Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ar-Gör" data-source="post: 495265" data-attributes="member: 34044"><p>Arkadaşlar dil tartışması gayet güzel ve benim bu konuda söylemek isteğim şey şu: Bence de akademisen sıfatına kendini layık gören herkesin dil bilmesi gerekli ki bu öncelikle kendi kişisel dünyası için o bireye sınırsız kapılar açabilecek bi durum.. Ama özellikle MYO'lardaki "Ders Verecek" öğretim görevlilerinin bu göreve gelebilmeleri için dil puanına tabi tutulmasının zorunlu kılınmasına (vereceği ders ingilizce değilse) katılmıyorum.. Çünkü bahsi geçen öğretim görevlisinin makale yazma gibi bi yükümlülüğü yok ki ilk etapta alanında iyi olması yeter.. Hepimizin bildiği gibi ülkemizde sınavlar rakip eleme odaklı bir sistem üzerine kurulu.. Burada çözüm şu anda YÖK'ün tabiri caizse kartlaşmış akademisyenler için uygulamaya yeni başladığı dil eğitim bursu uygulamasını yeni akademisyen adayları için de uygulamaya alması olacaktır kanaatindeyim.. Mesela bir öğretim ya da araştırma görevlisi adayına diyecek ki gel 1 yıl sana dil bursu vereyim ve 1 yılın sonunda dil puanını verirsen göreve devam et yok veremezsen sözleşmeni iptal edeyim gibi.. Tabi bu şu an çok ütopik gelebilir ama dil puanı almak için harcanılan zaman dikkate alınırsa mantıklı bi yaklaşım olduğu görülebilir.. Neyse bunu buraya yazdım ama esas konu evet neden iki yönetmelik aynı anda yayımlanmadı?? Bilmiyoruz, Pazartesi'yi bekliyoruz ya da umarım olmaz ama Aralık ayına kadar gidecek bir sürecin içine sokulduk ve isyan çıkmasın diye parça parça veriyorlar!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ar-Gör, post: 495265, member: 34044"] Arkadaşlar dil tartışması gayet güzel ve benim bu konuda söylemek isteğim şey şu: Bence de akademisen sıfatına kendini layık gören herkesin dil bilmesi gerekli ki bu öncelikle kendi kişisel dünyası için o bireye sınırsız kapılar açabilecek bi durum.. Ama özellikle MYO'lardaki "Ders Verecek" öğretim görevlilerinin bu göreve gelebilmeleri için dil puanına tabi tutulmasının zorunlu kılınmasına (vereceği ders ingilizce değilse) katılmıyorum.. Çünkü bahsi geçen öğretim görevlisinin makale yazma gibi bi yükümlülüğü yok ki ilk etapta alanında iyi olması yeter.. Hepimizin bildiği gibi ülkemizde sınavlar rakip eleme odaklı bir sistem üzerine kurulu.. Burada çözüm şu anda YÖK'ün tabiri caizse kartlaşmış akademisyenler için uygulamaya yeni başladığı dil eğitim bursu uygulamasını yeni akademisyen adayları için de uygulamaya alması olacaktır kanaatindeyim.. Mesela bir öğretim ya da araştırma görevlisi adayına diyecek ki gel 1 yıl sana dil bursu vereyim ve 1 yılın sonunda dil puanını verirsen göreve devam et yok veremezsen sözleşmeni iptal edeyim gibi.. Tabi bu şu an çok ütopik gelebilir ama dil puanı almak için harcanılan zaman dikkate alınırsa mantıklı bi yaklaşım olduğu görülebilir.. Neyse bunu buraya yazdım ama esas konu evet neden iki yönetmelik aynı anda yayımlanmadı?? Bilmiyoruz, Pazartesi'yi bekliyoruz ya da umarım olmaz ama Aralık ayına kadar gidecek bir sürecin içine sokulduk ve isyan çıkmasın diye parça parça veriyorlar!! [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...