Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="enerjim" data-source="post: 495273" data-attributes="member: 103931"><p>Öğretim görevliliğini küçümsemiyorum. Ama bizim üniversite yapımızda öğretim görevliliğinden beklemen alanında uzman olması, kendini güncel tutması özellikle teknik bölümlerde ara eleman olarak yetişecek olan öğrenciye iş yapmayı el becerisi öğretebilmek. Doğal olarakda o becerilere sahip olmak gerekiyor. (bence bu 4yıllık teknik bölüm hocaları içinde şart olması lazım) Bu sebeple öğretim görevlisi için şartları fazla yükseltmeye gerek yok olarak görülüyor.</p><p>Bence bu konuya takılmaktansa torpili önlemek gerek. Alım şartlarını yükseltmek torpile engel olmuyor malesef. Ben yüksek lisansa başlayıp sadece ders döneminde ayda 1 defa gelip tez döneminde hiç gelmeyip teorik çalışıp!! (tezini hocasına yukardan emirle yazdıran) mezun olan tonla insan biliyorum. Amaç öğretim görevlisi için min. şartı sağlayıp torpille hoca olmak. Kendiniz söylüyosunuz yds geçilemeyince yökdili getirdiler diye asıl sebepde belli aslında. Hadi diyelim öğ. Görevliliğine 50 dil puanı sartı geldi bu bir sınırlama mı olacak yökdil varken?</p><p>Öğr.gör. Bir sınırlama olacaksa objektif bir teknik beceri veya alan bilgisi sınavı olması gerekir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="enerjim, post: 495273, member: 103931"] Öğretim görevliliğini küçümsemiyorum. Ama bizim üniversite yapımızda öğretim görevliliğinden beklemen alanında uzman olması, kendini güncel tutması özellikle teknik bölümlerde ara eleman olarak yetişecek olan öğrenciye iş yapmayı el becerisi öğretebilmek. Doğal olarakda o becerilere sahip olmak gerekiyor. (bence bu 4yıllık teknik bölüm hocaları içinde şart olması lazım) Bu sebeple öğretim görevlisi için şartları fazla yükseltmeye gerek yok olarak görülüyor. Bence bu konuya takılmaktansa torpili önlemek gerek. Alım şartlarını yükseltmek torpile engel olmuyor malesef. Ben yüksek lisansa başlayıp sadece ders döneminde ayda 1 defa gelip tez döneminde hiç gelmeyip teorik çalışıp!! (tezini hocasına yukardan emirle yazdıran) mezun olan tonla insan biliyorum. Amaç öğretim görevlisi için min. şartı sağlayıp torpille hoca olmak. Kendiniz söylüyosunuz yds geçilemeyince yökdili getirdiler diye asıl sebepde belli aslında. Hadi diyelim öğ. Görevliliğine 50 dil puanı sartı geldi bu bir sınırlama mı olacak yökdil varken? Öğr.gör. Bir sınırlama olacaksa objektif bir teknik beceri veya alan bilgisi sınavı olması gerekir. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...