Yönetmelikle İlgili

academia

Öğrenci
ÖYP ilanlarının duyurulduğu sayfanın ( https://personel.yok.gov.tr/OypDuyuru/?sayfa=aciklamalar ) açıklamalar bölümünde yer alan "varsa yabancı dil puanının %15'i" ifadesinden yabancı dilde 50 puan barajı ya da herhangi bir baraj olmadığı anlaşılıyor..

kaldı ki bahsettiğiniz yönetmeliğin "Muafiyet" başlıklı 14. maddesinde de "(...)Öğretim Üyesi Yetiştirme Projesi kapsamında, Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı ile belirlenen araştırma görevlisi kontenjanlarına yapılacak başvurular ile meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularında ise yabancı dil şartı aranmaz." hükmü yer alıyor.. 6. maddede yer alan koşul ise ÖYP dışındaki arş.gör. kadroları için geçerli.. dolayısıyla ÖYP'de yabancı dil şartı söz konusu değil..
 

kafkasyali76

Öğrenci
Yönetmeliğe göre ÖYP Puanı Ales Puanının %50 si akademik ortalamanın %35 i dil puanının da %15 i alınarak hesaplanıyor. Bence burda bi haksızlık söz konusu akademik ortalamanın %35 i düşük bir oran derslere o kadar çalış didin yüksek ortalama yap derece ile bitir ama bi faydasını görme benim bakımımdan böyle en azından normal akademik alımlarda öndeğerlendirmeden sonraki adımda puan hesabı nasıl yapılıyor ortalamanın %30u ales %30 mülakat sınavı %30 dil % 10 değil mi madem torpil olayını kaldırmak için mülakat olmasını engellemek için ÖYP usulü alım yapılıyor o zaman ales ile not ortalamasının ağırlığının aynı olması gerektiğini düşünüyorum...

Düşüncemi de sizinle paylaşmak istedim :).
Saygılar...
 
Üst