Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="moonbless" data-source="post: 440645" data-attributes="member: 46982"><p>Arkadaşlar, ben anadoludaki bir üniversitede doktoradayım. </p><p>Bu sabah (6 Haziran 2016) Enstitüyü aradım ve yeni yönetmelik, azami süre ve atılma konusunu sordum. Memur bana ellerinde YÖK'ün, Zirve Üniversitesi'nin görüş isteğine cevaben yazdığı yazı bulunduğunu ve bu yazıya dayanarak süresi dolan öğrencilerin ya atılacağını ya da ek süre verileceğini söyledi. Hafta içerisinde Üniversitenin 3 Enstitüsü kurul toplantısı yapıp son kararı verecekmiş ve durum sonra netleşecekmiş. Bahsettiği yazı bu haberde yeralan yazı mı emin değilim.<a href="http://www.akademikpersonel.org/anasayfa/yokten-yuksek-lisans-ve-doktora-icin-azami-sure-aciklamasi.html" target="_blank">YÖK'ten Yüksek Lisans ve Doktora İçin Azami Süre Açıklaması | Akademik Personel 2016-2017</a> Eğer haberdeki yazı sahte değil, gerçekse ve bahsedilen bu yazıysa ki emin değilim, merak ediyorum Enstitü, bu yazıyı mevcut kayıtlı öğrencilerin atılabileceği şeklinde nasıl yorumlayabiliyor. Ya da YÖK'ün üniversitelere gönderdiği başka bir yazı mı var.</p><p></p><p>Bu konuşmanın sonrasında <strong>YÖK Çağrı Merkeziyle</strong> görüştüm (6 Haziran 2016 saat 11:25 civarı). YÖK Çağrı Merkezi personelinin bana kendinden emin bir şekilde verdiği yanıt şudur: YÖK Hukuk Müşavirliğinin konu hakkında verdiği bilgiye göre azami sürelerin yönetmelik tarihinden itibaren başlayacağı (20 Nisan), bu durumun 20 Nisan tarihli yönetmeliğin geçici maddesinde açık olduğu. Enstitülere gönderilen bir yazıyla ya da haberdeki yazıyla ilgili bilgisi olmadığı ama Hukuk Müşavirliğine istinaden bu konuda yönetmeliğin açık ve net olduğu ayrıca bir yazıya gerek olmadığı şeklinde. Ayrıca Enstitülerin yönetmelikle çelişir bir uygulama yapamayacağıydı. Eski öğrencilerin sürelerinin yeniden başlatılacağı konusunu özellikle sordum ve teyit aldım. </p><p>Bu cevapla içim biraz rahatladı ancak daha sonra bizim Enstitü'nün böyle düşünmediği konusunda duyumlar aldım. Bilgi kirliliği yaratmak istemem o nedenle bahseceklerim şimdilik duyum temelli olduğunun ve kesin kararın kurul toplantısından sonra ortaya çıkacağının altını çizmek istiyorum. Enstitüdekilerin de kafası karışık, YÖK'ün atılma konusunda esnek olduğunu ve kararı üniversitelere bıraktığını, iletişime rağmen net bir cevap alamadıklarını düşünüyor ve tez aşamasında azami süresini dolduran öğrencilere ek süre vermeyi, ders aşamasında azami süresini dolduranları ise direkt atmayı düşünüyorlar. Ancak bu bahsettiklerim sadece duyum.</p><p></p><p>Şimdi, bağlantıdaki haberde yer alan yazının o şekliyle gerçek olduğunu ve YÖK'ün üniversiteler gönderdiği tek yazı olduğunu, ayrıca Çağrı Merkezinden aldığım bilgiyi dikkate alırsak YÖK ile Enstitüler arasındaki bu çelişki nerden kaynaklanıyor ve hangisine güvenebiliriz. Enstitü kurulunda atılma kararı çıkması ihtimali var mı, bu nasıl engellenir, ya da öyle bir karar çıkarsa en kısa sürede sorun nasıl çözülür, ne yapılabilir düşünmeye çalışıyorum. Açıkcası bütün günüm stres şaşkınlık ve moral bozukluğu ile geçti. Hani YÖK eski öğrencileri hemen atacağız gibi bir açıklama yapmış olsa anlarım da tam tersini söylerken Enstitüler böyle keyfi kararlar almayı