Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="oguzhanbilgili" data-source="post: 499371" data-attributes="member: 79119"><p>Yönetmeliğe göre 4 lük ve 5 lik not sistemine göre mezuniyet ortalamaları olanların değerlendirmelerde 100 lük sistem not karşılıkları alınırken Yök'ün dönüşüm tablosu kullanılır diyor. Olmadığında senato tarafından belirlenir ibaresi var. Ancak uygulamada birkaç üniversitenin ön değerlendirme aşamalarında bazı adayların 100 lük sistem not karşılıklarının Yök'ün tablosunda bulunmadığını gördüm. Örnek olarak söylüyorum; adayın ön değerlendirmede mezuniyet ortalaması 80,69. Bu ortalamanın yökün dönüşüm tablosunda bir karşılığı yok. Tabloda 3,16=80,40 3,17= 80,63 3,18=80,86 görünüyor. Değerlendirmeyi yapan üniversiteyi aradığımda senato kararına göre verildi diyor ancak ilgili üniversitenin adayın mezun olduğu dönemdeki lisans yönetmeliğini okudum ve okul 4 lük not sistemi kullanıyor. Şahsi kanaatim bazı okullar bu maddeyi kendi öğrencilerine avantaj sağlamak adına kullanmakta. Çünkü örnek veriyorum 3 ortalama ile mezun olan 2 kişiden biri A üniversitesinden mezun olduğu için 100lük sistem karşılığı 75 civarı olurken, B üniversitesinden mezun olanın 100 lük sistem karşılığı 80 olabilmekte. Bunu da senato kararına göre aldık diyebilmekteler. Ortada böyle bir karmaşa var ve mağduriyetlere sebebiyet veriyor maalesef. Merak edenlere belgeli olarak kanıtlayabilirim. İyi günler herkese.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="oguzhanbilgili, post: 499371, member: 79119"] Yönetmeliğe göre 4 lük ve 5 lik not sistemine göre mezuniyet ortalamaları olanların değerlendirmelerde 100 lük sistem not karşılıkları alınırken Yök'ün dönüşüm tablosu kullanılır diyor. Olmadığında senato tarafından belirlenir ibaresi var. Ancak uygulamada birkaç üniversitenin ön değerlendirme aşamalarında bazı adayların 100 lük sistem not karşılıklarının Yök'ün tablosunda bulunmadığını gördüm. Örnek olarak söylüyorum; adayın ön değerlendirmede mezuniyet ortalaması 80,69. Bu ortalamanın yökün dönüşüm tablosunda bir karşılığı yok. Tabloda 3,16=80,40 3,17= 80,63 3,18=80,86 görünüyor. Değerlendirmeyi yapan üniversiteyi aradığımda senato kararına göre verildi diyor ancak ilgili üniversitenin adayın mezun olduğu dönemdeki lisans yönetmeliğini okudum ve okul 4 lük not sistemi kullanıyor. Şahsi kanaatim bazı okullar bu maddeyi kendi öğrencilerine avantaj sağlamak adına kullanmakta. Çünkü örnek veriyorum 3 ortalama ile mezun olan 2 kişiden biri A üniversitesinden mezun olduğu için 100lük sistem karşılığı 75 civarı olurken, B üniversitesinden mezun olanın 100 lük sistem karşılığı 80 olabilmekte. Bunu da senato kararına göre aldık diyebilmekteler. Ortada böyle bir karmaşa var ve mağduriyetlere sebebiyet veriyor maalesef. Merak edenlere belgeli olarak kanıtlayabilirim. İyi günler herkese. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...