Doktor Maaşları 2024: (ZAMLI) Doktor Maaşı Ne Kadar Oldu?

Doktorluk oldukça popüler bir meslek olarak yerini korumaya devam ediyor! Doktor olmak ve meslekte yükselmek isteyenleri yakından ilgilendiren bir konudan bahsedeceğim. Doktor maaşları 2024 yılında ne kadar oldu? Yapılan zamlar ile bambaşka bir noktaya gelindi! Detaylar yazıda!

Birçok kişinin güncel doktor maaşı hakkında merak ettikleri var. Hepsini anlatacağım! Tek bir maaştan bahsetmeyeceğimi söyleyeyim. Uzman doktor, aile hekimi, pratisyen, cerrah, intörn hekim, stajyer hekim ve daha fazlası için ayrıntılı bilgiyi yazının devamında bulabileceksiniz.

2024 doktor maaşı için Ocak ayı genel zamlarıyla birlikte yine artış yapılmıştır. Kamu çalışanları için bu oran %49,25 şeklinde güncellendi. Bu oranlara göre kazançları hadi öğrenelim…

Doktor Maaşları 2024 | GÜNCEL ÜCRETLER!

Doktorların Maaşı Ne Kadar
Doktorların Maaşı Ne Kadar

Pratisyen hekimlerin (doktorların) maaşları görev yaptıkları yerin bulunduğu bölge sırasına ve yararlandıkları ek özel hizmet tazminatı ödemeleri de dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Pratisyen doktor maaşları hakkındaki detayı ayrı olarak yazının devamında anlatılmıştır.

O halde doktor maaşı ne kadar sorusunun detaylarına geçelim.

Doktor maaşları 2024 yılı Ocak ayı zamları sonrasında şu şekildedir:

Doktor UnvanıDoktor Maaşı
İntörn Doktor17.002 TL
Asistan Doktor (Yeni Mezun Doktor Maaşı)41.500 TL
Pratisyen Doktor48.500 TL
Uzman Doktor57.500 TL
Aile Hekimi60.000 TL
Doçent Doktor57.500 TL
Cerrah70.000 TL
Doktor Maaşları 2024

NOT: Memurlara yapılacak zam oranlarına göre güncellenmiştir. Doktor maaşlarına dair güncel bilgiler için bu tabloyu takip edebilir ve tüm gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Yukarıdaki maaş bilgileri ortalama maaşları göstermektedir. Döner sermaye eklenmemiştir. Hastanelerin prosedürü ve gelir durumuyla alakalı olarak değişimler meydana gelebilir. Sağlık sektöründeki maaşlar hastaneden hastaneye değişkenlik gösterir.

Her ay için ortalama yarım veya bir maaş arasında döner sermaye alınmaktadır. Döner sermaye verilmeyen hastaneler de bulunmaktadır.

Okumak isteyebilirsiniz: Hemşire Maaşları

1- Doktor Maaşlarında Etkili Olan Bölgeler

Maaşların tutarı, doktorların görev yaptıkları bölgelere göre değişiklik gösterdiğini yukarıda belirttim. Kısaca bahsedeyim. Doktor maaşlarında etkili olan bölgeler;

  • 1.Bölge
  • 2.Bölge
  • 3.Bölge
  • 4.Bölge
  • 5.Bölge
  • 6.Bölge

şeklinde sıralanmaktadır. Bu bölgeler, belirli il ve ilçeleri kapsamaktadır. Örneğin 6.Bölgede olan Doğu Beyazıt’ta doktorluk görevini sürdüren bir pratisyen hekim, 1. Bölgede İstanbul Avcılar’da görev yapan bir pratisyen hekimden yaklaşık 4 bin TL fazla maaş almaktadır.

Doktor maaşı 2024 bilgilerini detaylı olarak inceleyelim…

Uzman Doktor Maaşları 2024 Yılında Ne Kadar?

Uzman doktor maaşları
Uzman doktor maaşları

En çok merak edilenlerden birisi de 2024 yılı uzman doktor maaşları… Uzman doktorlar; göz, kulak burun boğaz, ruh ve sinir, kalp ve göz gibi bir alanda uzmanlaşmış doktorlardır. Elbette aralarında maaş farklılıkları vardır. Farklar ne kadar? Birazdan maaşları sizlere aktarırken göreceksiniz.

Aynı zamanda uzman doktorların maaşını belirleyen hususlar arasında, doktorların hizmet yılı ve çalıştıkları bölge de çok önemli. Ocak zamlarıyla birlikte doktorların mesleğe 57.500 TL civarında bir maaş ile başlayacakları biliniyor. Asgari geçim indirimi ve nöbet ücretleri de aylık kazandıkları net maaşa eklenmektedir.

