Yurt Disinda Lisans ve Yuksek lisans yapmis ogrenciler için

INALCO

Öğrenci
Merhaba arkadaslar,

Lisans ve Yuksek lisansimi yurtdisinda tamamladim (Fransa), doktorami turkiyede yapmak istiyorum.

Yanliz burada yaptigim yuksek lisans programinda tez yazma mecburiyetimiz yoktu. Dolayisiyla YL da tez yazmadim.

Turkiye de doktora basvurusunda bulundugumda benden mecburen YL tez calismasi isterler mi?

Iktisat bolumu mezunuyum, ortalamam 55/100.
Ales ve üds den en az kaç almam gerekir?

Lisansimi Iktisat uzerine, Yukseklisansida Isletme uzerine yaptim, doktorami iktisat uzerine yapabilir miyim?

aDNA

Profesör
Merhaba arkadaslar,

Lisans ve Yuksek lisansimi yurtdisinda tamamladim (Fransa), doktorami turkiyede yapmak istiyorum.

Yanliz burada yaptigim yuksek lisans programinda tez yazma mecburiyetimiz yoktu. Dolayisiyla YL da tez yazmadim.

Turkiye de doktora basvurusunda bulundugumda benden mecburen YL tez calismasi isterler mi?

Iktisat bolumu mezunuyum, ortalamam 55/100.
Ales ve üds den en az kaç almam gerekir?

Lisansimi Iktisat uzerine, Yukseklisansida Isletme uzerine yaptim, doktorami iktisat uzerine yapabilir miyim?

Yaptıgınız YL tezlı olmadıgı ıcın sorun olabılır.O nedenle YOK e basvurup bılgı almanız yeterlıdır. Almanya'dan geldıgımde derslerımı saydırmada sorun cıkarmadılar.Ama 2008 ıdı aradan 3 yıl gectı ve son durumu,mevzuatın degısıp degısmedıgı bılınmez.Ales en az 70 uzerı,uds ıse doktora ıcın genelde mın. 60'dır. Fakat uds-kpds Almanca,Fransızca gıbı dıllerde daha kolay.Ayrıca Lısans ve YL Fransada yaptıgınızdan dolayı uds den bıraz calısma ıle 80 nve uzerı alabılırsınız.Sımdıden basarılar...