Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="gimmurat" data-source="post: 497190" data-attributes="member: 70421"><p>Hocam ben bu durumun tamamen üniversitelerin ne yapacağını bilememesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Norm kadro yönetmeliği öncesinde üniversitelerin öğretim üyesi ilanı için iki yolları vardı. İlki sene başında yök tarafından üniversitelere verilen kadro sayıları dahilinde yapılacak atamalara üniversiteler sadece kadro kullanım izni isterdi. Şöyle açıklayayım yök üniversiteye 20 dr öğretim üyesi kadrosu verdiyse ve bu sayı içinde atama yapılırken üniversite ben 2 tane a bölümüne 1 tane b bölümüne gibi kadro kullanım iznini yökten ister, ekstra bir kadro sayısı isteği olmadığı içinde bir iki hafta içinde yök onayı verip ilana çıkılırdı. Diğer yol bu sayıların dışında üniversitenin yökten direk kadro talebi olmasıydı. Bu durumda da üniversite sen bana 20 verdin ama benim şu bölümümde ihtiyaç oluştu ben senden ekstra istiyorum gerekçeside şu şeklinde oluyordu. Bu daha uzun bir süreç. İki aya kadar uzayabiliyordu bu taleplerin cevaplanması. Şimdi siirt, bartın ve bu gece erciyes üniversitelerin ilanlarını görünce zaten ikinci seçeneğin olabilme olasılığı yok çünkü bu üniversiteler normlarını ne zaman belirledi de bu bir iki aylık süreci tamamlayıp kadroları geldi ve ilana çıktılar. Üniversitelerin norm belirlemesi sonucunda normunda boş olan bölümlere sadece kadro kullanım izni istediğini düşünüyorum ancak bu da çok mantıklı değil çünkü yökün kadro devri kararında durum aynen şu şekilde açıklanmış. ''YÖK Yürütme Kurulunda alınan karar gereği üniversitelerdeki asgari kadro aktarımı artık YÖK'ün onayına ihtiyaç duyulmaksızın üniversite yönetim kurulunun kararıyla gerçekleştirilebilecek.'' YÖKün onayına ihtiyaç duyulmadan dendikten sonra neden yökten kadro kullanım izni istensin ki. Özetle üniversitelerin normunda boşluk olan bölümlere açılacak kadrolarda dahi yökten izin istemesi bence tamamen ne yapacaklarını bilmediklerinden kaynaklanıyor. Muhtemelen çok uzayan bir süreç değil zaten. YÖK hemen onaylayıp geri dönüyor. Bartın Üniversitesi öğretim üyesi ilanına çıkalı neredeyse bir hafta oldu ve yeni ilanlarda gelmekte. Geri dönüşlerin YÖK'ten uzun sürelerde olması durumunda norm yasası sonrasında bu kadar erken kadro ilanları göremeyeceğimizi düşünüyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gimmurat, post: 497190, member: 70421"] Hocam ben bu durumun tamamen üniversitelerin ne yapacağını bilememesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Norm kadro yönetmeliği öncesinde üniversitelerin öğretim üyesi ilanı için iki yolları vardı. İlki sene başında yök tarafından üniversitelere verilen kadro sayıları dahilinde yapılacak atamalara üniversiteler sadece kadro kullanım izni isterdi. Şöyle açıklayayım yök üniversiteye 20 dr öğretim üyesi kadrosu verdiyse ve bu sayı içinde atama yapılırken üniversite ben 2 tane a bölümüne 1 tane b bölümüne gibi kadro kullanım iznini yökten ister, ekstra bir kadro sayısı isteği olmadığı içinde bir iki hafta içinde yök onayı verip ilana çıkılırdı. Diğer yol bu sayıların dışında üniversitenin yökten direk kadro talebi olmasıydı. Bu durumda da üniversite sen bana 20 verdin ama benim şu bölümümde ihtiyaç oluştu ben senden ekstra istiyorum gerekçeside şu şeklinde oluyordu. Bu daha uzun bir süreç. İki aya kadar uzayabiliyordu bu taleplerin cevaplanması. Şimdi siirt, bartın ve bu gece erciyes üniversitelerin ilanlarını görünce zaten ikinci seçeneğin olabilme olasılığı yok çünkü bu üniversiteler normlarını ne zaman belirledi de bu bir iki aylık süreci tamamlayıp kadroları geldi ve ilana çıktılar. Üniversitelerin norm belirlemesi sonucunda normunda boş olan bölümlere sadece kadro kullanım izni istediğini düşünüyorum ancak bu da çok mantıklı değil çünkü yökün kadro devri kararında durum aynen şu şekilde açıklanmış. ''YÖK Yürütme Kurulunda alınan karar gereği üniversitelerdeki asgari kadro aktarımı artık YÖK'ün onayına ihtiyaç duyulmaksızın üniversite yönetim kurulunun kararıyla gerçekleştirilebilecek.'' YÖKün onayına ihtiyaç duyulmadan dendikten sonra neden yökten kadro kullanım izni istensin ki. Özetle üniversitelerin normunda boşluk olan bölümlere açılacak kadrolarda dahi yökten izin istemesi bence tamamen ne yapacaklarını bilmediklerinden kaynaklanıyor. Muhtemelen çok uzayan bir süreç değil zaten. YÖK hemen onaylayıp geri dönüyor. Bartın Üniversitesi öğretim üyesi ilanına çıkalı neredeyse bir hafta oldu ve yeni ilanlarda gelmekte. Geri dönüşlerin YÖK'ten uzun sürelerde olması durumunda norm yasası sonrasında bu kadar erken kadro ilanları göremeyeceğimizi düşünüyorum. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...