Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="r2dr" data-source="post: 436904" data-attributes="member: 45843"><p>Herhangi bir kaynağa dayandırmadan eski uygulamadan fikir yürütme yapacak olursak, 50/d'li arkadaşların bu sıfırlanma ile kadro sürelerinin de uzatılacağını pek sanmıyorum. Saçma, mantıksız ve adaletsiz olduğunun farkındayım. </p><p></p><p> [MENTION=68414]Hellraiser[/MENTION] adlı arkadaş atılmayla ilgili diğer başlıkta aşağıdaki linki paylaşmış. Buradaki karar metnine bir göz atın. Lisansüstü öğrencilerin azami sürelerinde başlangıcın 2014-2015 Güz olarak belirlenmesi uygun görüldükten sonra bunun yalnızca öğrenciliği kapsadığını, kadro süresine yönelik herhangi bir süre uzatmanın söz konusu olmadığını belirtmek için ikinci bir karar metni (yani bu linkte yer alan) yayımlanmış.</p><p></p><p>İlgili Link: <a href="http://oyp.metu.edu.tr/oyp/pages/showFile.htm?type=3&duyuruId=270" target="_blank">http://oyp.metu.edu.tr/oyp/pages/showFile.htm?type=3&duyuruId=270</a></p><p></p><p>50/d'li arkadaşlar için süre uzatılmasını bırakın, 33a'yı da 50/d gibi yapacak gibi duruyorlar. Nasıl ki lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğinin değişim sinyalleri verildi ve bir gün yaptım-oldu şeklinde karşımıza çıkıverdi, şimdi yok yeni taslak, yok devlet memurları kanunu falan derken ortalık bulandırılarak aynısının yapılacağını düşünüyorum. Umarım yanılıyorumdur.</p><p></p><p>Son olarak şu Bilgi Notu'yla ilgili kısa bir sorum olacak. </p><p>Yahu ben herkesin gördüğü bir noktayı kaçırıyor olabilir miyim?</p><p>Hem enstitülerin hem de halihazırda lisansüstü eğitimini sürdüren arkadaşların kafasını karıştıran ve en fazla karmaşaya yol açan temel konu "yeni yönetmeliğin eski öğrencileri hangi şartlarda kapsayıp kapsamadığı" değil miydi? O halde ben niçin madde madde sıralanmış onlarca satırın arasında bu konuyla ilgili tek bir açıklama dahi göremiyorum?..veya ne bileyim şu konuya ilişkin detaylar ilerleyen günlerde açıklığa kavuşturulacaktır tarzı bir ibare de yok. Allah aşkına metne bir bakın. Koskoca devlet kurumunda bir tane kurallı cümle kurmayı bilen adam kalmadı mı? Yüzlerce insanı ilgilendiren metinler "vs.."ler, anlatım bozuklukları, ucu açık ifadelerden geçilmiyor. Ben şu forum mesajını bile gönder demeden önce tekrar okuyorum. Anlamak mümkün değil.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="r2dr, post: 436904, member: 45843"] Herhangi bir kaynağa dayandırmadan eski uygulamadan fikir yürütme yapacak olursak, 50/d'li arkadaşların bu sıfırlanma ile kadro sürelerinin de uzatılacağını pek sanmıyorum. Saçma, mantıksız ve adaletsiz olduğunun farkındayım. [MENTION=68414]Hellraiser[/MENTION] adlı arkadaş atılmayla ilgili diğer başlıkta aşağıdaki linki paylaşmış. Buradaki karar metnine bir göz atın. Lisansüstü öğrencilerin azami sürelerinde başlangıcın 2014-2015 Güz olarak belirlenmesi uygun görüldükten sonra bunun yalnızca öğrenciliği kapsadığını, kadro süresine yönelik herhangi bir süre uzatmanın söz konusu olmadığını belirtmek için ikinci bir karar metni (yani bu linkte yer alan) yayımlanmış. İlgili Link: [url]http://oyp.metu.edu.tr/oyp/pages/showFile.htm?type=3&duyuruId=270[/url] 50/d'li arkadaşlar için süre uzatılmasını bırakın, 33a'yı da 50/d gibi yapacak gibi duruyorlar. Nasıl ki lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğinin değişim sinyalleri verildi ve bir gün yaptım-oldu şeklinde karşımıza çıkıverdi, şimdi yok yeni taslak, yok devlet memurları kanunu falan derken ortalık bulandırılarak aynısının yapılacağını düşünüyorum. Umarım yanılıyorumdur. Son olarak şu Bilgi Notu'yla ilgili kısa bir sorum olacak. Yahu ben herkesin gördüğü bir noktayı kaçırıyor olabilir miyim? Hem enstitülerin hem de halihazırda lisansüstü eğitimini sürdüren arkadaşların kafasını karıştıran ve en fazla karmaşaya yol açan temel konu "yeni yönetmeliğin eski öğrencileri hangi şartlarda kapsayıp kapsamadığı" değil miydi? O halde ben niçin madde madde sıralanmış onlarca satırın arasında bu konuyla ilgili tek bir açıklama dahi göremiyorum?..veya ne bileyim şu konuya ilişkin detaylar ilerleyen günlerde açıklığa kavuşturulacaktır tarzı bir ibare de yok. Allah aşkına metne bir bakın. Koskoca devlet kurumunda bir tane kurallı cümle kurmayı bilen adam kalmadı mı? Yüzlerce insanı ilgilendiren metinler "vs.."ler, anlatım bozuklukları, ucu açık ifadelerden geçilmiyor. Ben şu forum mesajını bile gönder demeden önce tekrar okuyorum. Anlamak mümkün değil. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?