Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Kartvel" data-source="post: 499741" data-attributes="member: 105205"><p>Değerli Hocalarım, </p><p></p><p>Yetkili biri gibi konuşmak istemem ama, değilim çünkü, anladığım kadarıyla mesele şudur:</p><p></p><p>1-Evet beklenen "kararname" bu idi.</p><p>2-Kararnamede öğretim üyeleri için bir sınırdan bahsedilmiyor. </p><p>3-Ama aslında sınır, üniversitelerin daha önce ilan ettiği "norm kadro" sınırlarıdır.</p><p>4-Bundan sonra ilanlar yavaş yavas başlayacaktır. Hemen yarın bile ilan görebiliriz.</p><p>5-Bazı üniversiteler, benimki mesela, 2018 için kendilerine tahsis edilen öğretim üyesi kadrolarını kullanmadılar. Bunu, zannederim, ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle bir anlamda tasarruf amacıyla (isteyen başka şekilde de yorumlayabilir.) yaptılar. 31 Aralık'ta ilan bekleyenlere, "bir iki ay sonra çıkacak." diyerek kadro taleplerini biraz ötelediler. Böylece 2018'in sonunda kadro bekleyenler 2019'un başında alınmış olacak. 2019'da bekleyenler ise bir sonraki yıla, yine aynı mantıkla, sarkıtılacak. </p><p>6-Bu gecikmenin bir diğer nedeni ise, zannederim, üniversitelerden "norm kadro" sayılarını belirlemelerinin istenmesi. Bu sayıları bir an önce ilan edenler, 31 Aralık'ta ilana çıkmış olabilirler. Bu meseleye biraz daha titiz yaklaşanlar ise sayıları belirlemede gecikince ilan işi de 2019'a kalmış olabilir. Yani bazı üniversiteler sonbahar aylarında kadro ilanlarıyla uğraşmak yerine norm kadro meselesiyle uğraşmış, bu nedenle de ilanlarını 2019'a sarkıtmış olabilir. </p><p>7-Norm kadro meselesi, 2019 yılında hangi bölüme kaç tane öğretim üyesi alınacağı ile ilgili olduğu için takip edilmeli. Bir üniversitede öğretim üyesi olmak istiyorsunuz ama üniversite bölüme norm kadroda kimseyi göstermemiş. Bu durumda girmeniz zor ama imkansız değil. Çünkü norm kadro, YÖK'ten alınacak izinle aşılabiliyor. Hatta ve hatta ilan edilen norm kadronun 2 ya da 3 katına kadar YÖK'ten izin almadan da ilana çıkılıyor olabilir. </p><p></p><p>Eyyorlamam bu kadar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kartvel, post: 499741, member: 105205"] Değerli Hocalarım, Yetkili biri gibi konuşmak istemem ama, değilim çünkü, anladığım kadarıyla mesele şudur: 1-Evet beklenen "kararname" bu idi. 2-Kararnamede öğretim üyeleri için bir sınırdan bahsedilmiyor. 3-Ama aslında sınır, üniversitelerin daha önce ilan ettiği "norm kadro" sınırlarıdır. 4-Bundan sonra ilanlar yavaş yavas başlayacaktır. Hemen yarın bile ilan görebiliriz. 5-Bazı üniversiteler, benimki mesela, 2018 için kendilerine tahsis edilen öğretim üyesi kadrolarını kullanmadılar. Bunu, zannederim, ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle bir anlamda tasarruf amacıyla (isteyen başka şekilde de yorumlayabilir.) yaptılar. 31 Aralık'ta ilan bekleyenlere, "bir iki ay sonra çıkacak." diyerek kadro taleplerini biraz ötelediler. Böylece 2018'in sonunda kadro bekleyenler 2019'un başında alınmış olacak. 2019'da bekleyenler ise bir sonraki yıla, yine aynı mantıkla, sarkıtılacak. 6-Bu gecikmenin bir diğer nedeni ise, zannederim, üniversitelerden "norm kadro" sayılarını belirlemelerinin istenmesi. Bu sayıları bir an önce ilan edenler, 31 Aralık'ta ilana çıkmış olabilirler. Bu meseleye biraz daha titiz yaklaşanlar ise sayıları belirlemede gecikince ilan işi de 2019'a kalmış olabilir. Yani bazı üniversiteler sonbahar aylarında kadro ilanlarıyla uğraşmak yerine norm kadro meselesiyle uğraşmış, bu nedenle de ilanlarını 2019'a sarkıtmış olabilir. 7-Norm kadro meselesi, 2019 yılında hangi bölüme kaç tane öğretim üyesi alınacağı ile ilgili olduğu için takip edilmeli. Bir üniversitede öğretim üyesi olmak istiyorsunuz ama üniversite bölüme norm kadroda kimseyi göstermemiş. Bu durumda girmeniz zor ama imkansız değil. Çünkü norm kadro, YÖK'ten alınacak izinle aşılabiliyor. Hatta ve hatta ilan edilen norm kadronun 2 ya da 3 katına kadar YÖK'ten izin almadan da ilana çıkılıyor olabilir. Eyyorlamam bu kadar. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...