Almanya Kiralık Ev Siteleri – 2023 Kira Fiyatları

İş, eğitim veya herhangi bir sebeple Almanya’da yaşamaya başlayacak ve barınma konusunda ev kiralamayı düşünenler için rehber niteliğinde bir yazı hazırladık.

Almanya kiralık ev siteleri kullanılarak Almanya kiralık ev tutma sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları inceledik. Ayrıca Almanya’da ev kiralarının neye göre değiştiği ve genel kira fiyatları hakkında da bilgi verdik. Bu sebeple Almanya’da ev kiralamadan önce bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Almanya’da kiralık ev arama sitelerini doğru bir şekilde kullanarak kiralık ev bulma derdinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Almanya’da Ev Kiralama

almanya kiralık ev siteleri
Almanya kiralık ev siteleri

Almanya’da ev kiralama Türkiye’de alıştığımız kiralama yöntemlerinden çok farklı bir süreçtir. Öncelikle Almanya’da boş ev az olduğu için istediğiniz yerde kiralık ev bulma imkanınız olmayabilir.

Almanya kiralık ev siteleri kullanarak boş ve uygun bir ev bulduğunuz takdirde emlakçıdan evi gezmek için randevu almanız gerekmektedir. Randevu alınca tek başınıza evi gezeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. O evi gezmeyi düşünen sizin gibi onlarca kişi ile evi gezebilme ihtimaliniz var. Ev ile ilgili sorularınızı evi gezdiğiniz sırada emlakçıya sorabilirsiniz.

Evi gezdiniz ve beğendiniz. Peki, evi nasıl kiralayabilirsiniz? Emlakçıyla direkt sözleşme imzalarım dediğinizi duyar gibiyim ama Almanya kiralık ev tutmak bu kadar kolay değil.

Ev gezmesi sırasında emlakçının dağıttığı formu doldurup ev sahibine iletmeniz gerekmektedir. Ev sahibi ise mülakatla veya başvuru formu ile birlikte verdiğiniz belgelere göre evini kiraya vereceği kişiyi seçmektedir. Başvuru formu ile birlikte ev sahibine vermeniz gereken belgeler ise şu şekildedir;

  • Kimliğiniz ve oturma izninizin kopyası
  • Gelir belgesi (Genellikle son 3 aya ait bordro istenir)
  • Önceki ev sahibinizden kalan ödenmemiş kiranın olmadığını gösteren belge
  • Kredi notunuzu gösteren belge

Yukarıda yer alan belgelerden biri eksikse nedenini açıklayan bir mektup yazarak durumunuzu ev sahibine anlatmanızda fayda vardır.

İşe yeni başlayacaksanız ve gelir belgeniz yoksa işvereninizden bir mektup talep ederek de ev sahibine ulaştırabilirsiniz. Tüm bunlar Almanya’da ev kiralama şansınızı arttıracaktır.

Almanya Kiralık Ev Sözleşmeleri

almanya'da kiralık ev arama sitesi
Almanya’da kiralık ev arama sitesi

Almanya’da kiralık ev sözleşmeleri genelde uzun sürelerle yapılır. Ev sahipleri en azından 2 senelik bir sözleşme yapmak ister.

Sözleşme maddelerini iyice okuduktan sonra imzalamanız gerekir. Çünkü sözleşme maddeleri, olası anlaşmazlıklarda oldukça işinize yarar. Sözleşmeye imza atmadan kimseye para yatırmayın.

Almanya kiralık ev sözleşmeleri sınırlı ve sınırsız olmak üzere ikiye ayrılır. Peki bu kavramlar neyi ifade eder? İnceleyelim…

  • Sınırlı sözleşme, ev sahibinin belli bir zaman sonra evini kiralamayacağı şartlarda kullanılır. Bunun için ev sahibinin evi satmayı düşünmesi, evi kendinin kullanması gibi bir neden göstermesi gerekmektedir. Sınırlı sözleşmede ev sahibi başta gösterdiği mazeret ile kiracıyı evden çıkarabilir.
  • Sınırsız sözleşme, ev sahibi ile sınırsız olan sözleşme türüdür. Bu sözleşmede ev sahibi kiracıyı ancak mahkeme kararı ile veya 3 ay önceden haber vererek çıkarabilir.

Almanya’da Ev Kiraları

Almanya'da ev kirası
Almanya’da ev kirası

Almanya kiralık ev sitelerine geçmeden önce ülkede ortalama kira fiyatlarına göz atalım. Almanya’da ev kiraları 1400 Euro civarındadır. Evin kirası, metrekaresi ve bulunduğu konum başta olmak üzere birçok farklı etkene göre değişmektedir.

En ucuz ev kirası 400 Euro civarındadır. Almanya’da toplam ev sayısı nüfusa göre oldukça düşük olduğu için ev fiyatları oldukça pahalıdır. Uygun fiyata kiralık ev bulmak içinse küçük yerleşim yerlerine veya ülkenin doğusuna bakmak gerekiyor. Aşağıda tablo olarak bazı illerde ve bölgelerde bulunan bulunan ortalama ev fiyatları verilmiştir.

