Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Mülakat
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Akademik Forum" data-source="post: 473455"><p><strong>Uludağ tezli yüksek lisans</strong></p><p></p><p>ben bugün uludağ'ın tezli yüksek lisans mülakatına girdim. sabah yazılı öğleden sonra sözlü mülakat vardı. başvuru için herhangi bi bölümü bitirme şartı yok, sadece yanımızda transkript ve varsa yds sonuç belgemizi götürdük.</p><p>yazılı sınav kolaydı, 3 soru vardı</p><p></p><p>1-bir organizasyonda hem mavi hem beyaz yakalı personelde işten ayrılma ve motivasyon düşüklüğü çok artmış ve sana danışıyorlar ne önerirsin</p><p></p><p>2-</p><p>a-yönetimin işlevleri nelerdir (pöyed)</p><p>b-"yapı stratejiyi takip eder" sözünü açıkla</p><p>c-bir işletme ilk çeyrekte %15 satış artışı hedeflemiş ama %10 satış artışı yapılmış, hedefin yakalanamama sebebi ne olabilir</p><p></p><p>3-sistem yaklaşımı ne, bu yaklaşıma sahip olmayan yöneticinin verebileceği zarara örnek?</p><p></p><p>yazılı böyleydi</p><p></p><p>öğleden sonra sözlü mülakatı 3 hoca yaptı, kendimi tanıtmamı istediler, niçin bu alanda y.lisansa başvurduğumu sordular, ardından sohbet havası içinde çok genel kavramları sordular.. yönetim nedir, performans değerlendirmesi nedir, insan kaynakları yönetimi nedir nası ortaya çıkmıştır insan unsuru niye önemlidir, sence başarı kimin başarısızlık kimindir personelin mi yöneticinin mi, başarıyı yönetici üstlenip başarısızlıktan astlarını mı sorumlu tutmalı vs.</p><p>alanla alakalı sorulardan sonra lisans eğitimimde yönetimle alakalı hangi dersleri gördüğümü sordular, ardından EN ÖNEMLİ GÖRDÜKLERİ ŞEY olan sene boyu derslere devam edip etmeyeceğimi sordular, herkes sene başında devam ederiz diyo sonra sınıfa bi geliyoruz beş kişi var bunu istemiyoruz dediler, bu durum özellikle çalışanlar için önemli. ardından teşekkür edip çıkardılar.</p><p></p><p>sonuçlar iki gün sonra açıklanacak, geçip geçmediğimi yazarım. kontenjan 10 kişi, mülakata 10 asil 10 yedek 20 kişi alıyolar(yabancı uyruklular hariç)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akademik Forum, post: 473455"] [b]Uludağ tezli yüksek lisans[/b] ben bugün uludağ'ın tezli yüksek lisans mülakatına girdim. sabah yazılı öğleden sonra sözlü mülakat vardı. başvuru için herhangi bi bölümü bitirme şartı yok, sadece yanımızda transkript ve varsa yds sonuç belgemizi götürdük. yazılı sınav kolaydı, 3 soru vardı 1-bir organizasyonda hem mavi hem beyaz yakalı personelde işten ayrılma ve motivasyon düşüklüğü çok artmış ve sana danışıyorlar ne önerirsin 2- a-yönetimin işlevleri nelerdir (pöyed) b-"yapı stratejiyi takip eder" sözünü açıkla c-bir işletme ilk çeyrekte %15 satış artışı hedeflemiş ama %10 satış artışı yapılmış, hedefin yakalanamama sebebi ne olabilir 3-sistem yaklaşımı ne, bu yaklaşıma sahip olmayan yöneticinin verebileceği zarara örnek? yazılı böyleydi öğleden sonra sözlü mülakatı 3 hoca yaptı, kendimi tanıtmamı istediler, niçin bu alanda y.lisansa başvurduğumu sordular, ardından sohbet havası içinde çok genel kavramları sordular.. yönetim nedir, performans değerlendirmesi nedir, insan kaynakları yönetimi nedir nası ortaya çıkmıştır insan unsuru niye önemlidir, sence başarı kimin başarısızlık kimindir personelin mi yöneticinin mi, başarıyı yönetici üstlenip başarısızlıktan astlarını mı sorumlu tutmalı vs. alanla alakalı sorulardan sonra lisans eğitimimde yönetimle alakalı hangi dersleri gördüğümü sordular, ardından EN ÖNEMLİ GÖRDÜKLERİ ŞEY olan sene boyu derslere devam edip etmeyeceğimi sordular, herkes sene başında devam ederiz diyo sonra sınıfa bi geliyoruz beş kişi var bunu istemiyoruz dediler, bu durum özellikle çalışanlar için önemli. ardından teşekkür edip çıkardılar. sonuçlar iki gün sonra açıklanacak, geçip geçmediğimi yazarım. kontenjan 10 kişi, mülakata 10 asil 10 yedek 20 kişi alıyolar(yabancı uyruklular hariç) [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Mülakat