Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="yasarayanoglu" data-source="post: 496589" data-attributes="member: 103373"><p>Hocam sanırım fakülte biriminden bahsediyorsunuz bildiğiniz gibi yeni yönetmelikte fakültelerde öğretim görevlisi ataması tümden kaldırıldı mevcut öğretim görevlileri yönetmeliğin Geçiş hükümleri geçici birinci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen "Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte bir bölüm, anabilim/anasanat dalı veya meslek yüksekokulu programındaki norm kadro fazlası öğretim elemanları bulundukları kadrolarda görev yapmaya devam eder." hükmüne göre norm fazlası olarak görevine devam edecektir. Yeni öğretim görevlisi artık alınmayacağı için yani artık bu bölümlerde böyle bir kadronun varlığından söz edilemeyeceği için norm kadroya dahil edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmaması gerekiyor. Personel dairesinin ne yapmayı düşündüğünü açıkçası anlayamadım.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Norm kadro tanımında her ne kadar öğretim elemanı tanımı geçse de (sonuç olarak genel tanım öğretim görevlisi çalıştırılabilecek birimleri de kapsıyor) fakülte veya lisans programları söz konusu olduğunda öğretim üyesi olarak geçiyor, örnek;</p><p></p><p><em>(4) Fakülte veya bölüm lisans programı için norm kadrolar, üniversiteler tarafından anabilim/anasanat dalı çeşitliliği göz önünde bulundurularak fakülte veya bölümü oluşturan anabilim/anasanat dallarının her birine bir öğretim üyesi düşecek şekilde planlanır. Anabilim/anasanat dalları dikkate alınarak belirlenen norm kadro sayısı, anabilim/anasanat dalı ve bölüm kurulunun uygun görüşü üzerine ilgili fakülte ve üniversite yönetim kurulunun gerekçeli kararıyla bölüm veya fakülte düzeyinde iki katına kadar artırılabilir.</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yasarayanoglu, post: 496589, member: 103373"] Hocam sanırım fakülte biriminden bahsediyorsunuz bildiğiniz gibi yeni yönetmelikte fakültelerde öğretim görevlisi ataması tümden kaldırıldı mevcut öğretim görevlileri yönetmeliğin Geçiş hükümleri geçici birinci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen "Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte bir bölüm, anabilim/anasanat dalı veya meslek yüksekokulu programındaki norm kadro fazlası öğretim elemanları bulundukları kadrolarda görev yapmaya devam eder." hükmüne göre norm fazlası olarak görevine devam edecektir. Yeni öğretim görevlisi artık alınmayacağı için yani artık bu bölümlerde böyle bir kadronun varlığından söz edilemeyeceği için norm kadroya dahil edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmaması gerekiyor. Personel dairesinin ne yapmayı düşündüğünü açıkçası anlayamadım. Norm kadro tanımında her ne kadar öğretim elemanı tanımı geçse de (sonuç olarak genel tanım öğretim görevlisi çalıştırılabilecek birimleri de kapsıyor) fakülte veya lisans programları söz konusu olduğunda öğretim üyesi olarak geçiyor, örnek; [I](4) Fakülte veya bölüm lisans programı için norm kadrolar, üniversiteler tarafından anabilim/anasanat dalı çeşitliliği göz önünde bulundurularak fakülte veya bölümü oluşturan anabilim/anasanat dallarının her birine bir öğretim üyesi düşecek şekilde planlanır. Anabilim/anasanat dalları dikkate alınarak belirlenen norm kadro sayısı, anabilim/anasanat dalı ve bölüm kurulunun uygun görüşü üzerine ilgili fakülte ve üniversite yönetim kurulunun gerekçeli kararıyla bölüm veya fakülte düzeyinde iki katına kadar artırılabilir.[/I] [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...