Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="muratyuksel" data-source="post: 496060" data-attributes="member: 104163"><p>Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Birim) hakkındaki görüşlerimizi Dr.Vahdet ÖZKOÇAK tüm sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak destek vermiş. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. Umarız bu konuda oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçilir. </p><p></p><p><a href="https://twitter.com/VahdetOzkocak/status/1062969114401140736" target="_blank">https://twitter.com/VahdetOzkocak/status/1062969114401140736</a></p><p></p><p><em>"Kıymetli Vahdet Hocam,</em></p><p><em></em></p><p><em> Malumunuz, eskiden "Uzman, Eğitim-Öğretim Planlamacısı ve Çevirici" gibi ünvanlarla ihdas edilen kadrolar, bir önceki değişiklikle Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Birim) ünvanı ile revize edildi. Ancak 9 Kasım 2108 tarihinde yürürlüğe giren yeni yönetmelikle birlikte birtakım MYO bölümlerinin dışında lisans sonrası tecrübenin kaldırıldığı ve tüm Öğretim Görevlileri için YL mezuniyetinin gerekliliği belirtildi.</em></p><p><em></em></p><p><em> Takdir edersiniz ki, üniversitelerin Bilgi İşlem Merkezleri'nde akademik çalışmalardan öte birtakım bilişim çalışmaları yürütülüyor. Yani "Bilimsel Araştırma Yöntemleri" dersinden daha çok C++, java vb. programlar bilmek icab ediyor. Öte yandan, Rektörlüklere bağlı olan Dış İlişkiler Ofislerinde görevli olan eski adı ile Uzman, yeni adı ile Öğretim Görevlileri (Uygulamalı Birim) herhangi derse girmiyor, istese de zaten ofis işlerinden vakit bulamıyor. Bu kişilerin gündemleri Erasmus+, Farabi, Mevlana gibi değişim programlarını ayarlamak oluyor. Yani kişinin Erasmus+ programını bilmesi ve bu konuda deneyim sahibi olması; İstatistik dersinden ziyade en az bir yabancı dili çok iyi bilmesi, sanki daha önemli gibi görünüyor. Bu itibarla, Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Birim) alımlarında YL mezunu olma şartı konusu da MYO'ların birtakım bölümlerine sağlanacak muafiyetler içerisinde dahil edilebilir.</em></p><p><em></em></p><p><em>Bu konuda kurumunuzun ve şahsının desteklerini, mümkün mertebede, bekliyoruz."</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="muratyuksel, post: 496060, member: 104163"] Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Birim) hakkındaki görüşlerimizi Dr.Vahdet ÖZKOÇAK tüm sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak destek vermiş. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. Umarız bu konuda oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçilir. [url]https://twitter.com/VahdetOzkocak/status/1062969114401140736[/url] [I]"Kıymetli Vahdet Hocam, Malumunuz, eskiden "Uzman, Eğitim-Öğretim Planlamacısı ve Çevirici" gibi ünvanlarla ihdas edilen kadrolar, bir önceki değişiklikle Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Birim) ünvanı ile revize edildi. Ancak 9 Kasım 2108 tarihinde yürürlüğe giren yeni yönetmelikle birlikte birtakım MYO bölümlerinin dışında lisans sonrası tecrübenin kaldırıldığı ve tüm Öğretim Görevlileri için YL mezuniyetinin gerekliliği belirtildi. Takdir edersiniz ki, üniversitelerin Bilgi İşlem Merkezleri'nde akademik çalışmalardan öte birtakım bilişim çalışmaları yürütülüyor. Yani "Bilimsel Araştırma Yöntemleri" dersinden daha çok C++, java vb. programlar bilmek icab ediyor. Öte yandan, Rektörlüklere bağlı olan Dış İlişkiler Ofislerinde görevli olan eski adı ile Uzman, yeni adı ile Öğretim Görevlileri (Uygulamalı Birim) herhangi derse girmiyor, istese de zaten ofis işlerinden vakit bulamıyor. Bu kişilerin gündemleri Erasmus+, Farabi, Mevlana gibi değişim programlarını ayarlamak oluyor. Yani kişinin Erasmus+ programını bilmesi ve bu konuda deneyim sahibi olması; İstatistik dersinden ziyade en az bir yabancı dili çok iyi bilmesi, sanki daha önemli gibi görünüyor. Bu itibarla, Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Birim) alımlarında YL mezunu olma şartı konusu da MYO'ların birtakım bölümlerine sağlanacak muafiyetler içerisinde dahil edilebilir. Bu konuda kurumunuzun ve şahsının desteklerini, mümkün mertebede, bekliyoruz."[/I] [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...