Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mollose0" data-source="post: 495280" data-attributes="member: 103662"><p>Ben de sizin gibi düşünüyor, belirlenecek bu özel alanlara dair meselenin ucunun açık gözükmesini bir şaibeye bağlamıyorum. Burada yönetmelik yayımlanmadan haftalar evvel dahi benzer şeyler konuşuluyor ve meslekî eğitim, sanat ve spor bölümlerinde bu tür düzenlemelerin olabileceğini tahmin ediyorduk. </p><p></p><p>Bu bölümler dışında alım kriterleri daha önce de yazdığım üzere belki yetki devri kapsamında üniversitelere bırakılabilir/esneklik imkânı tanınabilir. Fakat şu var ki taban puanlar dışında üniversiteler zaten bilhassa dil konusunda kendi kıstaslarını koyabiliyorlar, örneğin dil tabanını 80e çekiyorlar vesaire... Dolayısıyla bu tür bir serbestlik daha ziyade taban puanda oynama ile sonuçlanabilir mi, bilemiyorum. Bir ihtimal de okulların yahut YÖKün bu puanların yüzdelerinde değişikliğe gidebilmesi ki ben bunun gerekli olduğuna inanıyorum (ALESin not ortalamasını bir kenara koyuyorum -zira tartışmaya çok açık ve bu konuya girmek istemiyorum- yabancı dilden etkili olması düpedüz komiktir, rezalettir, bize yakışandır). </p><p></p><p>Benim düşüncelerim böyle hocam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mollose0, post: 495280, member: 103662"] Ben de sizin gibi düşünüyor, belirlenecek bu özel alanlara dair meselenin ucunun açık gözükmesini bir şaibeye bağlamıyorum. Burada yönetmelik yayımlanmadan haftalar evvel dahi benzer şeyler konuşuluyor ve meslekî eğitim, sanat ve spor bölümlerinde bu tür düzenlemelerin olabileceğini tahmin ediyorduk. Bu bölümler dışında alım kriterleri daha önce de yazdığım üzere belki yetki devri kapsamında üniversitelere bırakılabilir/esneklik imkânı tanınabilir. Fakat şu var ki taban puanlar dışında üniversiteler zaten bilhassa dil konusunda kendi kıstaslarını koyabiliyorlar, örneğin dil tabanını 80e çekiyorlar vesaire... Dolayısıyla bu tür bir serbestlik daha ziyade taban puanda oynama ile sonuçlanabilir mi, bilemiyorum. Bir ihtimal de okulların yahut YÖKün bu puanların yüzdelerinde değişikliğe gidebilmesi ki ben bunun gerekli olduğuna inanıyorum (ALESin not ortalamasını bir kenara koyuyorum -zira tartışmaya çok açık ve bu konuya girmek istemiyorum- yabancı dilden etkili olması düpedüz komiktir, rezalettir, bize yakışandır). Benim düşüncelerim böyle hocam. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...