Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="tumua" data-source="post: 497920" data-attributes="member: 98156"><p>Hocam eski yönetmelik işlerken yök'ün talep edilen kadroyu vermemesinin başlıca ve belki de tek sebebi bölüm ya da anabilim dalının dolu olduğuydu (diğer bir deyişle bahsettiğimiz sessiz norm kadro uygulaması). Şimdi üniversiteler zaten açık açık yeni yönetmelik gereği kendi kendine norm kadroları çıkarttı onaylattı. Bunun yanı sıra artık 2019 2020 kadroları gibi ayrımlar kalmadığı için üniversitelerdeki eleman sayısı daha sağlam denetim altında çünkü açık bir şekilde norm sayıları var. Aynı zamanda yök onay verdikten sonra ilana çıkılacak zaman da üniversitelere bırakıldı ki benim okuduğum fakültede bir bölüm adayları ve hatta acil ihtiyaçları olmamasına rağmen norm kadroya uyduğu için "elimizde bulunsun" diyerek doç. dr. ilan izni de gönderdi yök'e. Dolayısıyla ben bu konuya daha pozitif bakıyorum.</p><p></p><p>Yani yukarıdaki temel sebeplerden dolayı yök'ün onaylamama gibi bir durumu inşallah olmaz zaten norm sayıları belli ve artık yıl ayrımı da kalmadığına göre norm kadro yönetmeliğine uyanlar onaylanır diye umuyorum ki zaten artık norm kadroya uyuyorsa yök'ün onaylamama gibi bir durumu da olduğunu sanmıyorum. O halde yetki bahsedildiği şekilde üniversitelerde değildir hâlâ. Yök'ün onaylayamayacağı ve üzerine uzunca düşüneceği kadro talepleri kendilerine gönderilen norm fazlası kadro talepleri olduğunu düşünüyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tumua, post: 497920, member: 98156"] Hocam eski yönetmelik işlerken yök'ün talep edilen kadroyu vermemesinin başlıca ve belki de tek sebebi bölüm ya da anabilim dalının dolu olduğuydu (diğer bir deyişle bahsettiğimiz sessiz norm kadro uygulaması). Şimdi üniversiteler zaten açık açık yeni yönetmelik gereği kendi kendine norm kadroları çıkarttı onaylattı. Bunun yanı sıra artık 2019 2020 kadroları gibi ayrımlar kalmadığı için üniversitelerdeki eleman sayısı daha sağlam denetim altında çünkü açık bir şekilde norm sayıları var. Aynı zamanda yök onay verdikten sonra ilana çıkılacak zaman da üniversitelere bırakıldı ki benim okuduğum fakültede bir bölüm adayları ve hatta acil ihtiyaçları olmamasına rağmen norm kadroya uyduğu için "elimizde bulunsun" diyerek doç. dr. ilan izni de gönderdi yök'e. Dolayısıyla ben bu konuya daha pozitif bakıyorum. Yani yukarıdaki temel sebeplerden dolayı yök'ün onaylamama gibi bir durumu inşallah olmaz zaten norm sayıları belli ve artık yıl ayrımı da kalmadığına göre norm kadro yönetmeliğine uyanlar onaylanır diye umuyorum ki zaten artık norm kadroya uyuyorsa yök'ün onaylamama gibi bir durumu da olduğunu sanmıyorum. O halde yetki bahsedildiği şekilde üniversitelerde değildir hâlâ. Yök'ün onaylayamayacağı ve üzerine uzunca düşüneceği kadro talepleri kendilerine gönderilen norm fazlası kadro talepleri olduğunu düşünüyorum. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...