Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Üyesi
Yurt disinda Master, Doktora ve Post-Doktora yaptiktan sonra?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Cyrdal" data-source="post: 445092" data-attributes="member: 92864"><p>Seraa ve Erenk: </p><p>Aynen Turkiye'de oldugu gibi burada da kadro durumlari sikintili. </p><p>Ozellikle ingiltere'de (1 adet ABS 4* ya da 2 adet ABS 3*) standardinda yayim yapmak lazim kadro acilmasi icin. Yalniz bu dergilerde yayimlamak bile 1-2 yiliniza malolabilen zor bir surec. Bunun yaninda Russel grubu universiteler de ABS 2* ve ABS 1* yayimlari gormezden geliyor.</p><p>Gordugum kadar ile Turkiye'de 2* ve 1* yayimlar bile uluslararasi yayim olarak kabul goruyor. Yani arada biraz da kalite farki var ulkeler arasinda. Zaten sizin de bildiginiz gibi Docentlik sartlarini kimse saglayamiyormus Turkiye'de. Halbuki o sartlarin daha fazlasini istiyor burdaki universiteler. Olay birazda bu. </p><p>Benim donmem ise pek istege bagli degil, unutmayalim ki biz hala Turk passaportu tasiyoruz, yani bu arada vize kismini unutmayin. </p><p>Postdoc kontrati bitince tipis tipis geri gonderiyor Ingiltere. Yani ya kontrat bitmeden is bulacaksin, ya da ulkene donup orada is basvurularina devam edeceksin. Ben de ne olur ne olmaz diye simdiden bilgi edinmeye calisiyorum...</p><p></p><p>Umarim yardimci olmustur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cyrdal, post: 445092, member: 92864"] Seraa ve Erenk: Aynen Turkiye'de oldugu gibi burada da kadro durumlari sikintili. Ozellikle ingiltere'de (1 adet ABS 4* ya da 2 adet ABS 3*) standardinda yayim yapmak lazim kadro acilmasi icin. Yalniz bu dergilerde yayimlamak bile 1-2 yiliniza malolabilen zor bir surec. Bunun yaninda Russel grubu universiteler de ABS 2* ve ABS 1* yayimlari gormezden geliyor. Gordugum kadar ile Turkiye'de 2* ve 1* yayimlar bile uluslararasi yayim olarak kabul goruyor. Yani arada biraz da kalite farki var ulkeler arasinda. Zaten sizin de bildiginiz gibi Docentlik sartlarini kimse saglayamiyormus Turkiye'de. Halbuki o sartlarin daha fazlasini istiyor burdaki universiteler. Olay birazda bu. Benim donmem ise pek istege bagli degil, unutmayalim ki biz hala Turk passaportu tasiyoruz, yani bu arada vize kismini unutmayin. Postdoc kontrati bitince tipis tipis geri gonderiyor Ingiltere. Yani ya kontrat bitmeden is bulacaksin, ya da ulkene donup orada is basvurularina devam edeceksin. Ben de ne olur ne olmaz diye simdiden bilgi edinmeye calisiyorum... Umarim yardimci olmustur. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Üyesi
Yurt disinda Master, Doktora ve Post-Doktora yaptiktan sonra?