Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="yasarayanoglu" data-source="post: 495803" data-attributes="member: 103373"><p>Hocam o makama hakkınızla geleceğinize şüphem yok inşallah bize de görmek nasip olur. Sorularla ilgili sorun yok ben elimden geldiğince bilgimin fikrimin el verdiğince cevaplamaya çalışırım şuan açıkta olsam da uzun süre bir fiil öğretim görevlisi olarak çalıştığım için cevaplamaya alışkınım yeter ki bir faydam dokunsun aydınlatıcı olabilsin yanıtlarım.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Birinci madde de yazılanlara kısmen katılıyorum ancak kesin hüküm kurmak için işler halini görmek gerekiyor Doçent hocalar öğrenci kaydı, sınav gözetmenliği vs yapmaya başladığında kopacak gürültüyü tahmin edebilirsiniz.. (Katıldığım kısım Dr.Öğ.Üyesinin Doçent olmasıyla Ar.Gör. kadrosu açılması değil çünkü 2/3 kuralı unvan bazlı olacak)</p><p></p><p>İkinci maddeyle ilgili böyle bir EMİR gelip gelmediğini bilmiyorum, duymadım. Bu çok iddialı bir cümle bunu nereden duyduğunuzu sormak isterim? Ama şu kadarını söyleyeyim bölüm kapatmak öyle hadi bakalım kapattım diyerek yapılabilen bir şey değil. Ayrıca bir alandaki akademisyeni (en yakın ne demekse) başka bir alana kaydırmak nasıl bir mantıktır çözemedim. Örneğin Uluslararası İlişkiler Siyasi Tarih anabilim dalı öğretim üyesini yakın alan diye Tarih bölümüne mi alacaklar? Böyle bir sistem kolonya cumhuriyeti muz üniversitesinde gerçekleşebilir belki! <em>(Ayrıca belirtmeyi unutmuşum ekleyeyim öğretim üyesi üniversite içinde başka bir bölüme geçecek olsa bile bu ilanla yapılıyor yani kadro kaydırma gibi bir durum söz konusu değil.)</em></p><p></p><p>Üçüncü maddeye bakarsak fakültelerde zaten yıllardır öğretim görevlisi alımı yapılmıyor bazen vakıf üniversiteleri alıyordu onlar da doktora şartı koyuyordu. "<em>Öğretim görevlisi kadrosu bekleyen yüksek lisans mezunu veya doktorası devam edenler öğretim görevlisi olma şansını kaybedecek.</em>" Cümlesinin bu maddede ne amaçla kullanıldığını şahsen anlamadım.</p><p></p><p>Dördüncü maddeye gelince bu tahminden öteye gidemez kaldı ki her üniversitenin çalışmasını bitirme süresi ile ilgili genelleme yapmak imkansız..</p><p></p><p>Rektörlerin daha önce de öyle kafasına estikçe kadro açma hakkı yoktu bundan sonra da olmayacak. Akademiye ne kadar yakınsınız bilmiyorum ama YÖK eskiden ah canım şu rektör kadro kullanım izni istiyor hemen verelim demiyordu. Şuandan itibaren ise norma göre hakkı varsa rahatça kullanacaklar eskiye oranla tek zorlanacakları nokta atama yapılacak kadronun tercihe değil yönetmeliğe bağlı olması..</p><p></p><p>Son maddeye gelirsek bu zaten hali hazırda yaşadığımız bir gerçek..</p><p></p><p>Norm Kadro Yönetmeliği ile ilgili genel yorumum ise inanın bu yönetmelik belki senesini bile doldurmadan yürürlükten kaldırılacaktır. Bugün üniversitelerin sessiz oluşunun belli sebepleri var birincisi hemen bu ay içinde 20'ye yakın ve Nisan döneminde de bir o kadar Rektörün görev süresi doluyor yani atama sürecindeler isteseler de ses çıkaramazlar. Ve hatırladığım kadarıyla yine bir o kadar üniversiteye de yeni Rektör ataması yapıldı onlar da o nedenle sessiz (şimdilik). Ve tabi ki CB hükumet sisteminin yeni oluşu hızlı değişim herkesi birazcık sessizleştirdi tüm sistem yerine oturunca gürültü yükselecektir aksayan yerlerden..