Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Kartvel" data-source="post: 500962" data-attributes="member: 105205"><p>Hocam sizi anlıyorum ama "liyakat"ten anladığınız sadece iyi puanlara ve yayınlara sahip olmaksa yanlış düşündüğünüzü ifade etmek durumundayım. Tabii ki büyük ilmi araştırmalar yapılan, teknoloji ile ilgili alanlarda dediğinize katılabilirim ama işin bir de öğretim boyutu var, öğrenci yetiştirme boyutu, örnek olma boyutu var. Her iyi yayını olan iyi bir "hoca" mıdır? Her puanı yüksek olan öğrencilerine ufuk açabilir mi? Üniversitenin elinde bu özellikleri haiz olduğunu bildiği biri varken, tutup da sadece yayına ve puana göre karar vermesi bence doğru olmaz. </p><p></p><p>Doğru anlaşılmak adına tekrar edeyim: Ben yukarıda bu "isme özel" meselesinin "torpil" olmayan kısmıyla ilgili konuşuyorum. Yoksa çok niteliksiz olsa bile böyle bir yerlere gelenler var evet. Ben şahidim de. Ben böyle girmedim. Hocam takdir etti ve doktoramı yaparken bana vesile oldu. Kimim kimsem yoktur. </p><p></p><p>İkinci meseleyse evet teknik bir konu vardır. Üniversitedeki bir hoca o projeyle ilgili yayınları, bilgisi olan bir ar. gör.'ün projeye katkıda bulunacağını düşünür ve evet bu durumda ilanda o spesifik konuyla ilgili kendini geliştirmiş birisi alınır. Buna eyvallah. Ama benim dünya kadar yayını olduğu halde, hatta nitelikleri de tartışılır, doktora öğrencisinin tezini okumaktan aciz, lisans düzeyinde gelene geçene 90-100 veren hocalar da gördü. </p><p></p><p>Velhasıl kelam sizin bahsettiğiniz durumda da istisnalar çıkar, benim bahsettiğim durumlarda da. Bu böyle bir iki mesajla çözülebilecek, anlaşılabilecek bir mesele değil. Benim tek isteğim, bu "isme özel" meselesinin her zaman, mutlaka ve mutlaka "niteliksiz birine torpille kadro verilmesi" olarak görülmemesi. </p><p></p><p>O kadar basit değil Hocam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kartvel, post: 500962, member: 105205"] Hocam sizi anlıyorum ama "liyakat"ten anladığınız sadece iyi puanlara ve yayınlara sahip olmaksa yanlış düşündüğünüzü ifade etmek durumundayım. Tabii ki büyük ilmi araştırmalar yapılan, teknoloji ile ilgili alanlarda dediğinize katılabilirim ama işin bir de öğretim boyutu var, öğrenci yetiştirme boyutu, örnek olma boyutu var. Her iyi yayını olan iyi bir "hoca" mıdır? Her puanı yüksek olan öğrencilerine ufuk açabilir mi? Üniversitenin elinde bu özellikleri haiz olduğunu bildiği biri varken, tutup da sadece yayına ve puana göre karar vermesi bence doğru olmaz. Doğru anlaşılmak adına tekrar edeyim: Ben yukarıda bu "isme özel" meselesinin "torpil" olmayan kısmıyla ilgili konuşuyorum. Yoksa çok niteliksiz olsa bile böyle bir yerlere gelenler var evet. Ben şahidim de. Ben böyle girmedim. Hocam takdir etti ve doktoramı yaparken bana vesile oldu. Kimim kimsem yoktur. İkinci meseleyse evet teknik bir konu vardır. Üniversitedeki bir hoca o projeyle ilgili yayınları, bilgisi olan bir ar. gör.'ün projeye katkıda bulunacağını düşünür ve evet bu durumda ilanda o spesifik konuyla ilgili kendini geliştirmiş birisi alınır. Buna eyvallah. Ama benim dünya kadar yayını olduğu halde, hatta nitelikleri de tartışılır, doktora öğrencisinin tezini okumaktan aciz, lisans düzeyinde gelene geçene 90-100 veren hocalar da gördü. Velhasıl kelam sizin bahsettiğiniz durumda da istisnalar çıkar, benim bahsettiğim durumlarda da. Bu böyle bir iki mesajla çözülebilecek, anlaşılabilecek bir mesele değil. Benim tek isteğim, bu "isme özel" meselesinin her zaman, mutlaka ve mutlaka "niteliksiz birine torpille kadro verilmesi" olarak görülmemesi. O kadar basit değil Hocam. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...