Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kadirk" data-source="post: 497385" data-attributes="member: 103678"><p>Hocam, Yeni yönetmelikte zaten özel alanlar harici tüm bölümlerde YÜKSEK LİSANS şartı getirildi. Eskiden bende öyle bi duyum alıp araştırmıştım ama YÜKSEK LİSANS ayrı TECRÜBE ayrı denildi. </p><p></p><p>Tecrübeli örnek DOĞRU İlan metni (Özel Alan olmayan bir bölüm için) İşletme Yüksek Lisans Mezunu ve ...... Alanında LİSANS SONRASI (VEYA YÜKSEK LİSANS SONRASI) 2-5... Yıl deneyime sahip olmak</p><p></p><p>Tecrübeli örnek YANLIŞ İlan metni (Özel Alan olmayan bir bölüm için) En Az ...... alanında Tezli Yüksek Lisans Mezunu olup ya da ...... alanında lisans mezunu olup 2 yıl deneyim sahibi</p><p>*Bu tip ilanlar tekrar çıktı ama artık çıkmaması gerekiyor.</p><p></p><p>İlgili Maddeler</p><p>(5) Yükseköğretim kurumları, bu Yönetmeliğe tabi öğretim elemanı kadro ilanlarında lisans veya lisansüstü mezuniyet alanları ile ilan edilen alana ait bilimsel, nesnel ve denetlenebilir koşullar dışında belirli bir adayı tanımlayan özel şartlar koyamazlar.</p><p></p><p>(6) İlanlarda, alanında tecrübe sahibi olmak şartının, hangi öğrenim düzeyinden sonrasına ait olduğu, belirli bir adayı tanımlamayacak şekilde belirtilir.</p><p></p><p>(3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.</p><p></p><p>(4) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kadirk, post: 497385, member: 103678"] Hocam, Yeni yönetmelikte zaten özel alanlar harici tüm bölümlerde YÜKSEK LİSANS şartı getirildi. Eskiden bende öyle bi duyum alıp araştırmıştım ama YÜKSEK LİSANS ayrı TECRÜBE ayrı denildi. Tecrübeli örnek DOĞRU İlan metni (Özel Alan olmayan bir bölüm için) İşletme Yüksek Lisans Mezunu ve ...... Alanında LİSANS SONRASI (VEYA YÜKSEK LİSANS SONRASI) 2-5... Yıl deneyime sahip olmak Tecrübeli örnek YANLIŞ İlan metni (Özel Alan olmayan bir bölüm için) En Az ...... alanında Tezli Yüksek Lisans Mezunu olup ya da ...... alanında lisans mezunu olup 2 yıl deneyim sahibi *Bu tip ilanlar tekrar çıktı ama artık çıkmaması gerekiyor. İlgili Maddeler (5) Yükseköğretim kurumları, bu Yönetmeliğe tabi öğretim elemanı kadro ilanlarında lisans veya lisansüstü mezuniyet alanları ile ilan edilen alana ait bilimsel, nesnel ve denetlenebilir koşullar dışında belirli bir adayı tanımlayan özel şartlar koyamazlar. (6) İlanlarda, alanında tecrübe sahibi olmak şartının, hangi öğrenim düzeyinden sonrasına ait olduğu, belirli bir adayı tanımlamayacak şekilde belirtilir. (3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır. (4) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...