Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="finduilas" data-source="post: 500968" data-attributes="member: 88281"><p>Iste anlasamadigimiz nokta burasi. Usta-cirak iliskisi, hocanin "tamam hocam imzalarim." diyen kisiyi almasi demek degil. En azindan benim savundugum usta-cirak iliskisi boyle bir sey degil. Benim savundugum usta-cirak iliskisi hocanin kendisine karsi ciksa bile (sizin orneginizle) yetistirdigi kisiyi kendi yaninda istemesi. Bu durumda da tek kriter hocanin istemesi degil tabii ki, ustteki yorumumda da yazdigim uzere, <strong>Ama son karar her zaman Admission Office'in, yani kabulu veren birimin. Akademik puanlariniz, calismalariniz, niyet mektubunuz (niyet mektubunuzda calismak istediginiz hocayi da yaziyorsunuz) hep birlikte degerlendiriliyor ve ona gore karar veriliyor.</strong> Kendi okulumdan ornek vereyim mesela, lab arkadasim lisansi da burda okumus. Burada lisans son sinif ogrencileri butun yili kapsayan bir bitirme projesi yapiyorlar mezun olabilmek icin. Orada yaptigi proje hocam tarafindan cok begenilmis ve arkadasima lisansustu egitime devam etmek ister misin diye sormus. O da istedigini soyleyip basvurusunu yapmis. <em><strong>Diger kriterleri de sagladigi icin,</strong></em> kabulunu almis. Eger diger kriterleri saglamasaydi, hocamin boyle bir teklifi olmasina ragmen kabul alamayacakti. Ve simdi birlikte cok guzel isler yapiyoruz kendisiyle. Benim savundugum usta-cirak iliskisi tam olarak bu. Karar tabii ki asla tek basina hocanin olmayacak ama hocanin da istedigi ozellikleri belirtmeye hakki olacak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="finduilas, post: 500968, member: 88281"] Iste anlasamadigimiz nokta burasi. Usta-cirak iliskisi, hocanin "tamam hocam imzalarim." diyen kisiyi almasi demek degil. En azindan benim savundugum usta-cirak iliskisi boyle bir sey degil. Benim savundugum usta-cirak iliskisi hocanin kendisine karsi ciksa bile (sizin orneginizle) yetistirdigi kisiyi kendi yaninda istemesi. Bu durumda da tek kriter hocanin istemesi degil tabii ki, ustteki yorumumda da yazdigim uzere, [B]Ama son karar her zaman Admission Office'in, yani kabulu veren birimin. Akademik puanlariniz, calismalariniz, niyet mektubunuz (niyet mektubunuzda calismak istediginiz hocayi da yaziyorsunuz) hep birlikte degerlendiriliyor ve ona gore karar veriliyor.[/B] Kendi okulumdan ornek vereyim mesela, lab arkadasim lisansi da burda okumus. Burada lisans son sinif ogrencileri butun yili kapsayan bir bitirme projesi yapiyorlar mezun olabilmek icin. Orada yaptigi proje hocam tarafindan cok begenilmis ve arkadasima lisansustu egitime devam etmek ister misin diye sormus. O da istedigini soyleyip basvurusunu yapmis. [I][B]Diger kriterleri de sagladigi icin,[/B][/I] kabulunu almis. Eger diger kriterleri saglamasaydi, hocamin boyle bir teklifi olmasina ragmen kabul alamayacakti. Ve simdi birlikte cok guzel isler yapiyoruz kendisiyle. Benim savundugum usta-cirak iliskisi tam olarak bu. Karar tabii ki asla tek basina hocanin olmayacak ama hocanin da istedigi ozellikleri belirtmeye hakki olacak. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...