Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="agoodperson" data-source="post: 496112" data-attributes="member: 101411"><p>Haklısınız hocam. Sanırım ben hızlı bir şekilde yazdığım için net ifade edemedim. Elbette yönetmelik bu şekilde, fakat ilerde bir değişiklikle bunu da yaparlarsa şaşırmayız diyor hocalar. Bu bir düşünceden ibaret. Fakat son yıllarda yaşananları göz önüne alınca çok da imkansız gelmiyor bana.</p><p></p><p>Buradan sonrasını sizin mesajınızdan bağımsız yazıyorum.</p><p></p><p>Burada benim net olarak verebileceğim örnek ve bir önceki mesajıma yapabileceğim ek şu: Bizim bölümde 25 öğretim üyesi var. Araştırma görevlisi sayısı ise 1. Fakat lisans, yl ve dr programlarıyla 1000'in üzerinde öğrencisi var ve hocalar yetişemiyorlar. Bu durum rektöre defalarca söylendi. 5 yıldır araştırma görevlisi kadrosu verilmiyor. Yapılan norm kadro hesabına göre bizde şu an öğretim üyesi fazlası görünüyormuş. Bölümdekilere bir süre yükselme kadrolarından umudunuzu kesin denmiş. Dışarıdan yeni bir öğretim üyesi alınabilme ihtimali zaten hiç konuşulmuyor. Hal böyle olunca, araştırma görevlisi kadrosu verilme ihtimalini de neredeyse imkansız görüyorlar.</p><p></p><p>Bununla birlikte, bunlar elbette kanun değil. Duyduğum, akademik ortamlarda konuşulan şeyler. Rektörler bile net bir şey bilmiyor. Benim anladığım kimse kimseyle ters düşmek istemiyor. Norm kadro sayıları asgari rakamlar üzerinden belirlenirse hiç şaşırmam.</p><p></p><p>Kabul etmesi en başta benim için zor. Benim gençliğim, hayatım gitti bu iş için. Lakin kabul edelim yahut etmeyelim. Artık akademide yer edinmek her zamankinden çok daha zor olacak. Hatta ufak tefek torpilim var diye sevinenler için bile bu böyle olacak bence. Rektör yahut rektör yardımcısını tanımadan kadro falan alabileceklerini düşünmüyorum. Rektöre yakın olan hocaları tanıyan, aylardır peşinden koşanlar var. Hala öylece bekliyorlar. Beklesinler, beter olsunlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="agoodperson, post: 496112, member: 101411"] Haklısınız hocam. Sanırım ben hızlı bir şekilde yazdığım için net ifade edemedim. Elbette yönetmelik bu şekilde, fakat ilerde bir değişiklikle bunu da yaparlarsa şaşırmayız diyor hocalar. Bu bir düşünceden ibaret. Fakat son yıllarda yaşananları göz önüne alınca çok da imkansız gelmiyor bana. Buradan sonrasını sizin mesajınızdan bağımsız yazıyorum. Burada benim net olarak verebileceğim örnek ve bir önceki mesajıma yapabileceğim ek şu: Bizim bölümde 25 öğretim üyesi var. Araştırma görevlisi sayısı ise 1. Fakat lisans, yl ve dr programlarıyla 1000'in üzerinde öğrencisi var ve hocalar yetişemiyorlar. Bu durum rektöre defalarca söylendi. 5 yıldır araştırma görevlisi kadrosu verilmiyor. Yapılan norm kadro hesabına göre bizde şu an öğretim üyesi fazlası görünüyormuş. Bölümdekilere bir süre yükselme kadrolarından umudunuzu kesin denmiş. Dışarıdan yeni bir öğretim üyesi alınabilme ihtimali zaten hiç konuşulmuyor. Hal böyle olunca, araştırma görevlisi kadrosu verilme ihtimalini de neredeyse imkansız görüyorlar. Bununla birlikte, bunlar elbette kanun değil. Duyduğum, akademik ortamlarda konuşulan şeyler. Rektörler bile net bir şey bilmiyor. Benim anladığım kimse kimseyle ters düşmek istemiyor. Norm kadro sayıları asgari rakamlar üzerinden belirlenirse hiç şaşırmam. Kabul etmesi en başta benim için zor. Benim gençliğim, hayatım gitti bu iş için. Lakin kabul edelim yahut etmeyelim. Artık akademide yer edinmek her zamankinden çok daha zor olacak. Hatta ufak tefek torpilim var diye sevinenler için bile bu böyle olacak bence. Rektör yahut rektör yardımcısını tanımadan kadro falan alabileceklerini düşünmüyorum. Rektöre yakın olan hocaları tanıyan, aylardır peşinden koşanlar var. Hala öylece bekliyorlar. Beklesinler, beter olsunlar. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...