Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ogulhero06" data-source="post: 496137" data-attributes="member: 33785"><p>Sayın hocalarım, daha önce ilan edilip iptal yada devam şeklinde yayınlanan ilanlarla alakalı birçok açıklama geliyor. İlanlara bakarsanız sayılar 3 yada 4e düşmüş onlarda genelde tıp fakültesi. Gayri resmi olarak tıp fakültelerinin norm yönetmeliğinden muaf tutulduğu söylenmekte. yani yök izin veriyor. Birçok üniversitenin birçok bölümü mevcut norm yönetmeliğe göre norm fazlası öğretim üyesiyle dolu. Kısaca alınan ve uygulanan kararlar şu şekilde bir bölümde kaç anabilim dalı varsa 2 katı öğr üyesi olabilir. bölümde tek anabilim dalı yani bölüm bazlı eğitim varsa maksimum 6 öğr üyesi olabilir. son olarak bölümde 2/3 oranında aynı ünvandan öğr üyesi olabilir. özeti öğrenci sayısına bakılmadan yapılan bu saçmalıktan dolayı 1000e yakın öğrencili 3 anabilim dalı olan bir bilgisayar müh. bölümü 6 öğr üyesiyle çağdaş ve kaliteli eğitim (!) verecekmiş. bu bölümde en yaşlısı 50 yaşında öğr üyesi olduğu içinde bu öğretim üyesi emekli olana kadar yani 17 yıl başka kimse bölüme alınmayacakmış. Üstüne yıllar önce o bölüme girip kimseler yokken bölümün bütün işlerini yapan birçok araştırma görevlisi doktoralarını bitirip bekleyecekmiş. Peki bu kişileri alırken şartlar bumuydu yada böylemiydi nasıl adalet sağlanacak. Yani bir yönetmelik yada yasa geçmişe yönelik nasıl uygulanır, uluslararası hukukta yeri yada örneği varmıdır acaba. Bir yönetmelik çıkarılıp yayınlandığında yürürlüğe girer diyerek 1 gün önce çıkan ilanlar geçerli 1 gün sonrakiler geçersiz demek nasıl bir iştir. Yönetmelik 1 ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girer ve bu tarihten sonra sisteme dahil olacakları kapsar demek gerekmezmi adaletle davranılacaksa. Bu şartları bilerek isteyen akademiye girer isteyen girmez. gerçekten merak ediyorum kimler nasıl hazırlıyor bu yönetmelikleri. Birkaç büyük üniversiteyi düşünerek yada göz önüne alarak orada yetişen öğr üyelerinin anadoludaki üniversitelere gitmesini sağlamak amaçlı hazırlandıgını sandığım ama hazırlanırken gidilmesi istenen anadolu üniversitelerindeki 3-5 kişiyi bile norm fazlası yapan, hatta hazırlayanların yökteki görevleri bittiğinde bile kendi üniversitelerine döndüklerinde kendilerininde norm fazlası olduklarını öğreneceklerini düşündüğüm, mebde norm var üniversitelerde de olsun dedikleri ama mebde atama eşdurumu olup üniversitelerde olmadığını bilmeyenlerin bizlere hediye ettiği yönetmelik vatana millete hayırlı olsun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ogulhero06, post: 496137, member: 33785"] Sayın hocalarım, daha önce ilan edilip iptal yada devam şeklinde yayınlanan ilanlarla alakalı birçok açıklama geliyor. İlanlara bakarsanız sayılar 3 yada 4e düşmüş onlarda genelde tıp fakültesi. Gayri resmi olarak tıp fakültelerinin norm yönetmeliğinden muaf tutulduğu söylenmekte. yani yök izin veriyor. Birçok üniversitenin birçok bölümü mevcut norm yönetmeliğe göre norm fazlası öğretim üyesiyle dolu. Kısaca alınan ve uygulanan kararlar şu şekilde bir bölümde kaç anabilim dalı varsa 2 katı öğr üyesi olabilir. bölümde tek anabilim dalı yani bölüm bazlı eğitim varsa maksimum 6 öğr üyesi olabilir. son olarak bölümde 2/3 oranında aynı ünvandan öğr üyesi olabilir. özeti öğrenci sayısına bakılmadan yapılan bu saçmalıktan dolayı 1000e yakın öğrencili 3 anabilim dalı olan bir bilgisayar müh. bölümü 6 öğr üyesiyle çağdaş ve kaliteli eğitim (!) verecekmiş. bu bölümde en yaşlısı 50 yaşında öğr üyesi olduğu içinde bu öğretim üyesi emekli olana kadar yani 17 yıl başka kimse bölüme alınmayacakmış. Üstüne yıllar önce o bölüme girip kimseler yokken bölümün bütün işlerini yapan birçok araştırma görevlisi doktoralarını bitirip bekleyecekmiş. Peki bu kişileri alırken şartlar bumuydu yada böylemiydi nasıl adalet sağlanacak. Yani bir yönetmelik yada yasa geçmişe yönelik nasıl uygulanır, uluslararası hukukta yeri yada örneği varmıdır acaba. Bir yönetmelik çıkarılıp yayınlandığında yürürlüğe girer diyerek 1 gün önce çıkan ilanlar geçerli 1 gün sonrakiler geçersiz demek nasıl bir iştir. Yönetmelik 1 ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girer ve bu tarihten sonra sisteme dahil olacakları kapsar demek gerekmezmi adaletle davranılacaksa. Bu şartları bilerek isteyen akademiye girer isteyen girmez. gerçekten merak ediyorum kimler nasıl hazırlıyor bu yönetmelikleri. Birkaç büyük üniversiteyi düşünerek yada göz önüne alarak orada yetişen öğr üyelerinin anadoludaki üniversitelere gitmesini sağlamak amaçlı hazırlandıgını sandığım ama hazırlanırken gidilmesi istenen anadolu üniversitelerindeki 3-5 kişiyi bile norm fazlası yapan, hatta hazırlayanların yökteki görevleri bittiğinde bile kendi üniversitelerine döndüklerinde kendilerininde norm fazlası olduklarını öğreneceklerini düşündüğüm, mebde norm var üniversitelerde de olsun dedikleri ama mebde atama eşdurumu olup üniversitelerde olmadığını bilmeyenlerin bizlere hediye ettiği yönetmelik vatana millete hayırlı olsun. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...