Uzman doktor maaşları 2024 yılında hizmet yılına göre şu şekildedir:

  • 5 yıl deneyimi bulunan uzman doktor maaşı: 57.500 TL
  • 10 yıl deneyimi bulunan uzman doktor maaşı: 60.000 TL
  • 15 yıl deneyimi bulunan uzman doktor maaşı: 62.500 TL

Buradaki rakamlar uzman doktor maaşı 2024 net rakamlarını ifade eder. Ek olarak nöbet ücretleri ve döner sermayeye göre artış gösterebiliyor. Bu artışlarla 60.000 TL‘nin üzerinde bir maaştan rahatlıkla bahsedilebilir.

NOT: Bu maaş sıralaması kamu kurumu olan devlet hastanelerinde geçerlidir.

Akademisyen Maaşı Ne Kadar? Şimdi öğrenin!

Asistan Doktor Maaşı 2024 Yılında Ne Kadar?

Asistan Doktor Maaşı
Asistan Doktor Maaşı

2024 yılı asistan doktor maaşları da diğer doktorlarda olduğu gibi Ocak zammından etkilendi. Kamu ve özel hastaneler için değişiklik gösterebiliyor. Öte yandan asistan doktorların fazla nöbet tutmaları da maaşta belirleyici olan önemli faktörler arasında yer alıyor.

Asistan doktor maaşları ile ilgili bilgiler şu şekildedir:

  • Asistan doktor maaşı 41.500 TL gibi aylık net rakamları bulabilir.

Asistan doktorların maaşları da yukarıda belirttiğim gibi nöbetlerle fazladan maaş alıyorlar. Ayda 7 nöbet üstündeki tuttukları nöbet başına (ayda 10 nöbete kadar) ekstra para alabilmektedirler.

Böylece 41.500 TL üzerinde maaş alınabilir. Bu durum hastanenin döner sermaye verip, vermeme durumuna göre de değişiklik gösteriyor. Doktor asistan maaşları bu şekilde…

Öneri içerik: Avukat Maaşları Ne Kadar?

Pratisyen Hekim Maaşı 2024

Pratisyen Hekim Maaşı
Pratisyen Hekim Maaşı

Doktorlar ne kadar maaş alıyor? Sorusu için devam ediyorum… Pratisyen doktor maaşı da oldukça merak ediliyor. Ortalama olarak net maaşın 29.150 TL civarında olduğunu söyleyebilirim.

Pratisyen doktor maaşları 2024 yılında güncel olarak şu şekildedir:

  • 6.bölgede görev yapan 25 yıl deneyimli 1/4 pratisyen hekim maaşı: 47.500 TL
  • 1.bölgede görev yapan 25 yıl deneyimli 1/4 pratisyen hekim: 48.500 TL
  • 6.bölgede görev yapan 18 yıl deneyimli 1/3 pratisyen hekim maaşı: 45.000 TL
  • 1.bölgede görev yapan 18 yıl deneyimli 1/3 pratisyen hekim: 46.000 TL
  • 6.bölgede görev yapan 10 yıl deneyimli 3/1 pratisyen hekim maaşı: 44.000 TL
  • 1.bölgede görev yapan 10 yıl deneyimli 3/1 pratisyen hekim: 45.000 TL

Bu sıralamadaki doktor maaşı hesaplanmasında  BES kesintileri, AGİ indirim tutarı ve enflasyon fark artışı dikkate alınmamıştır.

İntörn Doktor Maaşları 2024

Tıp fakültesinin son sınıfında bulunan ve hastanelerde çalışan doktorlarına intörn doktor deniyor. Bu şekilde çalışan birçok doktor var. Bu doktorlar asgari ücrete bağlı maaşlar almaktadırlar. Eskiden asgari ücretin 1/3 oranında maaş alan intörn doktorlar, yeni yasayla birlikte asgari ücret almaktadırlar.

İntern doktor maaşları 2024 yılında şu şekildedir:

  • 2024 yılının Ocak ayında gerçekleşen zamla birlikte intörn doktorlar 17.002 TL maaş alıyorlar.

Stajyer Doktor Maaşları

Stajyer Doktor Maaşı
Stajyer Doktor Maaşı

En çok sorulan sorulardan birisi de stajyer doktor maaşları ne kadar? Yanlış bilinen bir bilgiye açıklık getirmek istiyorum. Stajyer doktor tıp fakültesinde okuyan 4 ve 5. sınıf öğrencilerine verilen bir isim. Stajyer doktorların aldıkları herhangi bir maaş söz konusu değil.

Aile Hekimi Doktor Maaşları 2024

Aile hekimi maaşlarını etkileyen durumlardan sizlere bahsederek ayrıntılara gireceğim. Aile hekimi olann kişinin;

  • Medeni durumu
  • Çocuk sayısı
  • Kıdem yılı
  • Toplam sorumlu olduğu insan sayısı
  • Yanında çalıştırdıkları hemşire ve personel sayısı
  • Sağlık ocağının giderleri

gibi durumlar alacağı brüt maaşı etkilemektedir. Bunları göz önünde bulundurarak, ortalama olarak aile hekimlerinin aldığı net maaş 60.000 TL civarında diyebilirim.

