Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kamajikaciya" data-source="post: 495448" data-attributes="member: 104209"><p>Norm kadronun belirlenme sınırı asgari kadroya bağlanırsa hiçbir üniversitede işler yürümez. Bizim bölümde lisans, yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans ve doktora programları var. Önümüzdeki sene uzaktan öğretim programı da açılacak. Bölümde 18 öğretim üyesi var. Benim anabilim dalımda 2 profesör 2 de doçent var. Dr. öğretim üyesi yok. Bölümün, üniversite havuz dersleri de var. Üstüne üstlük her sene 2.,3. ve 4. sınıflara bolca seçmeli ders açıyoruz ki uzmanlaşma sağlayabilelim. </p><p></p><p>Şimdi bu bölüm nasıl 6 kişiyle yürütsün işlerini? 18 kişi bile yetmiyor. Daha bunun danışmanlığı, idari görevi var. Kaldı ki her anabilim dalının hocası her dersi veremez. Akademi uzmanlaşma işidir. Temel dersler tamam. Ama 2. sınıftan itibaren artık temel ders filan kalmıyor.</p><p></p><p>Bunun yanı sıra kadro kısıtı sadece norm kadro ile sınırlı kalırsa, yani norm dışı kadro verilmezse, bir kişi bulunduğu kurumda nasıl yükselebilir? Düşünebiliyor musunuz? Doktora programı açmak istiyor bir bölüm. Profesör lazım elbette. Bu bölümde 2 tane doçent profesörlük hakkını almış olsun. Ama norm kadro var diye profesör kadrosu alamıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Eşyanın tabiatına aykırı.</p><p></p><p>Sonuç olarak YÖK, rektörlere "alın size maksimum 6 kadro, bunları bana sormadan ilana çıkabilirsiniz" diyerek "haydi siz kumda oynayın" demiştir. Diğer kadrolar için YÖK izni gerekecek. Yani aynı tas, aynı hamam.</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p></p><p></p><p>Anlamadığınız konu şu sanırım. Norm kadro verilmeyecek. Norm kadro, asgari kadro üzerinden, üniversiteler tarafından belirlenecek ve YÖK izni gerekmeden ilan edilebilecek kadrolardır. Kadro ver yetkisi Maliye Bakanlığı'nındır. YÖK, kadro kullanım izni veriyordu. Hala daha veriyor. Sadece norm sayısı kadar kadro YÖK'e sorulmadan ilan edilebilecek. Geri kalan kadrolar için yine YÖK iznia lınacak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kamajikaciya, post: 495448, member: 104209"] Norm kadronun belirlenme sınırı asgari kadroya bağlanırsa hiçbir üniversitede işler yürümez. Bizim bölümde lisans, yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans ve doktora programları var. Önümüzdeki sene uzaktan öğretim programı da açılacak. Bölümde 18 öğretim üyesi var. Benim anabilim dalımda 2 profesör 2 de doçent var. Dr. öğretim üyesi yok. Bölümün, üniversite havuz dersleri de var. Üstüne üstlük her sene 2.,3. ve 4. sınıflara bolca seçmeli ders açıyoruz ki uzmanlaşma sağlayabilelim. Şimdi bu bölüm nasıl 6 kişiyle yürütsün işlerini? 18 kişi bile yetmiyor. Daha bunun danışmanlığı, idari görevi var. Kaldı ki her anabilim dalının hocası her dersi veremez. Akademi uzmanlaşma işidir. Temel dersler tamam. Ama 2. sınıftan itibaren artık temel ders filan kalmıyor. Bunun yanı sıra kadro kısıtı sadece norm kadro ile sınırlı kalırsa, yani norm dışı kadro verilmezse, bir kişi bulunduğu kurumda nasıl yükselebilir? Düşünebiliyor musunuz? Doktora programı açmak istiyor bir bölüm. Profesör lazım elbette. Bu bölümde 2 tane doçent profesörlük hakkını almış olsun. Ama norm kadro var diye profesör kadrosu alamıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Eşyanın tabiatına aykırı. Sonuç olarak YÖK, rektörlere "alın size maksimum 6 kadro, bunları bana sormadan ilana çıkabilirsiniz" diyerek "haydi siz kumda oynayın" demiştir. Diğer kadrolar için YÖK izni gerekecek. Yani aynı tas, aynı hamam. [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] Anlamadığınız konu şu sanırım. Norm kadro verilmeyecek. Norm kadro, asgari kadro üzerinden, üniversiteler tarafından belirlenecek ve YÖK izni gerekmeden ilan edilebilecek kadrolardır. Kadro ver yetkisi Maliye Bakanlığı'nındır. YÖK, kadro kullanım izni veriyordu. Hala daha veriyor. Sadece norm sayısı kadar kadro YÖK'e sorulmadan ilan edilebilecek. Geri kalan kadrolar için yine YÖK iznia lınacak. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...