Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Üyesi
YÖK ve ÜDS Hakkında Bir Yrd. Doç.'un Görüşleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mcakb" data-source="post: 102301" data-attributes="member: 15937"><p>Keşke torpil dediğiniz şey kendi öğrenci ile çalışmaktan ibaret olsa. </p><p></p><p>Bu mantıkla bakarsak referans dediğimiz şey de torpil oluyor zaten.</p><p></p><p>Ben merkezi sınavlara her zaman mesafeli yaklaşırım, merkezi sınav olabilir; ancak etkisi sınırlı olmalıdır.</p><p></p><p>Zaten kontenjanın tamamını kendi öğrencileri ile doldursun demek istemediğimi de belirttim. Hocaların tanıdığı öğrencilerle çalışma isteğinin yadırganmaması gerektiğini söyledim sadece.</p><p></p><p>Bir öğrenci 4 yıl boyunca okuldaki hocaları ile birlikte çalışmalar yapacak, onların projelerinde yer alacak, sonra dışarıdan bir öğrenci sırf merkezi bir sınavdan 1-2 puan daha yüksek aldığı için onun yerine geçecek.. Bu da bana çok doğru ve adil bir mekanizma gibi gelmiyor açıkçası.</p><p></p><p>Ha zaten okul dışından olmayan, alanında bilgili ve yetenekli bir öğrenciyi almayıp, sırf kendi bölümlerinden mezun olduğu için vasatın dahi altındaki bir öğrenciyi alıyorlarsa ona ben de karşı çıkarım; ancak söylediğim gibi 4 yıl boyunca kendine orada yer edinebilmek adına pek çok çalışma yapan bir öğrencinin de mağdur edilmemesi taraftarıyım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mcakb, post: 102301, member: 15937"] Keşke torpil dediğiniz şey kendi öğrenci ile çalışmaktan ibaret olsa. Bu mantıkla bakarsak referans dediğimiz şey de torpil oluyor zaten. Ben merkezi sınavlara her zaman mesafeli yaklaşırım, merkezi sınav olabilir; ancak etkisi sınırlı olmalıdır. Zaten kontenjanın tamamını kendi öğrencileri ile doldursun demek istemediğimi de belirttim. Hocaların tanıdığı öğrencilerle çalışma isteğinin yadırganmaması gerektiğini söyledim sadece. Bir öğrenci 4 yıl boyunca okuldaki hocaları ile birlikte çalışmalar yapacak, onların projelerinde yer alacak, sonra dışarıdan bir öğrenci sırf merkezi bir sınavdan 1-2 puan daha yüksek aldığı için onun yerine geçecek.. Bu da bana çok doğru ve adil bir mekanizma gibi gelmiyor açıkçası. Ha zaten okul dışından olmayan, alanında bilgili ve yetenekli bir öğrenciyi almayıp, sırf kendi bölümlerinden mezun olduğu için vasatın dahi altındaki bir öğrenciyi alıyorlarsa ona ben de karşı çıkarım; ancak söylediğim gibi 4 yıl boyunca kendine orada yer edinebilmek adına pek çok çalışma yapan bir öğrencinin de mağdur edilmemesi taraftarıyım. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Üyesi
YÖK ve ÜDS Hakkında Bir Yrd. Doç.'un Görüşleri