Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="finduilas" data-source="post: 500963" data-attributes="member: 88281"><p>Su an okumakta oldugum universitede, bolumume Dr. Ogretim Uyesi (buradaki adiyla Tenure Track Faculty) alinacak. Yapilan basvurular degerlendirildikten sonra geriye 3 aday kaldi. Simdi bu 3 kisiyi teker teker okula cagiriyorlar, gelen kisi hem okulun akademik personeliyle tanisiyor, onlarla iletisim kuruyor hem de su ana kadar yaptiklari, bundan sonra yapmak istedikleri, projeleri, yayinlari vs. ile ilgili bir sunum yapiyor. Bu sunuma bizi, yani lisansustu ogrencileri de cagiriyorlar, hem bir is basvuru sunumu nasil yapilir gormemiz icin, hem de fikrimizi almak icin. Butun bunlarin sonucunda da alinacak kisiye karar verilecek. Bu yontem bence cok guzel bir yontem cunku hocalik yapacak kisinin hem akademik becerileri, hem iletisim becerileri hem de ders anlatabilme becerileri test edilmis oluyor bu sekilde. Keske Turkiye'de bu yontem uygulanabilse ama tabii isin icine adam kayirmaca vs. koyulmadan, adil bir degerlendirme yapilabilse. Cunku iyi puanlar almak demek her zaman o kadroyu almak demek degil. Yayinlari, arastirmalari ya da sinavlari cok iyi olup da iki kelimeyi bir araya getiremeyen, ders anlatamayan cok hoca da gorduk zamaninda. </p><p></p><p>Arastirma gorevlisi/ogretim gorevlisi alimi icin de soyle bir yol izleniyor. Oncelikle eger isterseniz master/doktora basvurusu yaparken bu kadrolara da basvuru yapabiliyorsunuz. Bu basvuruda da, ozellikle doktorada, bir hocayla iletisime gecmeniz, onunla calismak istediginizi belirtmeniz sansinizi arttiriyor. Ama son karar her zaman Admission Office'in, yani kabulu veren birimin. Akademik puanlariniz, calismalariniz, niyet mektubunuz (niyet mektubunuzda calismak istediginiz hocayi da yaziyorsunuz) hep birlikte degerlendiriliyor ve ona gore karar veriliyor. Bu da ayni sekilde bana cok yararli ve adil geliyor. Cunku hoca acisindan bakinca benimle ayni projede calisan, ayni dogrultuda yetistirebilecegim biriyle calismis oluyorum. Ogrenci acisindan bakinca da ayni sekilde calismak istedigim konuda birikimi olan, bana yol gosterebilecek, gercekten danisabilecegim biriyle calismis oluyorum. </p><p></p><p>O yuzden [MENTION=105205]Kartvel[/MENTION] hocama katiliyorum kesinlikle. Akademide usta-cirak iliskisi var ve olmaya da devam etmeli, boylece daha kaliteli, daha interdisipliner calismalar gormeye devam edebiliriz. Ayrica mulakat da olmali, boylece akademik puanlari cok iyi olan ama daha 15 sayfalik kilavuzu okumaktan aciz, iletisim becerisi olmayan, bildigini aktarmayan kisileri de elemis oluruz. Ama tabii ki bunlar olurken degerlendirme de adil olmali. Usta-cirak iliskisi demek "tanidigim niteliksiz birini ise alayim" demek degil, once bu konuda anlasmaliyiz. </p><p></p><p>Buraya geldigimden beri bu konu kafamda donup duruyor, bu tartismayi da gorunce paylasmak istedim. Herkese iyi calismalar. </p><p></p><p>Sent from my SM-N950U using Tapatalk</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="finduilas, post: 500963, member: 88281"] Su an okumakta oldugum universitede, bolumume Dr. Ogretim Uyesi (buradaki adiyla Tenure Track Faculty) alinacak. Yapilan basvurular degerlendirildikten sonra geriye 3 aday kaldi. Simdi bu 3 kisiyi teker teker okula cagiriyorlar, gelen kisi hem okulun akademik personeliyle tanisiyor, onlarla iletisim kuruyor hem de su ana kadar yaptiklari, bundan sonra yapmak istedikleri, projeleri, yayinlari vs. ile ilgili bir sunum yapiyor. Bu sunuma bizi, yani lisansustu ogrencileri de cagiriyorlar, hem bir is basvuru sunumu nasil yapilir gormemiz icin, hem de fikrimizi almak icin. Butun bunlarin sonucunda da alinacak kisiye karar verilecek. Bu yontem bence cok guzel bir yontem cunku hocalik yapacak kisinin hem akademik becerileri, hem iletisim becerileri hem de ders anlatabilme becerileri test edilmis oluyor bu sekilde. Keske Turkiye'de bu yontem uygulanabilse ama tabii isin icine adam kayirmaca vs. koyulmadan, adil bir degerlendirme yapilabilse. Cunku iyi puanlar almak demek her zaman o kadroyu almak demek degil. Yayinlari, arastirmalari ya da sinavlari cok iyi olup da iki kelimeyi bir araya getiremeyen, ders anlatamayan cok hoca da gorduk zamaninda. Arastirma gorevlisi/ogretim gorevlisi alimi icin de soyle bir yol izleniyor. Oncelikle eger isterseniz master/doktora basvurusu yaparken bu kadrolara da basvuru yapabiliyorsunuz. Bu basvuruda da, ozellikle doktorada, bir hocayla iletisime gecmeniz, onunla calismak istediginizi belirtmeniz sansinizi arttiriyor. Ama son karar her zaman Admission Office'in, yani kabulu veren birimin. Akademik puanlariniz, calismalariniz, niyet mektubunuz (niyet mektubunuzda calismak istediginiz hocayi da yaziyorsunuz) hep birlikte degerlendiriliyor ve ona gore karar veriliyor. Bu da ayni sekilde bana cok yararli ve adil geliyor. Cunku hoca acisindan bakinca benimle ayni projede calisan, ayni dogrultuda yetistirebilecegim biriyle calismis oluyorum. Ogrenci acisindan bakinca da ayni sekilde calismak istedigim konuda birikimi olan, bana yol gosterebilecek, gercekten danisabilecegim biriyle calismis oluyorum. O yuzden [MENTION=105205]Kartvel[/MENTION] hocama katiliyorum kesinlikle. Akademide usta-cirak iliskisi var ve olmaya da devam etmeli, boylece daha kaliteli, daha interdisipliner calismalar gormeye devam edebiliriz. Ayrica mulakat da olmali, boylece akademik puanlari cok iyi olan ama daha 15 sayfalik kilavuzu okumaktan aciz, iletisim becerisi olmayan, bildigini aktarmayan kisileri de elemis oluruz. Ama tabii ki bunlar olurken degerlendirme de adil olmali. Usta-cirak iliskisi demek "tanidigim niteliksiz birini ise alayim" demek degil, once bu konuda anlasmaliyiz. Buraya geldigimden beri bu konu kafamda donup duruyor, bu tartismayi da gorunce paylasmak istedim. Herkese iyi calismalar. Sent from my SM-N950U using Tapatalk [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...