Yurtdışında Uzaktan Eğitim Yapan Üniversiteler

edius

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar bildiğiniz kadarıyla yurt dışında okumak masraflı bir durumdur. Fakat bizdeki açık öğretim gibi hiç derslere girmeden Türkiye'den sınavlarına gireceğimiz üniversiteler var mıdır? Ben az önce uluslararasi-st-clements-university diye bişey gördüm, St.Clements University / Türkiye
bu sitede anladığım kadarıyla yurtdışında bir üniversiteyi açıktan okuyabiliyoruz, ben doğru mu anladım. Bu konuda bilgisi olan var mı?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam sıkça sorulan sorularına baktığınız zaman YÖK'ün tanımadığınız görüyoruz. Ya da başka bir şey anlatmak istiyorlar ama ben anlamadım :D

St. Clements University Türkiye YÖK tarafından tanınmakta mıdır?

YÖK'ün akreditesi ile ilgili kesin bir hüküm ve mezunlarımızdan YÖK'e yapılmış bir talep olmaması sebebiyle askerliği kısa dönem ya da asteğmen olarak yapmak ve Kamu Personeli olarak çalışma talebiniz yoksa, özel sektör için üniversiteye bakılmaksızın sektöre verilen değerin önemli olduğu gerçeğine istinaden kaliteli ve dünya standartlarında bir üniversite ve eğitim için sizi de St. Clements University'e bekliyoruz.


Ayrıca burada da anlatamamışlar :)

St. Clements University, Uluslararası akreditasyon bakımından dünyadaki sayılı üniversitelerden birisidir; bölgesel bir üniversite değildir. Birçok devletin, mezunlarını kamu sektöründe istihdam ettiği bir üniversitedir. Türkiye Yüksek Öğretim Kurumu YÖK için herhangi bir başvurusu, evrensel bir üniversite olması ve tüm yönetmeliklerinin merkez Rektörlük ve bağlı olduğu akreditasyonlar tarafından belirlenmesi sebebiyle söz konusu olmamıştır. Akreditasyonlardan da anlaşılacağı üzere, birçok ülkede faaliyet gösteren bölgesel üniversiteler/eğitim kuruluşları ile karıştırılmamalıdır. Dünyanın çeşitli ülkelerinde 90'dan fazla kampüsü olan tek Uluslararası akredite ve Hükümet ve Eğitim Bakanlıkları ve Yüksek Öğretim Kurumları onaylı Üniversitedir.
 
Son düzenleme:

Oldboy

Akademikpersonel.org
Kısacası "yök tarafından tanınmıyoruz" demek yerine lafı gevelemişler hocam. Güzel bir reklam yöntemidir bu: doğru söyleyerek yalan söyleme tekniği :)
 

edius

Araştırma Görevlisi
peki bu üniversitede hukuk falan okusak yök tarafından tanınmak için ne yapmamız gerekir? sınava falan girsek, tanımazlar mı? Yani YÖK tarafından tanınmayan bir üniversiteden mezun olan hiç bir şekilde eşdeğerlik alamaz mı?
 
Üst