Öneri içerik: Aile Hekimi Maaşları

Doçent Doktor Maaşı

Doçent doktorlar ek ücretler hariç net olarak en az 57.500 TL maaş alıyorlar. Ek ücretlerle 36 bin TL’ye kadar bir maaştan söz edilebilir. Doçent doktor maaşlarını etkileyen bir çok faktörün olduğunun altını çizmiş olayım.

Cerrah Doktor Maaşı

cerrah doktor maaşı
cerrah doktor maaşı

Genel cerrah uzmanları 2024 yılında ne kadar maaş alıyorlar? Ocak zammı nasıl etkiledi? Cerrahların maaşları en düşük 70.000 TL olduğu biliniyor. Kıdemli cerrahların maaşı 85.000 TL‘ye ve üzerine dahi çıkabiliyor. Buna göre en yüksek doktor maaşlarının “Kıdemli Cerrahlara” ait olduğunu söyleyebiliriz.

Doktor Maaşlarını Etkileyen Faktörler

Doktor Maaşları
Doktor Maaşları

En başta belirtmem gereken nokta, doktor maaşı 2024 yılında görev yaptıkları bölge, baktıkları hasta sayısı ve birçok etkene göre değişiklik gösterebilmektedir. Bundan kısaca bahsedeyim.

Doktor maaşlarını etkileyen hususlar:

  • Doktorların görevlerindeki hizmet yılı,
  • Uzmanlık durumu
  • Çalışılan bölge
  • Ekstra nöbete kalıp kalmama durumu
  • Hastanenin döner sermayesi
  • Bakılan hasta sayısı

gibi hususlar da maaşları belirlemede etkilidir. Yazı içerisinde asistan doktor maaşı 2024 bilgilerini ve daha fazlasını bulabileceksiniz…

Yeni Doktor Maaşları Ne Kadar Oldu?

2024 yılı doktor maaşları açısından %49,25’lik zam ile bir artış getirmiştir. Bilindiği üzere kamuda görev alan doktorlar, 657’ye tabi olarak maaşları belirlenmektedir. Yukarıdaki faktörlere göre belirlenen maaşlar ise doktorlar açısından düşük bulunabiliyor.

Yeni zamlara göre doktor maaşı ortalama olarak 41.500 TL – 85.000 TL aralığındadır. Başhekim olmak, ya da diğer unvan değişikliklerine göre bu rakamlar artış gösterebilmektedir. Ancak alanında iyi bir kariyer sahibi doktor, özel sektörde 150.000 TL maaşa kadar ulaşabilmektedir. Bu nedenle doktor maaşının zamlara göre ve sektörel dinamiklere göre belirlendiğini söyleyelim.

Doktor Maaş Zammı Ne Kadar?

2024 yılının Ocak ayı ile birlikte kamu personellerine %49,25 oranında zam yapıldı. Buna bağlı olarak özel sektör zam oranları ise hastanelere göre değişmektedir. Bu nedenle özelde doktorluk maaşları, kişinin bilgi birikimi, mesleki deneyimi ve diğer faktörlere göre değişecektir.

Buna göre; doktorların da maaşlarına bu oranda zam geldiğini söyleyebiliriz. Yıl içerisinde Ocak ayında memur ve işçiler için ara zam yapılması düşünülmüyor. Ancak ekonomik göstergeler arasında enflasyonun seyrine göre bu durum değişebilecektir. Güncel detayları yazımızdan takip edebilirsiniz…

İlginizi çekebilir: Savcı Maaşları

Sıkça Sorulan Sorular

Doktor maaşları 2024 güncel rakamlarıyla ilgili olarak sıkça sorulan sorular şu şekilde;

1- Doktor maaşı ne kadar?

Doktor maaşı, görevi yapan kişinin tecrübesine, kıdemine, çalıştığını hastane koşullarına ve görev yaptığı şehre göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak maaşların 17.002 ₺ ile 85.000 ₺ arasında olduğunu söyleyebiliriz.

2- Genel cerrah ne kadar maaş alıyor?

Genel cerrah maaşları, ortalama olarak 65.000 ₺‘den başlamaktadır. Çeşitli faktörlere göre bu rakam değişiklik gösterir.

3- Hangi doktor daha çok para kazanır?

Doktorlar içerisinde cerrahların yüksek ücretler aldığı bilinmektedir.

Doktor maaşları hastaneden hastaneye değişmektedir. Siz de hastane adı ve döner sermaye bilgileriyle doktor maaş listesini yorum yazarak bildirebilirsiniz!

Yorumlar
  • Gökçen Karadağlı - 12.07.2022

    dr lardan bordro iste bakalım kaç hekim böyle maaş alıyor

  • Osman hoca - 20.08.2022

    İntörn doktor 5500 TL temmuzda almadı. Neden yanlış bilgi veriyorsun.

-->