nasıl düşünebiliyorlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moonbless, post: 440645, member: 46982"] Arkadaşlar, ben anadoludaki bir üniversitede doktoradayım. Bu sabah (6 Haziran 2016) Enstitüyü aradım ve yeni yönetmelik, azami süre ve atılma konusunu sordum. Memur bana ellerinde YÖK'ün, Zirve Üniversitesi'nin görüş isteğine cevaben yazdığı yazı bulunduğunu ve bu yazıya dayanarak süresi dolan öğrencilerin ya atılacağını ya da ek süre verileceğini söyledi. Hafta içerisinde Üniversitenin 3 Enstitüsü kurul toplantısı yapıp son kararı verecekmiş ve durum sonra netleşecekmiş. Bahsettiği yazı bu haberde yeralan yazı mı emin değilim.[url=http://www.akademikpersonel.org/anasayfa/yokten-yuksek-lisans-ve-doktora-icin-azami-sure-aciklamasi.html]YÖK'ten Yüksek Lisans ve Doktora İçin Azami Süre Açıklaması | Akademik Personel 2016-2017[/url] Eğer haberdeki yazı sahte değil, gerçekse ve bahsedilen bu yazıysa ki emin değilim, merak ediyorum Enstitü, bu yazıyı mevcut kayıtlı öğrencilerin atılabileceği şeklinde nasıl yorumlayabiliyor. Ya da YÖK'ün üniversitelere gönderdiği başka bir yazı mı var. Bu konuşmanın sonrasında [B]YÖK Çağrı Merkeziyle[/B] görüştüm (6 Haziran 2016 saat 11:25 civarı). YÖK Çağrı Merkezi personelinin bana kendinden emin bir şekilde verdiği yanıt şudur: YÖK Hukuk Müşavirliğinin konu hakkında verdiği bilgiye göre azami sürelerin yönetmelik tarihinden itibaren başlayacağı (20 Nisan), bu durumun 20 Nisan tarihli yönetmeliğin geçici maddesinde açık olduğu. Enstitülere gönderilen bir yazıyla ya da haberdeki yazıyla ilgili bilgisi olmadığı ama Hukuk Müşavirliğine istinaden bu konuda yönetmeliğin açık ve net olduğu ayrıca bir yazıya gerek olmadığı şeklinde. Ayrıca Enstitülerin yönetmelikle çelişir bir uygulama yapamayacağıydı. Eski öğrencilerin sürelerinin yeniden başlatılacağı konusunu özellikle sordum ve teyit aldım. Bu cevapla içim biraz rahatladı ancak daha sonra bizim Enstitü'nün böyle düşünmediği konusunda duyumlar aldım. Bilgi kirliliği yaratmak istemem o nedenle bahseceklerim şimdilik duyum temelli olduğunun ve kesin kararın kurul toplantısından sonra ortaya çıkacağının altını çizmek istiyorum. Enstitüdekilerin de kafası karışık, YÖK'ün atılma konusunda esnek olduğunu ve kararı üniversitelere bıraktığını, iletişime rağmen net bir cevap alamadıklarını düşünüyor ve tez aşamasında azami süresini dolduran öğrencilere ek süre vermeyi, ders aşamasında azami süresini dolduranları ise direkt atmayı düşünüyorlar. Ancak bu bahsettiklerim sadece duyum. Şimdi, bağlantıdaki haberde yer alan yazının o şekliyle gerçek olduğunu ve YÖK'ün üniversiteler gönderdiği tek yazı olduğunu, ayrıca Çağrı Merkezinden aldığım bilgiyi dikkate alırsak YÖK ile Enstitüler arasındaki bu çelişki nerden kaynaklanıyor ve hangisine güvenebiliriz. Enstitü kurulunda atılma kararı çıkması ihtimali var mı, bu nasıl engellenir, ya da öyle bir karar çıkarsa en kısa sürede sorun nasıl çözülür, ne yapılabilir düşünmeye çalışıyorum. Açıkcası bütün günüm stres şaşkınlık ve moral bozukluğu ile geçti. Hani YÖK eski öğrencileri hemen atacağız gibi bir açıklama yapmış olsa anlarım da tam tersini söylerken Enstitüler böyle keyfi kararlar almayı nasıl düşünebiliyorlar. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?