Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Arafta" data-source="post: 498819" data-attributes="member: 102027"><p>İyi gözlemler yapmışsınız. Ama ben yazdığınız yollardan 4 ile beraber 1. yolu da asla tasvip etmiyorum. Hocasının işlerini kim iyi yaparsa, onu memnun ederse biraz da yalakalık yaparsa ona kadro verilir yani bu yolla. Bunun olmaması gerekiyor hoca kadro hakkı verme makamı olamaz. Tamam öğrencisi 4-5 yıldır sabrediyor çalışıyor ama belki kadroya başvuran diğer bir kişi 7-8 senedir daha çok çalışıyordur başka üniversitede. Sırf bu hocanın öğrencisi değil diye alınmayacak mı yani. O zaman 4. yoldan ne farkı var ki 1. yolun. Birinde kadro verecek dayı ayarlanıyor, diğerinde kadro verecek hoca sadece. 1. yolda hakkıyla alıyor diyemeyiz. Hak etme birilerinin kafasında sıraya girmekle asla olmaması gerekiyor. Emek verdiği kişileri almak tam bir yandaş toplama işi olur. Belki başvuranlardan başka birine çok daha fazla emek verilmiştir. Bu emekleri kendisi vermedi diye almayacak mı yani. Gözlemleriniz doğru ama tek kötü yol 4 değil bence.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Arafta, post: 498819, member: 102027"] İyi gözlemler yapmışsınız. Ama ben yazdığınız yollardan 4 ile beraber 1. yolu da asla tasvip etmiyorum. Hocasının işlerini kim iyi yaparsa, onu memnun ederse biraz da yalakalık yaparsa ona kadro verilir yani bu yolla. Bunun olmaması gerekiyor hoca kadro hakkı verme makamı olamaz. Tamam öğrencisi 4-5 yıldır sabrediyor çalışıyor ama belki kadroya başvuran diğer bir kişi 7-8 senedir daha çok çalışıyordur başka üniversitede. Sırf bu hocanın öğrencisi değil diye alınmayacak mı yani. O zaman 4. yoldan ne farkı var ki 1. yolun. Birinde kadro verecek dayı ayarlanıyor, diğerinde kadro verecek hoca sadece. 1. yolda hakkıyla alıyor diyemeyiz. Hak etme birilerinin kafasında sıraya girmekle asla olmaması gerekiyor. Emek verdiği kişileri almak tam bir yandaş toplama işi olur. Belki başvuranlardan başka birine çok daha fazla emek verilmiştir. Bu emekleri kendisi vermedi diye almayacak mı yani. Gözlemleriniz doğru ama tek kötü yol 4 değil bence. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...