Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Yüksek Lisans Tez Savunması Nasıl Oluyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mek29" data-source="post: 468814" data-attributes="member: 96819"><p>Bir savunma hikayesi de benden </p><p></p><p>Haziran 2016 sıcak bir ramazan günü savunmaya gidiyorum. Israrla ramazana olmasın diye yalvardığım danışmanım mübarek ay diye ramazanın ortasına koydu savunma gününü. Karşımda kahve içişini hiç ama hiç unutmam.</p><p></p><p>Savunmaya girmeden tez savunma tutanakları hazırlanıyor, özellikle tezinizin adı ve kendi adınızın doğru yazılıp yazılmadığına dikkat edin sonra tekrar imzalatmak için bütün gün hocaların peşine koşmak zorunda kalırsınız.</p><p>Danışmanımın istemesi üzerine slayt hazırlamıştım tam başlayacaktım ki çokbilmiş jüri üyesi yaa şimdi slaytı okuma bize kapat anlat demesiyle bir moral bozukluğu oldu, o kadar harita hazırlamıştım ben. Neyse ilk başta tezin konusu en önemli olan sorusu, amacı, araştırma yapılırken kullanılan yöntem tarzında açıklamalar ve peşine Allah ne verdiyse girişiyim dedim ki, Hocalar fırsat vermedi. Açıkçası ben anlatıyım bitsin sonra sorular sorulsun diye hayal ederken anlatmaktan ziyade bu niye böyle? Neden bunu buraya yazdın? O nerde? Bu nerde şeklinde bir soru yağmuru ve sonuç kısmına geldik. Profesörle çalışmanın en büyük avantajı birçok yerde biraz önce yazdığım saçma soruları hep o cevapladı. ben istedim, ben söyledim şeklinde ve hocalar pek sesini çıkarmadılar. Fakülte dışı gelen jüri dışında herkes sonuç kısmı için hemfikirden adam tutturdu Hazar deniz, kabul etmem, göl değil. 250 sayfa yazdım ben güzel güzel hukuk normları çerçevesinde göl demişim. Danışmanımın alanı deniz hukuku sen iletişim fakültesinden gelip niye ortalığı karıştırıyorsun. Sonuç oybirliğiyle kabul edildi. </p><p></p><p>Sonra iletişim fakültesinden gelen hocanın eline verdiler beni onun istediği düzeltmeleri yapacakmışım, neymiş efendim tezin araştırma yöntemini beğenmemiş. Yazdığım yöntemi daha önce hiç duymamış, adam anket çalışması falan yapmamı bekliyor heralde. Israrla düzeltmeleri tekrar görmek istediklerini ve mail atmamı istediler. Enstitü de benden bir ay içinde tez teslimi bekliyor. Neyse düzeltmeleri yapıp hocalara gönderdim kimse geri dönüş yapmadı tam tezi vereceğim zaman malum darbe girişimi uçaklar iptal ve benim son 3 günüm. Hiçbir hocaya haber vermeden gittim tezi teslim ettim. Çıkışımı aldım.</p><p></p><p>Tam 2 ay sonra danışmanım aradı nerelerdesin sen gel de tezini onaylıyım dedi. </p><p></p><p>Oysa ben çoktan mezun olmuştum ve mezuniyetimi de onaylayan bölüm başkanı kendisiydi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mek29, post: 468814, member: 96819"] Bir savunma hikayesi de benden Haziran 2016 sıcak bir ramazan günü savunmaya gidiyorum. Israrla ramazana olmasın diye yalvardığım danışmanım mübarek ay diye ramazanın ortasına koydu savunma gününü. Karşımda kahve içişini hiç ama hiç unutmam. Savunmaya girmeden tez savunma tutanakları hazırlanıyor, özellikle tezinizin adı ve kendi adınızın doğru yazılıp yazılmadığına dikkat edin sonra tekrar imzalatmak için bütün gün hocaların peşine koşmak zorunda kalırsınız. Danışmanımın istemesi üzerine slayt hazırlamıştım tam başlayacaktım ki çokbilmiş jüri üyesi yaa şimdi slaytı okuma bize kapat anlat demesiyle bir moral bozukluğu oldu, o kadar harita hazırlamıştım ben. Neyse ilk başta tezin konusu en önemli olan sorusu, amacı, araştırma yapılırken kullanılan yöntem tarzında açıklamalar ve peşine Allah ne verdiyse girişiyim dedim ki, Hocalar fırsat vermedi. Açıkçası ben anlatıyım bitsin sonra sorular sorulsun diye hayal ederken anlatmaktan ziyade bu niye böyle? Neden bunu buraya yazdın? O nerde? Bu nerde şeklinde bir soru yağmuru ve sonuç kısmına geldik. Profesörle çalışmanın en büyük avantajı birçok yerde biraz önce yazdığım saçma soruları hep o cevapladı. ben istedim, ben söyledim şeklinde ve hocalar pek sesini çıkarmadılar. Fakülte dışı gelen jüri dışında herkes sonuç kısmı için hemfikirden adam tutturdu Hazar deniz, kabul etmem, göl değil. 250 sayfa yazdım ben güzel güzel hukuk normları çerçevesinde göl demişim. Danışmanımın alanı deniz hukuku sen iletişim fakültesinden gelip niye ortalığı karıştırıyorsun. Sonuç oybirliğiyle kabul edildi. Sonra iletişim fakültesinden gelen hocanın eline verdiler beni onun istediği düzeltmeleri yapacakmışım, neymiş efendim tezin araştırma yöntemini beğenmemiş. Yazdığım yöntemi daha önce hiç duymamış, adam anket çalışması falan yapmamı bekliyor heralde. Israrla düzeltmeleri tekrar görmek istediklerini ve mail atmamı istediler. Enstitü de benden bir ay içinde tez teslimi bekliyor. Neyse düzeltmeleri yapıp hocalara gönderdim kimse geri dönüş yapmadı tam tezi vereceğim zaman malum darbe girişimi uçaklar iptal ve benim son 3 günüm. Hiçbir hocaya haber vermeden gittim tezi teslim ettim. Çıkışımı aldım. Tam 2 ay sonra danışmanım aradı nerelerdesin sen gel de tezini onaylıyım dedi. Oysa ben çoktan mezun olmuştum ve mezuniyetimi de onaylayan bölüm başkanı kendisiydi. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Yüksek Lisans Tez Savunması Nasıl Oluyor