Yüksek Lisans Devamsızlık

titimario

Öğrenci
Herkese Merhabalar...
Tezli Yüksek Lisans Öğrencisi olarak, devamsızlıktan kaldığım dersleri yeni eğitim yılında tekrar alma zorunluluğum var mıdır ? Yoksa farklı dersler seçebilir miyim ? Bir diğer sorum ise, devamsızlıktan kaldığım dersler bahar döneminde aldığım derslerdi, tekrar alma zorunluluğum olursa, yeni eğitim yılının güz döneminde alma durumum var mıdır ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

dr.who

Öğrenci
Hocam eğer kaldığınız ders zorunlu ise aynı dersi almanız gerekiyor. Tezli programlarda zorunlu derslerin sayısı fazladır. Eğer seçmeli ders ise, bu durum üniversiteye göre değişir. Üniversitenizin lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğini inceleyiniz. Bazı üniversitelerde başarısız olunan seçmeli dersin yerine başka bir seçmeli ders alınabiliyor, ama devamsızlıktan dolayı başarısızlıkta geçerli olup olmadığı hakkında bir bilgim yok. Son sorunuz da yine üniversiteye göre değişir, fakat çoğunlukla bahar döneminin dersleri tekrar bahar döneminde açılır (zorunlu derslerde genelde bu şekilde olur çünkü yeteri sayıda öğrenci ancak alt dönemden gelir). Gerçi her dönem alım yapılıyorsa açılma ihtimali yüksek. Sorularınızın cevabını kendi üniversitenizin yönetmeliklerinden ve ders programlarından bulabilirsiniz.