Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="yasarayanoglu" data-source="post: 495508" data-attributes="member: 103373"><p>Hocam neyi ne zamana sarkıtırlar kestirmek güç ama ben en başından beri kadroların ilan edilemeyişinin "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin" dayanaklarından biri olan 78 sayılı KHK'nın yürürlükten kaldırılması sonucu bu yönetmeliğin dayanak maddesinde ve bu kanuna atıf yapılan maddelerde değişiklik yapılması gerekliliğinden kaynaklandığını söylüyorum bu durum zaten YÖK açıklamasında da var. Tamamen düz bir mantıkla bakıldığında bu yönetmelik yayınlandıktan sonra öğretim üyesi ilanları nasıl yayımlanabiliyorsa öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı ilanları da yayımlanabilir. Zaten YÖK'ün açıklamasında da şöyle deniliyor;</p><p></p><p><strong><em>"Yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarını, 15/7/2018 tarihli 30479 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 10 sayılı Resmî Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak<u> ilan etmelerini sağlayacak </u>ve öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına atanacakların asgari niteliklerini arayacak hükümlerin Yönetmelikte yer alması amacıyla yeni bir yönetmelik hazırlanmıştır."</em></strong></p><p></p><p>Ancak iki yönetmeliğin aynı gün gönderilmesine rağmen birisinin yayımlanmasının gecikmesi soru işareti yaratıyor..</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Hocam burada <strong>MEB bütçesinden değil <u>EĞİTİME</u> ayrılan toplam bütçeden</strong> bahsediyor. MEB'e bağlanması gibi bir durum söz konusu değil.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yasarayanoglu, post: 495508, member: 103373"] Hocam neyi ne zamana sarkıtırlar kestirmek güç ama ben en başından beri kadroların ilan edilemeyişinin "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin" dayanaklarından biri olan 78 sayılı KHK'nın yürürlükten kaldırılması sonucu bu yönetmeliğin dayanak maddesinde ve bu kanuna atıf yapılan maddelerde değişiklik yapılması gerekliliğinden kaynaklandığını söylüyorum bu durum zaten YÖK açıklamasında da var. Tamamen düz bir mantıkla bakıldığında bu yönetmelik yayınlandıktan sonra öğretim üyesi ilanları nasıl yayımlanabiliyorsa öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı ilanları da yayımlanabilir. Zaten YÖK'ün açıklamasında da şöyle deniliyor; [B][I]"Yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarını, 15/7/2018 tarihli 30479 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 10 sayılı Resmî Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak[U] ilan etmelerini sağlayacak [/U]ve öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına atanacakların asgari niteliklerini arayacak hükümlerin Yönetmelikte yer alması amacıyla yeni bir yönetmelik hazırlanmıştır."[/I][/B] Ancak iki yönetmeliğin aynı gün gönderilmesine rağmen birisinin yayımlanmasının gecikmesi soru işareti yaratıyor.. [COLOR=grey]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] Hocam burada [B]MEB bütçesinden değil [U]EĞİTİME[/U] ayrılan toplam bütçeden[/B] bahsediyor. MEB'e bağlanması gibi bir durum söz konusu değil. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...