Yüksek Lisans İçin IELTS Sınavı Akademik mi Olmalı Yoksa Genel IELTS Puanı Kabul Ediliyor mu?

akademis

Öğrenci
Merhabalar,

Yüksek Lisans ya da doktora başvurularında yök denkliği kabul edilen IELTS sınavı için esas alınan puan türü nedir? Genel IELTS puanının esas alınabileceğini de okumuştum. Bu bilgi doğru mu?

Teşekkürler,

manitu2357

Öğrenci
öyp başvurularında hem general hem de academic puanı geçerli oluyor...yuksek lısans başvurusunda da bı sorun olmaması lazım.

gazioglu61

Öğrenci
öyp başvurularında general ielts in geçtiği hakkında bir kaynak var mı arkadaşlar? benim ielts academic notum 6.5 ama general geçiyorsa 7.0 ve daha üzeri bir puan almak kolay olur.. bu nedenle bir kaynak gösterebiliyor musunuz?

N

nilsuli

Guest
Bence ikiside kabul ediliyor. Ben ielts puanımla başvurdum. tarihine bile bakmadılar

handikap

Öğrenci
IELTS akademik ve genel olmak üzere 2 türdür. Ancak IELTS başvurusu yaparken bile akademik amaçlı girdiğiniz için (sanırım giriş türü ile ilgili) sonucunuz da akademik olur.
YL ve PhD başvuruları için akademik sonuç verilmelidir. Akademi için Yl PhD yapılıyorsa zaten mantıken de bu doğru.

gazioglu61

Öğrenci
peki arkadaşlar son bir soru ben ielts puanımı girişte kullandığım zaman bunun geçerlilik süresi 2 yıl.... geçerlilik süresi bittiğinde tekrar baraj puanı almam mı gerekiyor? lütfen net bilgisi olanlar yardım etsinler...

devran

Doçent
gecerlilik suresi bittiginde akademik bir basvuruda doktora gibi mesela kullanamiyosun elbette ama misal doktoraya girdin 2 sene sonra gecerlilik suresi bitti yenilemek zorunda degilsin.

gazioglu61

Öğrenci
ben öyp kapsamında sormuştum devran hocam. yani öyp bu 65 barajı konusu girişte verdiğim zaman belgem benden bir daha istemiyor doğrumudur?

mum çiçeği

Öğrenci
arkadaşlar yeni bir konu başlığı açmaya gerek duymadım. burada ielts'e girmiş arkadaşlardan bir ricam olacaktı.. biz dokuz eylül dil merkezine giden öyp'lileriz.. ielts'e gireceğiz ancak general mı akademik mi hangisine girelim karar veremedik.. her iki sınava da giren arkadaşlar bu konuda deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaşırlarsa seviniriz..

merzer

Doçent
arkadaşlar yeni bir konu başlığı açmaya gerek duymadım. burada ielts'e girmiş arkadaşlardan bir ricam olacaktı.. biz dokuz eylül dil merkezine giden öyp'lileriz.. ielts'e gireceğiz ancak general mı akademik mi hangisine girelim karar veremedik.. her iki sınava da giren arkadaşlar bu konuda deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaşırlarsa seviniriz..

Hemen 5 başlık altınızda var şuan...
http://www.akademikpersonel.org/iel...ting-system/29858-ielts-sinavi-tecrubesi.html