Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="agoodperson" data-source="post: 495187" data-attributes="member: 101411"><p>Ben pek bir şey anlamadım yönetmelikten.</p><p></p><p>Ben yıllardır güneyde bir İİBF bölümünde öğrenciyim. Bizim anabilim dalında lisans (örgün ve iö), yüksek lisans (tezli ve tezsiz (sanırım 3 tezsiz program var)), doktora (iki program) olmak üzere 1000'in üzerinde öğrenci var. 22 öğretim üyesi var. Bunların yaklaşık yüzde 80'i doçent ve prof. Bölüm çok aktif. Baya bir üretim var. Hocalar ayrıca üniversitenin çeşitli birimlerinde de görev alıyorlar. Bölümde 2 araştırma görevlisi var biri doktorasını bitirmek üzere. Bölümde ciddi eleman eksikliği var, hocalar da yetişemiyor, arş. gör. ler de. Ben yıllar önce girdiğimde 10 arş. gör. vardı mesela bölümde.</p><p></p><p>Şimdi bu bölüm İİBF bölümü. Asgariden hesaplasak 6'dan fazla hocası olduğu için artık kadro verilmeyecek mi?</p><p></p><p>Yoksa her yıl 6 kadro mu verilecek?</p><p></p><p>Bu 6 rakamının içine araş. gör. kadroları dahil mi?</p><p></p><p>Ben hiçbir şey anlamadım.</p><p></p><p>Ayrıca İİBF alanında lisansüstü eğitimin bizim ülkede hiçbir zaman değersiz olacağını düşünmüyorum. Bir fakülte veya myo açar açmaz ilk olarak iibf bölümleri açılıyor. Kontenjan olsun olmasın şu anda da ciddi hoca eksiği var. Ayrıca iibf bölümlerini sadece lisans olarak düşünmeyin. son yıllarda bu alanlarda lisansüstü eğitim almak isteyen çok kişi var. ciddi bir talep var özel sektörden. hocalar buna yetişemiyor. alımlar liyakatle yapılsa yetkin iibf uzmanlarına, doktorlarına (özellikle işletme ve iktisat) ihtiyaç var diye düşünüyorum. </p><p></p><p>Aceleden ötürü birçok yazım yanlışı yaptım, bağışlayın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="agoodperson, post: 495187, member: 101411"] Ben pek bir şey anlamadım yönetmelikten. Ben yıllardır güneyde bir İİBF bölümünde öğrenciyim. Bizim anabilim dalında lisans (örgün ve iö), yüksek lisans (tezli ve tezsiz (sanırım 3 tezsiz program var)), doktora (iki program) olmak üzere 1000'in üzerinde öğrenci var. 22 öğretim üyesi var. Bunların yaklaşık yüzde 80'i doçent ve prof. Bölüm çok aktif. Baya bir üretim var. Hocalar ayrıca üniversitenin çeşitli birimlerinde de görev alıyorlar. Bölümde 2 araştırma görevlisi var biri doktorasını bitirmek üzere. Bölümde ciddi eleman eksikliği var, hocalar da yetişemiyor, arş. gör. ler de. Ben yıllar önce girdiğimde 10 arş. gör. vardı mesela bölümde. Şimdi bu bölüm İİBF bölümü. Asgariden hesaplasak 6'dan fazla hocası olduğu için artık kadro verilmeyecek mi? Yoksa her yıl 6 kadro mu verilecek? Bu 6 rakamının içine araş. gör. kadroları dahil mi? Ben hiçbir şey anlamadım. Ayrıca İİBF alanında lisansüstü eğitimin bizim ülkede hiçbir zaman değersiz olacağını düşünmüyorum. Bir fakülte veya myo açar açmaz ilk olarak iibf bölümleri açılıyor. Kontenjan olsun olmasın şu anda da ciddi hoca eksiği var. Ayrıca iibf bölümlerini sadece lisans olarak düşünmeyin. son yıllarda bu alanlarda lisansüstü eğitim almak isteyen çok kişi var. ciddi bir talep var özel sektörden. hocalar buna yetişemiyor. alımlar liyakatle yapılsa yetkin iibf uzmanlarına, doktorlarına (özellikle işletme ve iktisat) ihtiyaç var diye düşünüyorum. Aceleden ötürü birçok yazım yanlışı yaptım, bağışlayın. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...