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yasarayanoglu, post: 495803, member: 103373"] Hocam o makama hakkınızla geleceğinize şüphem yok inşallah bize de görmek nasip olur. Sorularla ilgili sorun yok ben elimden geldiğince bilgimin fikrimin el verdiğince cevaplamaya çalışırım şuan açıkta olsam da uzun süre bir fiil öğretim görevlisi olarak çalıştığım için cevaplamaya alışkınım yeter ki bir faydam dokunsun aydınlatıcı olabilsin yanıtlarım. Birinci madde de yazılanlara kısmen katılıyorum ancak kesin hüküm kurmak için işler halini görmek gerekiyor Doçent hocalar öğrenci kaydı, sınav gözetmenliği vs yapmaya başladığında kopacak gürültüyü tahmin edebilirsiniz.. (Katıldığım kısım Dr.Öğ.Üyesinin Doçent olmasıyla Ar.Gör. kadrosu açılması değil çünkü 2/3 kuralı unvan bazlı olacak) İkinci maddeyle ilgili böyle bir EMİR gelip gelmediğini bilmiyorum, duymadım. Bu çok iddialı bir cümle bunu nereden duyduğunuzu sormak isterim? Ama şu kadarını söyleyeyim bölüm kapatmak öyle hadi bakalım kapattım diyerek yapılabilen bir şey değil. Ayrıca bir alandaki akademisyeni (en yakın ne demekse) başka bir alana kaydırmak nasıl bir mantıktır çözemedim. Örneğin Uluslararası İlişkiler Siyasi Tarih anabilim dalı öğretim üyesini yakın alan diye Tarih bölümüne mi alacaklar? Böyle bir sistem kolonya cumhuriyeti muz üniversitesinde gerçekleşebilir belki! [I](Ayrıca belirtmeyi unutmuşum ekleyeyim öğretim üyesi üniversite içinde başka bir bölüme geçecek olsa bile bu ilanla yapılıyor yani kadro kaydırma gibi bir durum söz konusu değil.)[/I] Üçüncü maddeye bakarsak fakültelerde zaten yıllardır öğretim görevlisi alımı yapılmıyor bazen vakıf üniversiteleri alıyordu onlar da doktora şartı koyuyordu. "[I]Öğretim görevlisi kadrosu bekleyen yüksek lisans mezunu veya doktorası devam edenler öğretim görevlisi olma şansını kaybedecek.[/I]" Cümlesinin bu maddede ne amaçla kullanıldığını şahsen anlamadım. Dördüncü maddeye gelince bu tahminden öteye gidemez kaldı ki her üniversitenin çalışmasını bitirme süresi ile ilgili genelleme yapmak imkansız.. Rektörlerin daha önce de öyle kafasına estikçe kadro açma hakkı yoktu bundan sonra da olmayacak. Akademiye ne kadar yakınsınız bilmiyorum ama YÖK eskiden ah canım şu rektör kadro kullanım izni istiyor hemen verelim demiyordu. Şuandan itibaren ise norma göre hakkı varsa rahatça kullanacaklar eskiye oranla tek zorlanacakları nokta atama yapılacak kadronun tercihe değil yönetmeliğe bağlı olması.. Son maddeye gelirsek bu zaten hali hazırda yaşadığımız bir gerçek.. Norm Kadro Yönetmeliği ile ilgili genel yorumum ise inanın bu yönetmelik belki senesini bile doldurmadan yürürlükten kaldırılacaktır. Bugün üniversitelerin sessiz oluşunun belli sebepleri var birincisi hemen bu ay içinde 20'ye yakın ve Nisan döneminde de bir o kadar Rektörün görev süresi doluyor yani atama sürecindeler isteseler de ses çıkaramazlar. Ve hatırladığım kadarıyla yine bir o kadar üniversiteye de yeni Rektör ataması yapıldı onlar da o nedenle sessiz (şimdilik). Ve tabi ki CB hükumet sisteminin yeni oluşu hızlı değişim herkesi birazcık sessizleştirdi tüm sistem yerine oturunca gürültü yükselecektir aksayan yerlerden.. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...