Fırat Üniversitesi Akademisyen Alımı

07.07.2022 tarihli Resmi Gazetede akademik ilanlar başlığı altında yayımlanan ilana göre Fırat Üniversitesi akademik personel alımı yapacak. Fırat Üniversitesi akademisyen alımı için 19 kişilik kadro açtığını ilan etti. Başvurmak isteyen veya ilanla ilgili bilgi almak isteyenler için gerekli tüm bilgiler yazımızda yer almaktadır.

  • İlan Tarihi: 07.07.2022
  • Son Başvuru Tarihi: 21.07.2022
  • Kadro Sayısı: 19
  • Şehir: Elazığ
  • Başvuru Şekli: Şahsen veya Posta

Fırat Üniversitesi Akademisyen Alımı Detayları

Fırat Üniversitesi akademisyen alımı detayları şu şekildedir: 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır. Atamalarda, Fırat Üniversitesi’nin senato kararlarınca kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi”ndeki esaslar uygulanacaktır.

Fırat Üniversitesi Akademisyen Kadroları

Fırat Üniversitesi akademisyen alımı yapacağı kadrolar aşağıdaki linkte verilmiştir. Alım yapacak bölüm, unvanı, derecesi, alınacak personelden istenen özel şartlar ve çeşitli sınavlardan istenen puanlar verilmiştir. Başvurmak isteyen adaylar detaylı bir şekilde inceleyebilir.

ANABİLİM
DALI
UNVANAÇIKLAMALAR
Eğitim Yönetimı̇Doktor Öğretim ÜyesiDoktora eğitimini Eğitim Yönetimi alanında yapmış olmak. İş stresi ve vatandaşlık davranışı konularında çalışmaları bulunmak.
DoçentDoçent unvanını Eğitim Yönetimi alanında almış olmak. Ters yüz sınıfların yönetimi konusunda
çalışmaları bulunmak.
DoçentDoçent unvanını Eğitim Yönetimi alanında almış olmak. Öğretmenlerde kollektif yeterlik konusunda
çalışmaları bulunmak.
Matematik Eğitimı̇Doktor Öğretim ÜyesiDoktora eğitimini Matematik Eğitimi alanında yapmış olmak. Matematik eğitimi ve matematik öğrenme güçlüğü konularında çalışmaları bulunmak.
Doktor Öğretı̇ m ÜyesiDoktora eğitimini Matematik Eğitimi alanında yapmış olmak. Matematik eğitimi ve çocuklarla felsefe
konularında çalışmaları bulunmak.
Yeni Türk EdebiyatıDoktor Öğretı̇ m ÜyesiDoktora eğitimini Yeni Türk Edebiyatı alanında yapmış olmak. Cumhuriyet dönemi Türk romanlarında varoluş konularında
çalışmaları bulunmak.
Genel JeolojiDoktor Öğretim ÜyesiDoktora eğitimini Jeoloji alanında yapmış olmak. Genel jeoloji alanında çalışmaları bulunmak.
MekatronikDoktor Öğretim ÜyesiDoktora eğitimini Makine Mühendisliği alanında yapmış olmak. Enerji sistemlerinde yapay zeka
konusunda çalışmaları bulunmak.
FarmakognoziDoktor
Öğretı̇ m Üyesı̇
Eczacılık Fakültesi mezunu olmak,
Doktora eğitimini ilgili alanında yapmış olmak.
Farmasötik ToksikolojiDoktor
Öğretı̇ m Üyesı̇
Eczacılık Fakültesi mezunu olmak,
Doktora eğitimini ilgili alanında yapmış olmak.
Farmasötik TeknolojiDoktor Öğretı̇ m Üyesı̇Eczacılık Fakültesi mezunu olmak, Doktora eğitimini ilgili alanında yapmış olmak.
Farmasötik MikrobiyolojiDoktor Öğretı̇ m
Üyesı̇
Eczacılık Fakültesi mezunu olmak, Doktora eğitimini ilgili alanında
yapmış olmak.
İç MimarlıkDoktor Öğretı̇ m Üyesı̇İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunu olmak ve doktorasını ilgili alanda yapmış olmak. Eğitim yapılarında iç mekan
konularında çalışmaları bulunmak.
Hayvan Besleme ve Beslenme HastalıklarıDoçentDoçent unvanını Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları alanında almış olmak. Kanatlı hayvanlarda beslenme ve yem katkı maddeleri konularında
çalışmaları bulunmak.
DiyetetikDoktor
Öğretim Üyesi
Doktora eğitimini Diyetetik alanında yapmış olmak.
Fizyoterapi ve RehabilitasyonDoktor Öğretim ÜyesiDoktora eğitimini Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında yapmış olmak.
Uçak Bakım ve OnarımProfesörDoçent unvanını Makine Mühendisliği alanında almış olmak. Seramik malzeme ve Metal şekillendirme konularında çalışmaları
bulunmak.
Otopsi Yardımcılığı
Pr.
DoçentDoçent unvanını Kimya alanında almış olmak. Adli tıp kurumunda en
az 3 yıl çalışmış olmak.
Giyim Üretim Teknolojisi PrDoktor Öğretim ÜyesiTekstil Mühendisliği Lisans mezunu olmak ve doktora eğitimini ilgili alanda yapmış olmak. Tekstil katkılı kompozit yapılar konusunda
çalışmaları bulunmak.

İlanın yayımlandığı Fırat Üniversitesi akademik personel alım duyurusu için tıklayınız!

Fırat Üniversitesi Akademisyen Alımı Başvuruları

Fırat Üniversitesi akademisyen alımı ilanına başvurular şahsen veya posta yolu ile yapılmaktadır. Akademik personel alımı ilanına online başvuru kabul edilmemektedir. Posta kaynaklı olsa dahi son başvuru tarihinden sonra gelen belgeler geçersiz sayılacaktır.

Posta yolu ile başvuracak kişilerin bu konuya dikkat etmesi gerekmektedir. Başvuru sırasında istenen belgeler ise şu şekildedir;

  • Başvuru dilekçesi
  • Özgeçmiş(YÖK formatında olmalı)
  • 1 Adet fotoğraf(Son 6 ayda çekilmiş olmalı)
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Öğrenim durumunu gösteren belge
  • ALES sonuç belgesi
  • Yabancı dil belgesi
  • Erkek adaylar için askerlik durum belgesi
  • Hizmet belgesi
  • Adli sicil belgesi

Başvuracak adayların yukarıda yer alan belgeleri Fırat Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığına iletmeleri gerekmektedir. İletilen belgelerde gerçek dışı bir durum tespit edildiği takdirde göreve başlamış olsa dahi iptal edilecektir ve haklarında yasal işlem başlatılacaktır.

Her aday sadece 1 kadroya başvuru yapabilmektedir. Başvuru dilekçesini ve başvuru sonucu hakkında bilgilere Fırat Üniversitesi sitesinden ulaşabilirsiniz.

Akademik Kadro İlanları Nasıl Takip Edebilirim?

En son yayımlanan akademik kadro ilanları internet sitemizde yayınlıyoruz. Resmi gazetede duyurulduktan sonra akademik personel alım haberlerini sitemizde Akademik İlanlar başlığı altında yayımlıyoruz.

Sitemizde yayımlanan akademik personel ilanları Telegramdan da ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kanalımıza katılıp ve bildirimleri açık tutmak.

-->