Şehir1+1 Merkez1+1 Taşra3+1 Merkez3+1 Taşra
Berlin1200 Euro900 Euro2300 Euro1650 Euro
Hamburg1050 Euro780 Euro1900 Euro1400 Euro
Münih1400 Euro1000 Euro2500 Euro1800 Euro
Köln850 Euro650 Euro1700 Euro1200 Euro
Frankfurt1200 Euro850 Euro2100 Euro 1400 Euro
Stuttgart950 Euro750 Euro1700 Euro1200 Euro
Dortmund650 Euro400 Euro1450 Euro800 Euro
Essen700 Euro450 Euro1000 Euro880 Euro
Düsseldorf1000 Euro750 Euro1850 Euro1380 Euro
Bremen650 Euro480 Euro1200 Euro850 Euro
Augsburg770 Euro550 Euro1350 Euro1000 Euro
Bonn650 Euro550 Euro1800 Euro1400 Euro
Kassel550 Euro400 Euro1200 Euro750 Euro
Almanya’da ev kiraları

Almanya’da yaşamak istiyor ancak dil konusunda kendinizi yetersiz mi hissediyorsunuz? Almanya Dil Okulu yazımızı okuyarak ülkedeki en iyi ve en uygun fiyatlı dil okullarını inceleyebilirsiniz!

Almanya Kiralık Ev Siteleri

Buraya kadar ev kiralama prosedürünü anlattık. Buradan sonra kiralanacak evleri nasıl bulacağınızı paylaşacağız. Almanya ev kiralama siteleri arasında en popüler ve kullanışlı olan internet sitelerini sizler için derledik. İşte o siteler;

  • Immobilienscout24.de
  • Immowelt.de
  • ebay-kleinanzeigen.de
  • wg-gesucht.de
  • airbnb.com
  • wunderflats.com

1. Immobilienscout24.de

almanya kiralık ev siteleri
Almanya kiralık ev siteleri

İmmobilienscout sitesi Almanya kiralık ev arama siteleri arasında en popüler sitelerin başında gelmektedir. Kiralık ev bulma haricinde ev taşıma, SCHUFA kredi kontrolünü yapma, kira hukuku hakkında danışma ve size uygun kredi fırsatı bulma hizmetleri vermektedir.

2. immowelt.de

almanya kiralık ev siteleri
Almanya kiralık ev siteleri

immowelt sitesi kiralama, satın alma ve inşa etme kategorilerinde hizmet vermektedir. Ayrıca taşınma ve finansman sağlama konusunda da sitede bilgilendirme mevcuttur.

Sitede Almanya kiralık ev sayısı çok fazla olmasa da özellikle büyük yerleşim yerlerinde ev arayanlar için faydalı bir internet sitesi olabilir.

3. ebay-kleinanzeigen.de

almanya kiralık ev siteleri
Almanya kiralık ev siteleri

Almanya ev kiralama siteleri arasında ebay-kleinanzeigen sitesi en fazla kullanılan sitedir. Siteye üye olarak hem evinizi kiralayabiliyor hem de kiralık ev ilanı verebiliyorsunuz.

Aracısız olarak doğrudan yapabildiğiniz ilan verebildiğiniz için sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca sitede arabadan özel derse, evcil hayvandan elektronik eşya satışına kadar çok geniş yelpazede ürün ve hizmet satıp alabilirsiniz.

Bu sitenin bir diğer önemli özelliği ise bana ilan at uygulamasıdır. Bu pek alışık olmadığımız uygulama şöyledir: Siteye üye olup kimlik bilgilerinizi girdikten sonra mesleğiniz, medeni durumunuz, çocuk sahibi olma durumunuz, evcil hayvanınızın sahibi olup olmadığınız, aylık geliriniz, arabanızın olup olmadığı ve yaşamak istediğiniz bölgenin bilgilerini girerek paylaşıyorsunuz. Ev sahipleri profilinizi inceleyerek size ulaşıyor.

4. Wg-gesucht.de

almanya kiralık ev siteleri
Almanya kiralık ev siteleri

Wg-gesucht kiralık evden ziyada oda kiralamak isteyen kişilere yönelik bir internet sitesidir. Özellikle öğrenciler için en ideal sitedir. Almanya ev kiraları sizin için biraz fazlaysa, oda kiralamayı da düşünebilirsiniz.

5. airbnb.com

almanya kiralık ev siteleri
Almanya kiralık ev siteleri

Airbnb tüm dünyada olduğu gibi Almanya’da da hizmet vermektedir. Özellikle seyahat eden kişilerin çok fazla kullandığı bir internet sitesidir. Tüm dünyada turistik mekanlarda çeşitli kalacak yer imkanları sunmaktadır. Kaç gün kaç kişiyle beraber kalmak istiyorsanız belirtip kendinize uygun ev fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

6. Wunderflats

almanya kiralık ev siteleri
Almanya kiralık ev siteleri

Almanya’da kiralık ev arama sitesi yazımızda son sırada Wunderflats var.

Wunderflats sitesinde hazırlanmış şablonlarda kalacak yerin yanında çeşitli imkanlar sunulmaktadır. Öğrenciler, iş nedeniyle geçici süre Almanya’da yer alacaklar veya eşyalı ev tutmak isteyenler için birbirinden farklı seçenek vardır. Büyük yerleşim yerlerinde kiralık ev arayanların mutlaka bakması gereken sitelerden biridir.

Almanya’da ailecek yaşamaya karar verdiyseniz eğer çocuklarınızın eğitimi için Almanya eğitim sistemi yazısına inceleyebilirsiniz.

Siz iş buldunuz ama eşime uygun iş var mı diye soruyorsanız Almanya iş bulma siteleri yazısı da tam size göre. Mutlaka incelemenizi öneriyorum.

-->