Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="yasarayanoglu" data-source="post: 496145" data-attributes="member: 103373"><p>Hocam bir kafa karışıklığına sebebiyet vermesin öncelikle 9 Aralıkta kamu kurum ve kuruluşlarından istenen cetveller her yıl bir sonraki yıl için talep edilen kadroları içerir listeler önce onu belirteyim. Burada bu yılı bağlayan kısım ise üniversitelerin bu cetvelleri oluşturabilmesi için öncelikle norm kadro çalışmalarını bitirmiş olmalarının gerekliliğidir.</p><p></p><p>Diyorsanız ki 2018 yılının boş kalan kadrolarına atama yapılacak mı inanın bunu bırakın beni Rektörlerin dahi bildiğinden emin değilim açıkçası. Şuan bildiğimiz tek şey 9 Aralık 2018 tarihine kadar NORM KADRO CETVELLERİNİN hazırlanıp ilan edilmek durumunda olduğu..</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Öncelikle şunu belirteyim ben yorum yaparken asla umutlarınızı korumanız yahut buradaki arkadaşlarımı dostlarımı meslektaşlarımı rahatlatmak için yazmıyorum. Elimden geldiğince akla mantığa yatkın ne şekilde olabileceğini sahip olduğum kısıtlı bilgi ve tecrübe ile yorumlamaya çalışıyorum..</p><p></p><p>Ar.Gör. kadroları konusunda daha önce de çeşitli kereler yazdım Öğretim Üyesi ile Araştırma Görevlisi her yönden birbirinden farklı kadrolardır ayrıca bildiğiniz gibi Ar.Gör. kadroları 50/d nedeniyle sürekli değil eğitim amaçlı kadrolar haline dönüştürüldü. Yani Öğretim Üyesi sayısı ile Araştırma Görevlisi sayısı birbirinden bağımsız norm kadro uygulaması da öyle. Yönetmelik zaten Araştırma Görevlisi norm uygulamasını diğerlerinden ayırarak üniversitelerin uhdesine bırakmış durumda. O nedenle kadrolar dolu Ar.Gör. alınmaz gibi bir çıkarım yapmak doğru değil.</p><p></p><p>Ancak burada çok daha farklı bir sorunun ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir bu yönetmeliğin uygulaması. Bölümler Ar.Gör. alıp doktorası bittiğinde atama yapamayacak ise (Norm nedeniyle) bunca doktoralı insan tezini teslim eder etmez işsiz kalacak demektir.. </p><p></p><p>Tüm bu olup bitene yorum olarak (tesadüftür ölüm yıl dönümünde) Ahmet Kaya'nın bir şarkısının sözleri geliyor sadece aklıma;</p><p> <em>"Nereden Baksan Tutarsızlık, Nereden Baksan Ahmakça.."</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yasarayanoglu, post: 496145, member: 103373"] Hocam bir kafa karışıklığına sebebiyet vermesin öncelikle 9 Aralıkta kamu kurum ve kuruluşlarından istenen cetveller her yıl bir sonraki yıl için talep edilen kadroları içerir listeler önce onu belirteyim. Burada bu yılı bağlayan kısım ise üniversitelerin bu cetvelleri oluşturabilmesi için öncelikle norm kadro çalışmalarını bitirmiş olmalarının gerekliliğidir. Diyorsanız ki 2018 yılının boş kalan kadrolarına atama yapılacak mı inanın bunu bırakın beni Rektörlerin dahi bildiğinden emin değilim açıkçası. Şuan bildiğimiz tek şey 9 Aralık 2018 tarihine kadar NORM KADRO CETVELLERİNİN hazırlanıp ilan edilmek durumunda olduğu.. Öncelikle şunu belirteyim ben yorum yaparken asla umutlarınızı korumanız yahut buradaki arkadaşlarımı dostlarımı meslektaşlarımı rahatlatmak için yazmıyorum. Elimden geldiğince akla mantığa yatkın ne şekilde olabileceğini sahip olduğum kısıtlı bilgi ve tecrübe ile yorumlamaya çalışıyorum.. Ar.Gör. kadroları konusunda daha önce de çeşitli kereler yazdım Öğretim Üyesi ile Araştırma Görevlisi her yönden birbirinden farklı kadrolardır ayrıca bildiğiniz gibi Ar.Gör. kadroları 50/d nedeniyle sürekli değil eğitim amaçlı kadrolar haline dönüştürüldü. Yani Öğretim Üyesi sayısı ile Araştırma Görevlisi sayısı birbirinden bağımsız norm kadro uygulaması da öyle. Yönetmelik zaten Araştırma Görevlisi norm uygulamasını diğerlerinden ayırarak üniversitelerin uhdesine bırakmış durumda. O nedenle kadrolar dolu Ar.Gör. alınmaz gibi bir çıkarım yapmak doğru değil. Ancak burada çok daha farklı bir sorunun ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir bu yönetmeliğin uygulaması. Bölümler Ar.Gör. alıp doktorası bittiğinde atama yapamayacak ise (Norm nedeniyle) bunca doktoralı insan tezini teslim eder etmez işsiz kalacak demektir.. Tüm bu olup bitene yorum olarak (tesadüftür ölüm yıl dönümünde) Ahmet Kaya'nın bir şarkısının sözleri geliyor sadece aklıma; [I]"Nereden Baksan Tutarsızlık, Nereden Baksan Ahmakça.."[/I] [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...