Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="KörolasıKadro" data-source="post: 495829"><p><strong>Arş.gor. norm kadro</strong></p><p></p><p>Arkadaşlar bu tartışma bana fazlasıyla yersiz geldi. Norm kadrodan önce YÖK üniversitelere belli sayılarda öğretim elemanı kadrosu yolluyordu. Bu kadroların kullanacağı bölümler senato tarafından belirlenip YÖK'e yollanıyordu. (Onay için) YÖK'ün onay verdiği kadrolar ilana çıkılıyordu. İzin vermedikleri ise ilana çıkılamıyordu. Bu norm kadro ile değişen tek şey üniversitelerin kendilerine toplu halde verilen kadroların, dağıtımını yapıp YÖK'e sunup onay alma yoluna gitmek yerine artık kadroları bölüm bölüm , YÖK'ün belirleyecek olmasıdır. Ben kesinlikle özerk olarak üniversitelere bırakılacağına ihtimal vermiyorum. Öyle olduğu takdirde bir bölümde 10 tane arş.gör. görürüz. Sizce YÖK buna izin verir mi? Ayrıca üniversitelere yetki devri tamamıyla hikâye, şu süreçte de gördük ki üniversiteler YÖK'ün ağzına bakıyor. Eğer öyle olmasaydı Cb kararnamesinden sonra kadroları görürdük. Bence boşa kendinizi yormayın bekleyin. Ama sizin forumda defalarca yazdığınız kadro belirleme yetkisi üniversitelerde olayının olma ihtimali yok. Böyle bir şeyin beklentisine girmek bile akıl işi değil. Bu yazımdan sonra eleştiri alçağım belki ancak ben 2 yıldır kadro bekliyorum. Kadro işleri hakkında Forumda yazanların %95'inden fazla bilgim olduğuna inanıyorum. İnanmaktan ziyade zaten bu süreçleri fakülte dekanlarından ve öğrenci işleri daire başkanlığından öğrenerek buraya yorum olarak yazıyorum. Öyle altı boş, dayanağı olmayan tek söz içermiyor bu bilgiler... Sağlıcakla kalın, akıl sağlığı önemli hocalarım ...</p><p>Sizin psikolijiniz elden gittikten sonra ne YÖK'ün umrunda olursunuz ne de universitelerin. Önce sağlık ...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KörolasıKadro, post: 495829"] [b]Arş.gor. norm kadro[/b] Arkadaşlar bu tartışma bana fazlasıyla yersiz geldi. Norm kadrodan önce YÖK üniversitelere belli sayılarda öğretim elemanı kadrosu yolluyordu. Bu kadroların kullanacağı bölümler senato tarafından belirlenip YÖK'e yollanıyordu. (Onay için) YÖK'ün onay verdiği kadrolar ilana çıkılıyordu. İzin vermedikleri ise ilana çıkılamıyordu. Bu norm kadro ile değişen tek şey üniversitelerin kendilerine toplu halde verilen kadroların, dağıtımını yapıp YÖK'e sunup onay alma yoluna gitmek yerine artık kadroları bölüm bölüm , YÖK'ün belirleyecek olmasıdır. Ben kesinlikle özerk olarak üniversitelere bırakılacağına ihtimal vermiyorum. Öyle olduğu takdirde bir bölümde 10 tane arş.gör. görürüz. Sizce YÖK buna izin verir mi? Ayrıca üniversitelere yetki devri tamamıyla hikâye, şu süreçte de gördük ki üniversiteler YÖK'ün ağzına bakıyor. Eğer öyle olmasaydı Cb kararnamesinden sonra kadroları görürdük. Bence boşa kendinizi yormayın bekleyin. Ama sizin forumda defalarca yazdığınız kadro belirleme yetkisi üniversitelerde olayının olma ihtimali yok. Böyle bir şeyin beklentisine girmek bile akıl işi değil. Bu yazımdan sonra eleştiri alçağım belki ancak ben 2 yıldır kadro bekliyorum. Kadro işleri hakkında Forumda yazanların %95'inden fazla bilgim olduğuna inanıyorum. İnanmaktan ziyade zaten bu süreçleri fakülte dekanlarından ve öğrenci işleri daire başkanlığından öğrenerek buraya yorum olarak yazıyorum. Öyle altı boş, dayanağı olmayan tek söz içermiyor bu bilgiler... Sağlıcakla kalın, akıl sağlığı önemli hocalarım ... Sizin psikolijiniz elden gittikten sonra ne YÖK'ün umrunda olursunuz ne de universitelerin. Önce sağlık ... [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...