Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="eskilerden biri" data-source="post: 499979" data-attributes="member: 98014"><p>Yazdıklarızı o kadar iyi anladım ki. Ben de doçent olana kadar öğr.gör. dr.dum. ve ben de cumhurbaşkanının o açıklamasından sonra doktoralı akademisyenler arasında farkın kalkacağını zannetmiştim. Bu konuda inanın YÖK öncesi durum daha iyiydi. Çünkü yrd.dr. gibi bir unvan yoktu. Doktorasını bitiren herkes kadro atanma derdine düşmek zorunda kalmıyordu dr asistan olarak derslere giriyor ve doçentliğe hazırlanıyordu. O zamanki maaş durumunu bilemiyorum ama en azından eşitlik vardı.</p><p>YÖKle birlikte yrd.doç.lik geldi şimdi de dr.öğretim üyesine çevirdiler. Akademik olarak aynı fakat kadro olarak insanlar arasında farklar yaratıldı. Şu anda doktoralı akademisyen üç farklı unvanda görev yapıyor. Sizin soylediklerinize ek olarak, öğr.gör.dr.lar bazı üniversitelerde yüksek lisans doktora derslerine giremiyor, tez yönetemiyorlar ve doçentlik başvurusunda tez yönetimi de önemli bir unsur.</p><p>Son olarak maaş konusu. İnsanın hayatını idame ettirebilmesi için parasız bir düzen olmadığına göre, elbette önem taşıyor. Sonuçta akademisyenlik de bir iş ve kimse kimseden bedava çalışmasını bekleyemez. Ve eşit işe eşit ücret olmalı. Bu arada öğr.gör.lerle dr.öğretim üyesi maaş farkının bu kadar açıldığını bilmiyordum keza araş.gör.lerin gerisine düştüğünü de. Ben öğretim görevlisi iken fazla fark yoktu ve arş.gör. maaşı ile öğretim görevlisi maaşı aynıydı (hatta ben yüksek derece olduğumdan daha yüksekti. Bilirsiniz dr.öğretim üyeleri de öğretim görevlileri gibi 3600 göstergedir ve 3dereceden aşağı düşemezler). Ben de maddi anlamda zor günler geçirmiştim hem de akademik zamdan önceydi.</p><p>Son olarak evet öğretim görevlisisiniz ama bu o kadar da belirsizlik içinde umutsuzluk hissetmenize neden olmasın. Bir an önce çalışmalarınızı tamamlayıp doçent olnaya bakın. Tek çözüm o.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="eskilerden biri, post: 499979, member: 98014"] Yazdıklarızı o kadar iyi anladım ki. Ben de doçent olana kadar öğr.gör. dr.dum. ve ben de cumhurbaşkanının o açıklamasından sonra doktoralı akademisyenler arasında farkın kalkacağını zannetmiştim. Bu konuda inanın YÖK öncesi durum daha iyiydi. Çünkü yrd.dr. gibi bir unvan yoktu. Doktorasını bitiren herkes kadro atanma derdine düşmek zorunda kalmıyordu dr asistan olarak derslere giriyor ve doçentliğe hazırlanıyordu. O zamanki maaş durumunu bilemiyorum ama en azından eşitlik vardı. YÖKle birlikte yrd.doç.lik geldi şimdi de dr.öğretim üyesine çevirdiler. Akademik olarak aynı fakat kadro olarak insanlar arasında farklar yaratıldı. Şu anda doktoralı akademisyen üç farklı unvanda görev yapıyor. Sizin soylediklerinize ek olarak, öğr.gör.dr.lar bazı üniversitelerde yüksek lisans doktora derslerine giremiyor, tez yönetemiyorlar ve doçentlik başvurusunda tez yönetimi de önemli bir unsur. Son olarak maaş konusu. İnsanın hayatını idame ettirebilmesi için parasız bir düzen olmadığına göre, elbette önem taşıyor. Sonuçta akademisyenlik de bir iş ve kimse kimseden bedava çalışmasını bekleyemez. Ve eşit işe eşit ücret olmalı. Bu arada öğr.gör.lerle dr.öğretim üyesi maaş farkının bu kadar açıldığını bilmiyordum keza araş.gör.lerin gerisine düştüğünü de. Ben öğretim görevlisi iken fazla fark yoktu ve arş.gör. maaşı ile öğretim görevlisi maaşı aynıydı (hatta ben yüksek derece olduğumdan daha yüksekti. Bilirsiniz dr.öğretim üyeleri de öğretim görevlileri gibi 3600 göstergedir ve 3dereceden aşağı düşemezler). Ben de maddi anlamda zor günler geçirmiştim hem de akademik zamdan önceydi. Son olarak evet öğretim görevlisisiniz ama bu o kadar da belirsizlik içinde umutsuzluk hissetmenize neden olmasın. Bir an önce çalışmalarınızı tamamlayıp doçent olnaya bakın. Tek çözüm o. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...