocare Nedir?

Urocare etken maddesi fosfomisin olan bir antibiyotikdir. Ülkemizde 3 gr saşe formunda satılır. Portakal ve mandalina aroması içerir. Fosfomisine duyarlı İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır. Kullanım şekli kolaylığı ve tek doz olması sebebiyle çok sık kullanılmaktadır.

Alım ŞekliAğızdan
GrubuAntibiyotik
EtkisiBakterileri Yok Eder
Yan Etkisiİshal
Günlük Alınacak Doz3 g
Urocare Fiyatı73.75 TL

Urocare 3 gr Nasıl Kullanılır?

Urocare nasıl kullanılır
Urocare nasıl kullanılır

3 gr toz içeren tek paket halinde satılır. Tek doz olarak kullanılır. Genellikle gece yatmadan önce kullanılır. Toz paketi bir bardak suya iyice karıştırıp tüketilir. İlacı kullanmadan önce idrarınızı yaparak mesanenizi boşaltmanız önerilmektedir. Bir günde sadece bir paket (3 gr) kullanımı önerilir. Etkisini 10-12 saat vücutta kaldıktan sonra gösterir.

10-12 yaşlarından küçük çocuklarda ve bebeklerde kullanım deneyimi sınırlı olduğu için kullanmaları önerilmemektedir. Yaşlılar ve hamilelerde rahatlıkla kullanılabilir. İleri derecede böbrek yetmezliği olan kişiler kullanmamalıdır. Karaciğer yetmezliği olan kişiler kullanabilirler. Sindirim güçlüğü tedavisinde kullanılan metaklopramid etken maddesi içeren ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Urocare Ne İşe Yarar?

Bakterileri yok etme özelliği sayesinde idrar yolu enfeksiyonu olan kişilerde kullanılır. İlaç tek dozda etki etmesi sebebiyle diğer antibiyotik tedavilerinden önce kullanılır. Özellikle kadınlarda ağrılı idrar yapımı şikayetinde ilk başvurulan ilaç tedavisidir.

Urocare Yan Etkileri Nelerdir?

Yan etkisi oldukça az bir ilaçtır. Her ilacın olduğu gibi yan etkisi vardır. Ancak bunların çoğunun görülme sıklığı çok azdır. Kullandığınızda beklenmedik bir durum olduğunda doktorunuza başvurmalısınız. İlacın en sık görülen yan etkileri şunlardır;

  • Bulantı
  • Kusma
  • İshal
  • Hazımsızlık
  • İştahsızlık
  • Karın ağrısı

Magvital ve Glifor 1000 mg yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Urocare 3 Gr Fiyat

İlaç, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmektedir. Ancak sigortasız kişiler eczanelerden 2023 yılında 55.52 TL‘ye alabilirler. Antibiyotik olduğu için doktor yazmadan alımı gerçekleştirilememektedir.

Urocare İçince Ne Zaman Tuvalete Gidilir

Urocare idrar yolu enfeksiyonu gibi ağrılı geçen hastalıkların tedavisinde kullanılır. İlacın böbreklerdeki enfeksiyonu temizlemek için vücutta geçirmesi gereken belirli bir süre vardır. Bu yüzden doğru kullanımı oldukça önemlidir.

Gece yatmadan önce kişinin idrarını yapması gerekir. Ardından ilacı tüketip uyuması beklenir. Böylece uyku boyunca ilaç vücutta kalmış ve görevini gerine getirmiş olacaktır. İlacı kullandıktan hemen sonra tuvalete gidilmesi önerilmez. Bu ilacın vücutta geçireceği sürenin azlığından dolayı etkilerini tam göstermesini engelleyebilir.

Etkili olmasından dolayı doktor önerisi olmadan kullanılmaması tavsiye edilir. İlacın kullanımından sonra şikayetlerin devam etmesi halinde lütfen doktorunuza danışın.

Tavsiyeler

İlaçla ilgili en fazla sorulan soru ilacın etki mekanizmasıyla alakalıdır. Mesanede kaldıkça etki gösterdiği için uzun süre mesanede kalması gerekmektedir. Bu yüzden gece uyumadan önce idrarı yaptıktan sonra kullanılması önerilir. Herhangi bir sebeple ilacı içtikten sonra 10-12 saatten önce idrarınızı yaptıysanız eğer ilacın etkisi az olacaktır. Şikayetleriniz geçmeyebilir. Doktorunuza durumu söyleyip bir paket daha almalısınız.

Sitemizde Yaşam-Sağlık sayfamızı ziyaret ederek güncel ilaç ve sağlık bilgilerine ulaşabilirsiniz.

İlaç hakkında hazırlanmış bu kısa videoyu izleyebilirsiniz.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir