Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="gs266" data-source="post: 497600" data-attributes="member: 69933"><p>Artık üniversitede araştırma görevlisi olmanın bir manası kalmadı sanırım. Özellikle yüksek lisansa yeni başlayan yada başlayacak araştırma görevlisi doktorasını bitirip yardımcı doçentliğe (doktor öğretim üyesi) başvuracağı dönemde norm kadrolar dolu olacağından işsiz kalacaktır. Şuan doktorasını bitirmiş kadro bekleyen doktor araştırma görevlileri bulundukları okulda kadro alamayacaklar başka okullara gitmek zorunda kalacaklar onlarda boş okulların kadrolarını dolduracağı için yeni başlayan arkadaşlar için artık pek bir şans kalmayacak.</p><p>Örneğin ;</p><p>Şuan bölümde bir ana-bilim dalında iki adet doktor öğretim üyesi var ve bir adette doktor araştırma görevlisi var. Ana-bilim dalında ki doktor öğretim üyeleri; "doktor araştırma görevlisine başının çaresine bak, ana bilim dalımız için iki adet norm kadromuz var bu kadrolarda bizim yükselmemiz için lazım şeklinde bir yaklaşımda bulunuyor", "Sana bu kadrolardan birini verirsek ikimizden birinin doçentliği sorun olur deyip kadroları kendilerine ayırıyorlar."</p><p></p><p>Bu şekilde bütün ana bilim dallarında ki prof. hariç bütün hocalar norm kadroları kendilerine ayırıyor. Bu durumda alttan gelen araştırma görevlilerinin doktoralarını yaptıkları okulda çalışma imkanını sıfırlıyor. Üstüne üstlük bu süreçte boş olan okulların da kendi okullarında kadro bulamayan doktor araştırma görevlileri tarafından doldurulacağı düşünülürse kısa bir süre içerisinde ülkede kadro kalmayacak ve bütün araştırma görevlileri açıkta kalacaktır.</p><p></p><p>yanıldığım bir nokta varsa uyarırsanız sevinirim.</p><p></p><p>Herkes başının çaresine baksın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gs266, post: 497600, member: 69933"] Artık üniversitede araştırma görevlisi olmanın bir manası kalmadı sanırım. Özellikle yüksek lisansa yeni başlayan yada başlayacak araştırma görevlisi doktorasını bitirip yardımcı doçentliğe (doktor öğretim üyesi) başvuracağı dönemde norm kadrolar dolu olacağından işsiz kalacaktır. Şuan doktorasını bitirmiş kadro bekleyen doktor araştırma görevlileri bulundukları okulda kadro alamayacaklar başka okullara gitmek zorunda kalacaklar onlarda boş okulların kadrolarını dolduracağı için yeni başlayan arkadaşlar için artık pek bir şans kalmayacak. Örneğin ; Şuan bölümde bir ana-bilim dalında iki adet doktor öğretim üyesi var ve bir adette doktor araştırma görevlisi var. Ana-bilim dalında ki doktor öğretim üyeleri; "doktor araştırma görevlisine başının çaresine bak, ana bilim dalımız için iki adet norm kadromuz var bu kadrolarda bizim yükselmemiz için lazım şeklinde bir yaklaşımda bulunuyor", "Sana bu kadrolardan birini verirsek ikimizden birinin doçentliği sorun olur deyip kadroları kendilerine ayırıyorlar." Bu şekilde bütün ana bilim dallarında ki prof. hariç bütün hocalar norm kadroları kendilerine ayırıyor. Bu durumda alttan gelen araştırma görevlilerinin doktoralarını yaptıkları okulda çalışma imkanını sıfırlıyor. Üstüne üstlük bu süreçte boş olan okulların da kendi okullarında kadro bulamayan doktor araştırma görevlileri tarafından doldurulacağı düşünülürse kısa bir süre içerisinde ülkede kadro kalmayacak ve bütün araştırma görevlileri açıkta kalacaktır. yanıldığım bir nokta varsa uyarırsanız sevinirim. Herkes başının çaresine baksın. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...