Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="agoodperson" data-source="post: 500012" data-attributes="member: 101411"><p>Hocam söylediklerinize kesinlikle hak veriyorum. Hak ettiğiniz hayatı yaşarsınız umarım.</p><p></p><p>Ben diğer bölümleri bilemem. Fakat kendi bölümümü göz önünde bulundurduğumda, öğretim üyesi yahut araştırma görevlisi olmak yerine güzel bir ildeki bir MYO'da öğr. gör. olmayı tercih ederim. İşin içine geliştirme ödeneği girince fark büyüyor olabilir fakat geliştirme ödeneği olmayan yerlerde dr. öğr. üyesi ve öğr. gör. arasındaki fark maksimum 1000 TL.</p><p></p><p>Bu mantıkla bakmak elbet ki yanlış fakat maalesef akademinin durumu içler acısı. Benim gözlemlediğim yerlerde öğr. üyeleri aşırı yoruluyorken, öğr. gör.ler rahatça gezebiliyor, ailesine vakit ayırabiliyor. Belki biraz daha az para alıyorlar fakat ben onları nispeten daha rahat görüyorum. Tabii, dediğim gibi bu benim gözlemlediğim kişi ve kurumlardaki durum.</p><p></p><p>Ben de baya hayatımdan çalarak DR yapıyorum. Fakat öğretim üyesi olup hayatımın geri kalanını da bu rezil düzende boş yere çırpınarak geçirip, gece gündüz yorulacağıma öğr. gör. olmayı yeğliyorum. Bu düzen insanda ideal bırakmıyor. DR'yı niye yapıyorsun o zaman derseniz, hem mecburiyet hem de dr. öğr. gör.lerin myolarda nispeten daha rahat olması. Ayrıca, ülke şartlarında öğretim görevlileri de fena kazanmıyor. Eline en kötü 5000 lira geçiyorsa maalesef şükretmek gerek. Nispi rahatlık da oldukça önemli.</p><p></p><p>Ben de nelerden feragat ettim. Ne ideallerim vardı. Yok hocam yok. Tanıdık yoksa her şey imkansıza yakın. Sizin kadro işi de o hesap. Kimler doç oluyor kimler prof oluyor görüyorsunuzdur. Aman kalsın, onlar olsun. Kendimi paralayıp, aç kalamam. Dünyaya bir kez geliyoruz. Asosyal, insani ilişkileri zayıf damgası yemekten yoruldum.</p><p></p><p>Kabullenmek kaybetmektir, ben kabullendim maalesef. Belki söylediklerim çok boşvermiş, fırsatçı vb. gelebilir ancak maalesef durum bu. Zaten elinizden geleni yapıyorsunuzdur, kalanı ise halimize şükretmek. En azından kadronuz garanti, dışarıda durum öyle berbat ki.</p><p></p><p>Umarım herkes emeklerinin karşılığını alır. Saygılar...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="agoodperson, post: 500012, member: 101411"] Hocam söylediklerinize kesinlikle hak veriyorum. Hak ettiğiniz hayatı yaşarsınız umarım. Ben diğer bölümleri bilemem. Fakat kendi bölümümü göz önünde bulundurduğumda, öğretim üyesi yahut araştırma görevlisi olmak yerine güzel bir ildeki bir MYO'da öğr. gör. olmayı tercih ederim. İşin içine geliştirme ödeneği girince fark büyüyor olabilir fakat geliştirme ödeneği olmayan yerlerde dr. öğr. üyesi ve öğr. gör. arasındaki fark maksimum 1000 TL. Bu mantıkla bakmak elbet ki yanlış fakat maalesef akademinin durumu içler acısı. Benim gözlemlediğim yerlerde öğr. üyeleri aşırı yoruluyorken, öğr. gör.ler rahatça gezebiliyor, ailesine vakit ayırabiliyor. Belki biraz daha az para alıyorlar fakat ben onları nispeten daha rahat görüyorum. Tabii, dediğim gibi bu benim gözlemlediğim kişi ve kurumlardaki durum. Ben de baya hayatımdan çalarak DR yapıyorum. Fakat öğretim üyesi olup hayatımın geri kalanını da bu rezil düzende boş yere çırpınarak geçirip, gece gündüz yorulacağıma öğr. gör. olmayı yeğliyorum. Bu düzen insanda ideal bırakmıyor. DR'yı niye yapıyorsun o zaman derseniz, hem mecburiyet hem de dr. öğr. gör.lerin myolarda nispeten daha rahat olması. Ayrıca, ülke şartlarında öğretim görevlileri de fena kazanmıyor. Eline en kötü 5000 lira geçiyorsa maalesef şükretmek gerek. Nispi rahatlık da oldukça önemli. Ben de nelerden feragat ettim. Ne ideallerim vardı. Yok hocam yok. Tanıdık yoksa her şey imkansıza yakın. Sizin kadro işi de o hesap. Kimler doç oluyor kimler prof oluyor görüyorsunuzdur. Aman kalsın, onlar olsun. Kendimi paralayıp, aç kalamam. Dünyaya bir kez geliyoruz. Asosyal, insani ilişkileri zayıf damgası yemekten yoruldum. Kabullenmek kaybetmektir, ben kabullendim maalesef. Belki söylediklerim çok boşvermiş, fırsatçı vb. gelebilir ancak maalesef durum bu. Zaten elinizden geleni yapıyorsunuzdur, kalanı ise halimize şükretmek. En azından kadronuz garanti, dışarıda durum öyle berbat ki. Umarım herkes emeklerinin karşılığını alır. Saygılar... [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...